Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

De heren van Woudenberg hadden een drukke week: afgelopen maandag speelden zij voor de beker tegen WVC in Wierden en donderdag traden zij aan tegen de nummer 4 SSS.

Bekerwedstrijd

WVC was geen onbekende voor Woudenberg. Vorig jaar troffen beide ploegen elkaar in de bekerfinale, waarbij WVC toen won. Nog steeds zonder de geblesseerde Jan Pieter Kooy, begon Woudenberg met Vincent Schotanus in de basis. Woudenberg speelde beduidend beter dan vorig jaar in de finale en Woudenberg kwam op een 1-2 voorsprong in sets. Maar in de eindfase van de 4e set kreeg Woudenberg geen grip op een sterke buitenaanvaller van WVC, waardoor een beslissende 5e set nodig was. Woudenberg stond bij de veldwissel nipt met 7-8 voor, maar in de eindfase maakte Woudenberg net iets te veel fouten; (12-15)

Personele problemen

De bekerwedstrijd betekende de 2e wedstrijd in 3 dagen en 3 dagen later moest weer aangetreden worden tegen SSS in Barneveld. Woudenberg was hier niet ongeschonden uitgekomen want Pieter Vink moest tegen SSS afhaken met een blessure. Tel daar de wat grieperige Vincent Schotanus bij op en coach Arnoud Holl moest puzzelen om een opstelling te maken: “Gelukkig kon Vincent wel starten en Frans de Greef uit het 2e team heeft de hele wedstrijd als passer loper gespeeld.”

Woudenberg begon wat onwennig en stond al snel met 14-8 achter en SSS liep uit naar 21-16. Via een goede serviceserie van de zeer sterk spelende Wessel Terpstra kwam Woudenberg knap terug tot 21-21. Een sterke blokkering en geholpen door fouten bij SSS zorgde voor een de setwinst (26-28)

In de tweede en derde set kwam Woudenberg niet meer in gevaar en deze sets werden overtuigend gewonnen. Ook in de vierde set begon Woudenberg sterk, maar in de eindfase kwam SSS nog langszij en wist deze set te winnen.

Spannend slot competitie

“3 wedstrijden in 6 dagen was best wel zwaar” was de conclusie van Arnoud Holl na afloop: “Gelukkig dat we tegen SSS een aantal spelers van het 2e aan de selectie konden toevoegen want dat was bittere noodzaak. We hebben nu nog 3 wedstrijden te gaan en staan nog bovenaan, maar we staan maar 1 verliespunt voor op de nummer 2. De nummer 3 staat nu op 11 verliespunten.”

Woudenberg krijgt nummer 2 en 3 nog thuis. Komende week is Woudenberg vrij en zaterdag 25 maart is de topper tegen VoCASA om 18.15 uur in de Camp.