Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen week stonden er twee wedstrijden op het programma voor de heren van Focus4u: maandag speelde  Woudenberg in Lelystad voor de 2e ronde beker tegen Volta en zaterdag speelden de volleybalheren tegen hekkensluiter SDS. In beide wedstrijden werd geen set verloren.

Bekerwedstrijd

Tegenstander Volta speelt 1 klasse lager dan Woudenberg en al snel bleek dat Woudenberg de sterkste partij was. Met Yannick Bruggink als spelverdeler werden de eerste 2 sets met ruime cijfers gewonnen: 13-25 en 16-25. Maar in de derde set werd de beleving en daardoor het spel minder waardoor Volta makkelijk hun punten kon scoren. Uiteindelijk werd deze set nipt gewonnen met 23-25.

Winst tegen hekkensluiter competitie

In de thuiswedstrijd tegen SDS had coach Arnoud Holl zijn spelers uitgedaagd om niet zo ver terug te vallen zoals in de bekerwedstrijd, maar vanaf punt 1 geconcentreerd en met beleving de wedstrijd in te gaan.

Met Vincent Schotanus in de ploeg voor de niet geheel fitte Pieter Vink begon Woudenberg toch wat flets, maar halverwege deze set, gaf Woudenberg gas en liep uit naar 19-12. Na een time out van SDS werd nog maar 1 punt weggegeven; 25-13. De start van de tweede set was wel ijzersterk. Al snel nam Woudenberg een ruime voorsprong (11-3) en dit werd uitgebouwd naar een setwinst van 25-9.

In het begin van de derde set haperde de machine iets en bleef SDS bij tot 8-8. Daarna gaf Woudenberg weer gas en kwam via 20-13 tot de setwinst van 25-16.

In de vierde set kwam Pieter Vink in de ploeg en ging Vincent Schotanus op de diagonaalpositie spelen. Nagenoeg foutloos liep Woudenberg uit naar 13-5 en won uiteindelijk ook deze set met ruime cijfers: 25-9.

“Je zag maandag dat we moeite hadden om tegen een mindere tegenstander de hele wedstrijd de concentratie vast te houden” vatte coach Arnoud Holl na afloop samen: “daar hebben we deze week over gesproken en op twee kleine fases na in set 1 en 3 hebben we dat vandaag wel laten zien.”

Komende zaterdag speelt Woudenberg weer thuis Om 18.15 is Reflex de tegenstander in De Camp.