Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag in een goedgevulde sporthal De Camp hun eerste 4-0 overwinning van dit seizoen behaald tegen Rebelle uit Dieren.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Frans de Greef, uit het tweede, was weer libero.

Woudenberg kwam goed uit de startblokken in deze wedstrijd. In het begin was er nog wat onnauwkeurigheid in de passing, maar toen dat probleem verholpen was, kon spelverdeler Rik Blokhuis zijn aanvallers goed bedienen. In no time waren de eerste twee sets gewonnen met 25-20 en 25-17. Bij aanvang van de derde set ging Woudenberg iets minder overtuigend spelen en kwamen zij moeilijker tot scoren. Maar na een time-out op 12-13 herstelde Woudenberg zich en werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven; 25-19.

Vierde set

Coach Arnoud Holl hamerde er bij zijn spelers op om niet te verslappen in de vierde set en voor de volle winst te spelen. In het begin leek het erop dat dit zou lukken. Woudenberg stond al snel met 5-1 voor. Maar Rebelle gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 6-6 en nam daarna een kleine voorsprong. Bij 17-18 achterstand kwam Jochem Koetsier in het veld voor de service. Dit leverde direct twee ketsers en een ace op waardoor Woudenberg met 20-18 voorkwam. Deze voorsprong van twee punten werd niet meer uit handen gegeven (25-23).

“Dit was echt een goede wedstrijd van ons” zei coach Arnoud Holl na afloop: “We hebben als team een prima prestatie geleverd en hard met elkaar gevochten om de ballen van de grond te verdedigen. Door het sterke rallyspel hebben we veel punten gescoord. En omdat de passing steeds beter ging lopen konden onze middenspelers ook veel punten maken. Er waren ook veel toeschouwers op deze wedstrijd afgekomen en die hebben echt een sterk Woudenberg gezien. Op dit moment staan wij samen met Orion op de eerste plaats met 34 punten. Maar alles staat nog heel dicht bij elkaar en het blijft een hele aparte competitie waar nog van alles kan gebeuren”.

Komende week speelt Woudenberg uit tegen het ook gepromoveerde Vives in IJsselstein.