Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Na het verlies van vorige week moesten de Woudenbergse volleyballers van Focus4u/Heren 1 nu aantreden in Wageningen tegen middenmoter Scylla.

Woudenberg, met spelverdeler Yannick Bruggink in de basis, begon sterk in de eerste set. Scylla kreeg de sterke service van Woudenberg niet goed onder controle en konden daardoor geen goede aanval opbouwen. Woudenberg stond al snel met 13-19 voor. Bij setpoint haperde de machine en kwam Scylla nog terug tot 22-24, maar via een eenvoudige middenaanval werd de set binnengehaald (22-25)

Vanaf de tweede set ging Woudenberg minder spelen en kwam Scylla hierdoor beter in hun spel. Deze set werd ruim verloren met 25-18.

In de derde set was Woudenberg beter bij de les. Met Vincent Sctotanus nu in de ploeg ontstond er een spannende wedstrijd, waarbij de stand gelijk opging. Woudenberg kwam op setpoint, maar kon deze niet verzilveren (29-27).

Na een kleine achterstand van 11-7 in de vierde set, ging Woudenberg weer beter spelen en wist deze set te winnen met 21-25.

In de vijfde en beslissende set begon Woudenberg goed en bij de veldwissel stonden zij met 8-4 voor, maar Scylla bleef knokken en kwam steeds dichterbij (7-9). Woudenberg kon niet doordrukken en verloor met 15-13.

“We konden vandaag onvoldoende doordrukken in de cruciale fases van set 3 en 5.” zei coach Arnoud Holl na afloop: “Ondanks het verlies zijn we nu niet meer in te halen door nummer 3 en naar verwachting zal VoCASA kampioen worden. Wij kunnen ons opmaken voor promotiewedstrijden.”

Komende zaterdag speelt Woudenberg om 18.15 uur tegen BOVO, de nummer 3.