Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Na de goede overwinning van vorige week thuis tegen Heijendaal moest het team Focus4u/Heren 1 vrijdagavond aantreden tegen de nummer 10 Waho. Libero Ties Haket was niet aanwezig waardoor Frans de Greef uit heren 2 zijn opwachting maakte als libero. Dat ging hem goed af.

Ondanks de waarschuwing vooraf begon Woudenberg zeer slap aan de wedstrijd en werd al snel tegen een 11-3 achterstand aangekeken. Na een lange serviceserie van Yannick Bruggink kwam Woudenberg weer langszij en was Woudenberg in de eindfase iets effectiever dan Waho: 22-25..

Door een goede start in de 2e set nam Woudenberg een kleine voorsprong. Maar daarna werd er door de aanvallers niet meer gescoord en ging de wedstrijd gelijk op waarbij Waho minder fouten maakte dan Woudenberg. Aan het einde van deze set kwam Ivo Meijer in de ploeg en deze set werd ook weer net gewonnen:  23-25.

In de 3e set was Woudenberg wel sterker maar speelde niet overtuigend. Door servicedruk kon Waho geen snelle eerste tempo meer spelen en kon Woudenberg haar verdediging beter organiseren: 16-25. De vierde set haalde Woudenberg nog steeds het niveau van de afgelopen weken niet, maar Waho kon het ook niet meer opbrengen, waardoor ook deze set weer naar Woudenberg ging: 20-25.

Coach Arnoud Holl was na afloop realistisch: “We hebben niet goed gespeeld, maar wel de volle buit binnen gehaald. 4 weken geleden hebben we afgesproken om een goede serie neer te zetten tegen de ploegen die lager geklasseerd zijn. Dat hebben we goed gedaan; we hebben slechts 1 set afgestaan tegen een ploeg die minder wedstrijden heeft gespeeld maar ook hoog zal eindigen”.

Woudenberg staat nog steeds 2e. “Het gat met de nummer 1 is erg groot, maar de tweede helft zal nog voor veel spanning zorgen in de strijd om de 2e plek. Daarvoor zijn nog 5 ploegen in de race. De verschillen zijn klein. Het grappige is dat wij tweede staan maar geen wedstrijd gewonnen hebben van de ploegen uit de top 5. In de top worden veel punten onderling verdeeld en wij halen steeds een 4-0 tegen de mindere ploegen. De boodschap is wel om fit te blijven gelet op de smalle selectie.” blikte Arnoud vooruit.

De competitie wordt op 10 januari hervat met een thuiswedstrijd tegen Nuovo.