Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelde Woudenberg in een goedgevulde de Camp tegen de nummer 8 Pegasus uit Nijmegen.

In aanloop naar deze wedstrijd raakte Jan Pieter Kooy op de training geblesseerd en kon niet meespelen. Good old Arjan Blokhuis was bereid om de selectie te versterken, zodat de selectie van Woudenberg wel uit 9 spelers bestond.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Vincent Schotanus waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

In het begin had Woudenberg het lastig tegen de routiniers uit Nijmegen en waren beide ploegen elkaar gewaagd. Maar na een time out van Woudenberg bij 15-15 werd de foutenlast bij Woudenberg minder en kwam Woudenberg op een 21-17 voorsprong en dit werd niet meer uit handen gegeven (25-18).

In de tweede set was Woudenberg direct bij de les en via sterke serviceseries van Vincent Schotanus stond Woudenberg al snel voor. Via 19-13 werd het uiteindelijk 25-15 voor Woudenberg.

In de derde set, nu met Arjan Blokhuis in de ploeg, ontstond er weer een gelijk opgaande strijd, waarbij eerst Woudenberg een kleine voorsprong had (14-12), maar Pegasus kwam weer langszij . Bij  en stand van 18-19 nam coach Arnoud Holl een time-out, maar dit had helaas niet het gewenste effect en hij had ook een tweede time out nodig op 19-22. Hierna ging Woudenberg wel beter spelen, maar de afstand was al te groot voor Woudenberg en Pegasus won met 20-25.

In de vierde set ging Woudenberg beter serveren, waardoor Pegasus hun snelle aanvalsspel minder goed konden uitvoeren. Woudenberg kwam deze set niet meer in gevaar en via 7-1, 20-15 werd met 25-17 gewonnen.

Drukke week

‘Weer een overwinning erbij” zei coach Arnoud Holl na afloop: “we speelden bij vlagen rommelig en dan kwam Pegasus in haar spel. In de perioden waarin wij wel de rust in ons spel konden bewaren, kreeg de tegenstander veel minder vat op ons spel. Al met al wel weer een terechte overwinning. Het is nu een drukke periode voor ons. Maandag spelen wij de kwartfinale van de beker tegen WVC in Wierden en donderdag spelen we weer voor de competitie tegen SSS in Barneveld.”