Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag met 3-1 van VVH uit Harderwijk gewonnen.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Vincent Schotanus speelden op het midden en Ties Haket was libero. Aangezien libero Ties Haket niet helemaal fit was, was Frans de Greef uit het tweede als reserve libero aan de selectie toegevoegd.

Woudenberg had bij aanvang geen antwoord op de aanval en blokkering van VVH en stond al snel op een achterstand. Maar in de loop van de set kwam Woudenberg terug en mede geholpen door enkele foutservices van VVH sleepte Woudenberg de set binnen met 25-22.

In de tweede set was VVH duidelijk de bovenliggende partij. Woudenberg had blokkerend en verdedigend geen vat op de sterke aanvallen van de bezoekers uit Harderwijk. Libero Ties kon niet meer verder spelen en Frans de Greef kwam als libero in het veld. In de eindfase kwam Woudenberg wel beter in haar spel maar dat kon niet voorkomen dat deze set ruim door VVH werd gewonnen (18-25).

In de derde set ging Woudenberg echt beter spelen. De servicedruk was weer op orde en blokkerend en verdedigend stond het beter. De pass kwam goed aan bij de spelverdeler, waardoor spelverdeler Rik Blokhuis een aantal keren zijn aanvallers tegen een eenmansblok kon laten scoren. Woudenberg kwam in deze set niet meer in gevaar en won met 25-20.

In de vierde set kwam VVH er niet meer aan te pas en kreeg Woudenberg vleugels en stond al snel met 16-4 voor. Na een time out van VVH ging Woudenberg meer persoonlijke fouten maken, maar na een time out herpakte Woudenberg zich en met een spectaculaire aanval van Jan pieter Kooy werd de wedstrijd beslist (25-16).

“We hebben een mooie overwinning behaald. Het jeugdige VVH is vorig seizoen wel 2e geworden in de 2e divisie en ik vond hen ook 3 sets goed spelen.” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “Uiteindelijk heeft de servicedruk er weer voor gezorgd dat we beter in ons spel kwamen. Vanaf de derde set ging onze middenaanval ook beter lopen. Verder heeft Frans onze vaste libero Ties goed vervangen. Dus al met al zeer tevreden over de wedstrijd.”

Volgende week zaterdag speelt Woudenberg tegen VoCASA in Nijmegen.