Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelde Woudenberg in Barneveld tegen het tweede team van SSS. Woudenberg kende naar aanloop van deze wedstrijd enkel personele problemen: passer loper Pieter Vink was de hele week ziek geweest en was daardoor niet of nauwelijks inzetbaar. Middenman Ruben van Holland had niet of nauwelijks getraind de afgelopen twee weken door verplichtingen op het werk. Daarom was Frans de Greef uit het tweede aan de selectie toegevoegd

Door de personele problemen begon Jochem Koetsier als passer loper. In het begin van de eerste set ging de strijd redelijk gelijk op, maar halverwege deze set stond SSS ruim voor. Via een sterke sprongservice van Rik Blokhuis knokte Woudenberg zich nog knap terug, maar de achterstand was niet meer in te halen: 25-22. Ook in de tweede set was SSS de betere ploeg en werd deze set met 25-21 verloren.

Vanaf de derde set, nu met Frans de Greef in de ploeg, speelde Woudenberg alle schroom van zich af en ging veel beter spelen. Blokkerend en verdedigend stond het veel beter, waardoor meer rally’s gewonnen werden. Woudenberg won deze set overtuigend met 16-25.

De lijn van de derde set werd in de vierde set doorgetrokken, maar halverwege deze set kwam Woudenberg niet meer onder de druk van SSS uit en werd met 25-19 verloren.

“Zelfde resultaat als de vorige wedstrijd, maar ik vond dat we nu langer niveau hebben gehaald” zei coach Arnoud Holl na afloop: “zeker gelet op onze personele problemen, denk ik dat we er het maximale uit hebben gehaald. Vandaag was SSS een maatje te groot voor ons.”

Komende zaterdag speelt Woudenberg tegen Arvevo uit Arnhem om 18.30 uur in sporthal De Camp.