Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Als Volleybalvereniging Woudenberg hebben wij sociaal en betrokken als belangrijke waarden van onze vereniging benoemd. Daarom waarderen wij het als bestuur zeer als onze toeschouwers de Woudenbergse teams aanmoedigen en voor een gezellige sfeer zorgen bij een wedstrijd! Dit gebeurt met grote regelmaat en daar mogen wij als vereniging trots op zijn. Wij willen dit als bestuur alleen maar stimuleren.

Dit betekent niet dat alles kan en daarom hebben we ook sportiviteit en respect als de andere twee belangrijk waarden hoog in ons vaandel staan. Laten we ook deze tijdens onze aanmoedigingen goed uitdragen!

Omdat deze begrippen wat abstract zijn en verschillend geïnterpreteerd kunnen worden, is het goed om zo nu en dan te benoemen wat we daar nou onder verstaan. De hiernavolgende omschrijving is niet volledig en reageer gerust als je nog aanvullingen hebt. Nog beter: ga erover met elkaar in gesprek, bijvoorbeeld binnen je team.

Volgens ons is het belangrijkste en de meest voor de hand liggende dat we niet persoonlijk worden en tegenstanders of scheidsrechters gaan uitschelden of uitjoelen. Ga een tegenstander ook niet uitlachen als hij of zij zich blesseert. Dit getuigt sowieso niet van respect, maar je wilt toch niet dat de goede prestaties in het veld worden overschaduwd door dit soort laag bij de grond acties.

Wij vinden het prima als toeschouwers zich met hun kabaal en ludieke aanmoedigingen laten horen. Hiermee kunnen ze zorgen voor de zevende man of vrouw in het veld en vooral een gezellige en sportieve volleybalbeleving.

Over het algemeen gaat dat best goed, maar blijf wel scherp en zet ook in deze de puntjes op de ’i’, net zoals we dat van onze teams in het veld verwachten. Let in eerste instantie vooral op jezelf en indien nodig schroom niet je buurman of buurvrouw hierop te attenderen.

Een sportieve groet,

Het dagelijks bestuur.

Rien Wolfswinkel
Jos van der Lee
Elmar van Krimpen