Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen donderdag stond de 1e ronde beker voor de Focus4U/Heren1 uit Woudenberg op het programma. Tegenstander was Nuovo uit Doorwerth, ook een tegenstander in de competitie. Na een rommelige openingsfase kwam Woudenberg beter in haar spel. Met veel wisselingen, zodat iedereen aan spelen is toegekomen, won Woudenberg eenvoudig met 3-0 met setstanden 25-20, 25-12 en 25-16.

Voor de competitie trad Woudenberg zaterdag in De Camp aan tegen het studententeam WaHo uit Wageningen. Coach Arnoud Holl begon met de volgende opstelling: Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy als passer-lopers. Wessel Terpstra als diagonaal, Ruben van Holland en nieuwkomer Thomas Moraal op het midden en Ties Haket was libero.

Ook deze wedstrijd begon Woudenberg wat onrustig, waardoor de stand gelijk opging. Halverwege de set werd Woudenberg nauwkeuriger en werd met 25-20 gewonnen.

In de tweede set, met dezelfde opstelling, nam Woudenberg direct het initiatief en nam direct een ruime voorsprong van 12-6. Aan het einde van de set kwam spelverdeler Yannick Brugging in het veld en dat resulteerde direct in een spectaculaire aanval door het midden. Woudenberg speelde deze set goed uit: 25-17.

In de derde bleef Woudenberg goed spelen. Mede dankzij goede services van de ingebrachte Vincent Schotanus kwam de tegenstander nauwelijks meer aan aanvallen toe. En als de pass dan wel goed kwam bij WaHo dan stond de blokkering en verdediging weer als een huis: 25-11.

In de vierde set werd de spelverdeling verzorgd door Yannick Bruggink. Woudenberg nam iets gas terug, maar kwam na enige tijd toch weer op stoom. Met een paar spectaculaire rally’s werd de score uiteindelijk 25-17.

“We hebben een goede voorbereiding doorgemaakt, maar we zijn blij dat we nu uiteindelijk voor het “eggie” mochten spelen. Donderdag speelden we nogal onrustig, maar vandaag hebben we een goede wedstrijd gespeeld” stelde coach Arnoud Holl na afloop tevreden vast.

Komende donderdag speelt Woudenberg heren-1 een uitwedstrijd in Druten tegen DVV.