Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Na de eenvoudige overwinning van vorige week tegen de nummer laatst SDS, moest het team Focus4U/Heren 1 uit Woudenberg het afgelopen zaterdag in de Camp opnemen tegen de nummer 11 Reflex.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Vincent Schotanus speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Woudenberg kwam door een sterke serviceserie van Rik Blokhuis direct op een 6-0 voorsprong. Blokkerend en serverend was Woudenberg ijzersterk en werd deze set met ruime cijfers gewonnen; 25-12.

Ook in de tweede set was Woudenberg heer en meester. Vooral de sterke service bracht Reflex in de problemen en via 11-4 werd het uiteindelijk 25-14.

Ook in de derde set leek er geen vuiltje aan de lucht voor Woudenberg. Al snel stond Woudenberg met 5-1 voor. Maar Reflex gaf zich nog niet gewonnen en kwam sterk terug tot 6-6. Een time out aan Woudenbergse kant kon niet voor een ommekeer zorgen. Reflex werd serverend en blokkerend beter en Woudenberg kwam achter met 14-18. Door persoonlijke fouten werd uiteindelijk met 18-25 verloren.

In de vierde set kwam Thomas Moraal in het team. Woudenberg herstelde zich prima van het setverlies en kwam snel op een 8-2 voorsprong. Bij 18-11 kwam Reflex nog terug tot 18-14, maar daarna won Woudenberg overtuigend met 25-20.

Door deze overwinning en het verrassende verlies van koploper VoCaSa staat Woudenberg nu gedeeld eerste. Komende vrijdag speelt Woudenberg uit tegen middenmoter Dynamo uit Apeldoorn.