Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

In een zeer spannende wedstrijd hebben de volleyballers van Woudenberg afgelopen zaterdag met 2-3 gewonnen van het VoCASA in Nijmegen. Woudenberg kon deze wedstrijd niet beschikken over de vaste libero Ties Haket. Frans de Greef uit het tweede team vervulde de liberorol.

Woudenberg begon wat onwennig aan de wedstrijd. Vooral in de rally was Woudenberg zeer slordig en ook passend had Woudenberg het lastig. Hierdoor was het al snel 8-3 voor VoCASA. Na een time-out verdwenen de slordigheden aan Woudenbergse kant en ook passend stond het veel beter. Maar aangezien VoCASA ook goed bleef spelen kon Woudenberg de achterstand niet inlopen (15-10). Via een lange opslagreeks van Wessel Terpstra knokt Woudenberg zich daarna punt voor punt terug naar 18-18. In de eindfase was Woudenberg sterker en won met 22-25.

Door persoonlijke fouten stond Woudenberg  in de tweede set al snel met 3-0 achter. Via opslagseries van Jan Pieter Kooy en Thomas Moraal kwam Woudenberg weer op voorsprong (6-8). Woudenberg hield lang deze voorsprong vast tot 19-22, maar daarna werden er meer fouten gemaakt en kwam VoCASA zelfs op setpoint (25-24). Dit wist Woudenberg te pareren en  kwam zelf weer op setpoint. Maar ook Woudenberg wist het setpoint niet te verzilveren en VoCASA  kwam weer terug tot 27-27 en wist daarna door te drukken en won met 29-27.

In de derde set had Woudenberg speelde Woudenberg zeer moeizaam en werd met 25-20 verloren.

Maar in de vierde set toonde Woudenberg veerkracht en nam al snel een kleine voorsprong. Woudenberg bleef steeds een kleine voorsprong houden en via een sterke serviceserie van de ingevallen Jochem Koetsier kwam Woudenberg op een ruime voorsprong van 17-23 en dit werd niet meer uit handen gegeven (19-25).

De vijfde set was zeer spannend en beide ploegen gaven niet op. Woudenberg was sterker in het eerste deel (2-5). VoCASA knokte zich terug en stond 8-7 voor bij de veldwissel. Woudenberg bleef maar tegen die ene punt achterstand aankijken, maar op een serviceserie van Vincent Schotanus werd een minibreak geforceerd en kwam Woudenberg op voorsprong (13-14). De eerste matchpoint op 14-15 werd nog niet verzilverd. Op 15-16 kon VoCASA op de service van Pieter Vink niet tot scoren komen, waarna Jan Pieter Kooy met een harde diagonaal geslagen bal het matchpoint kon verzilveren.

“Deze wedstrijd is typerend voor deze 2e divisie.” zei coach Arnoud Holl na afloop: “Je moet elke wedstrijd tegen alle ploegen hard knokken voor je punten. Het zit allemaal heel dicht bij elkaar. Meestal is na 9 wedstrijden wel duidelijk wat de top 3 is en zit er tussen de nummer 1 en de nummer 10 wel een verschil van 20/30 punten. In onze competitie is dit slechts 9 punten. Ook dit was weer zo’n wedstrijd. We hebben slechte fases gehad, maar zijn wel altijd teruggekomen. Het was jammer dat we de 2e set niet konden afmaken. Ik had wel willen zien wat er bij een 2-0 voorsprong zou gebeuren. Maar uiteindelijk sta je met 2-1 achter. Dan is wel weer mooi om te zien hoe we weer terugkomen tot 2-2 en in de vijfde set toch rustig blijven en zo de winst binnenhalen.

Compliment aan de spelers. In het bijzonder voor Jochem die serverend goed inviel in een fase dat we het serverend lastig hadden en natuurlijk invaller libero Frans; In het begin had hij het passend erg lastig, maar vanaf halverwege de eerste set speelde hij een prima wedstrijd.”

Volgende week zaterdag speelt Woudenberg om 18.30 uur in de Camp tegen mede-koploper Rebelle.