Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Het team Focus4u/Heren 1 van Volleybalvereniging Woudenberg heeft zaterdag in De Camp tegen Dynamo ook de vierde wedstrijd winnend afgesloten: 3-1.

Woudenberg startte met Yannick Bruggink als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

De eerste set walste Woudenberg over de tegenstander heen. In een mum van tijd stond Woudenberg met 11-3 voor. Spectaculaire aan vallen van Woudenberg, maar ook door veel persoonlijke fouten van de tegenstander zorgden voor een ruime setwinst: 25-14.

Helaas voor Woudenberg waren de rollen omgedraaid in de tweede set. Veel persoonlijke fouten aan Woudenbergse kant en het gegeven dat de aanvallers van Dynamo nu wel tot scoren kwamen zorgden voor een ruime achterstand voor Woudenberg van 10-17. Time-outs en een wissel konden niet verhelpen dat Dynamo deze set met ruime cijfers won; 15-25.

In de derde set waren de teams gelijkwaardig aan elkaar. Beide ploegen moesten hard knokken voor de punten, waarbij Woudenberg steeds een kleine voorsprong had. Via een lange serviceserie van Pieter Vink werd de marge vergroot naar vier punten en dat werd in de eindfase van de set niet meer uit handen gegeven: 25-21.

De vierde set werd een walk over. Sterke serviceseries van Wessel Terpstra, Rik Blokhuis zorgeden ervoor dat de aanvallers van Dynamo niet tot scoren wisten te komen. Thomas Moraal wist tot slot via zijn serviceserie 6 punten binnen te halen; 25-12.

“Het was jammer dat wij in de tweede set niet het niveau van de eerste set konden vasthouden” zei coach Arnoud Holl na afloop: “In het overige deel van de wedstrijd konden onze aanvallers goed scoren op de setups van onze spelverdeler Yannick en Rik. Dit kwam ook doordat de pass goed bij hen aankwam. Al met al weer een mooie overwinning”.