Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

In een niet hoogstaand, maar wel spannende wedstrijd, in een sfeervolle De Hokhorst heeft Woudenberg zaterdag met 3-1 gewonnen van Renswouw.

“Eindelijk weer eens tegen Renswouw was een veel gehoorde uitspraak afgelopen week” zei Pieter Vink na afloop. “Toen wij een aantal jaren geleden begonnen met dit team speelden wij nog in de promotieklasse en Renswouw was net gepromoveerd naar de 2e divisie. Wij zijn aardig omhoog geklommen en vandaag troffen wij elkaar weer.”

Woudenberg begon wat onwennig aan de wedstrijd en kreeg de service van Renswouw niet goed onder controle. Na wat time-outs ging Woudenberg beter spelen, maar moest uiteindelijk hard knokken om de setwinst binnen te halen. Een mooi kill-blok van Jan Pieter Kooy zorgde voor de setwinst.

In de tweede set ging de strijd gelijk op, wat vooral te wijten was aan veel persoonlijke fouten van Woudenberg. Toen die foutenlast minder werd, liep Woudenberg uit en werd met ruime cijfers de tweede set gewonnen (15-25).

De derde set was een kopie van de eerste set, waarbij Renswouw steeds een kleine voorsprong nam. In de eindfase kwam Ruben van Holland in de ploeg. Hij werd direct door spelverdeler Rik Blokhuis opgezocht wat een mooi punt opleverde en ook blokkerend viel Ruben goed in. Ondanks dat trok Renswouw net aan het langste eind: 28-26.

De vierde set was wat rommelig, waarbij Woudenberg tegen een kleine achterstand aankeek. Maar in de eindfase nam Pieter vink zijn team op sleeptouw en kwam Woudenberg op voorsprong. Uiteindelijk met een kill-blok van Ruben van Holland werd de set met 21-25 afgesloten.

“Een mooie teamprestatie van ons” zei Pieter Vink na afloop: “Waren in de vorige wedstrijd Wessel en Jan Pieter aan de buitenkant nog de uitblinkers, nu waren het vooral de middenspelers Thomas en Vincent, en later Ruben die sterk speelden. Het was vandaag geen goede wedstrijd, maar de spanning vergoede veel. Ik denk dat de toeschouwers een hele leuke wedstrijd hebben gezien”.

Komend weekeind speelt Woudenberg om 18.30 in de Camp tegen VVH dat momenteel op de tweede plaats staat.