Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen dinsdag hadden de volleyballers van Focus4u/Heren 1 uit Woudenberg een bekerwedstrijd uit tegen Tornado uit Laren (Gelderland). In 50 minuten werd Tornado weggespeeld door het jeugdige team Yannick Brugging als spelverdeler, Wessel Terpstra en Vincent Schotanus op buiten, Jan Pieter Kooij op de diagonaal, Ties Haket als libero en Ruben van Holland en de ervaren Arjan Blokhuis op de midpositie (17-25, 16-25 en 17-25)

Zaterdag heeft het eerste herenteam een goede wedstrijd gespeeld tegen koploper Pegasus 2 uit Nijmegen. Helaas werd er maar 1 punt aan overgehouden. Woudenberg begon met de volgende opstelling: Yannick Bruggink als spelverdeler, Arjan Blokhuis en Jeroen van Holland uit Heren 2, als vervanger voor de afwezige Ruben van Holland, op de midpositie, Wessel Terpstra en Pieter Vink als passer-lopers, op de diagonaal Jan Pieter Kooij en Ties Haket als libero.

Kenmerkend voor de eerste set was dat de aanvallers moeilijk tot scoren konden komen en dat er verdedigend wat slordigheden waren. Pegasus daarentegen speelde een degelijke set en gaf aan het einde nog wat extra gas; 17-25.

In de tweede set kwam Woudenberg beter in haar spel. Servicedruk en rallyspel werd nu beter verzorgd. Er ontstond een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Pegasus aan het einde van de set net wat effectiever was: 23-25.

In de derde set waren de rollen omgedraaid. De goede passes van Woudenberg leverde nu wel scorende aanvalspunten op en er werd snel een ruime voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven; 25-17.

In de 4e set begon Pegasus sterk en bouwde een voorsprong op van wel 7 punten (4-11). Daarna begonnen de Woudenbergers aan een inhaalrace en kwam goed terug tot 23-23. Dit kon Woudenberg niet afmaken en ook hier was Pegasus degelijker; 23-25

“Ik ben over deze wedstrijd meer tevreden dan over de bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag” zei coach Arnoud Holl na afloop. “Dinsdag hadden we nauwelijks tegenstand en hadden wij in het begin moeite om het spel te maken. Vandaag hebben we vanaf set 2 het goede spel van vorige week kunnen oppakken en hebben we prima tegen de terechte koploper goed gespeeld. Twee sets met 2 punten verschil verliezen geeft aan dat het erg close was, maar dat we nog net niet effectief genoeg zijn aan het einde van de set. De boodschap is om dit niveau vanaf de volgende wedstrijd ook weer te laten zien”.

Komend is het team vrij. Op 1 november is de uitwedstrijd tegen Gemini.