Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Het Focus4U/Heren 1 team van Volleybalvereniging Woudenberg moest afgelopen vrijdagavond aantreden tegen middenmoter Dynamo in Apeldoorn. Thuis had Woudenberg met 4-0 gewonnen, maar bij het inspelen bleek al dat aan de selectie van Dynamo wat andere spelers waren toegevoegd en dat was zeker geen verslechtering.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Via een sterke sprongservice van Rik Bkikhuis werd Dynamo onder druk gezet. De aanvallers van Dynamo sloegen of in het blok of sloegen uit. De voorsprong die in het begin van deze set werd opgebouwd werd niet meer uit handen gegeven; 23-25.

De tweede en de derde set gingen in het begin gelijk op, maar boven de 15 was Woudenberg heer en meester. Met een attent spelende middenman Ruben van Holland en een veel scorende Wessel Terpstra werden beide sets ruim gewonnen: beide 18-25

Vele ploegen waren dan al geknakt, maar niet Dynamo. Zij bleven spelen om dan toch de vierde set binnen te slepen. In aanvang nam Dynamo een voorsprong van wel 4 punten, maar Woudenberg bleef terug knokken. Uiteindelijk werd het setpunt voor Dynamo (24-22). Maar Woudenberg rechtte nog één keer haar rug en kwam gelijk op 25-25. Twee fraaie acties van Dynamo zorgeden voor de setwinst voor de thuispartij.

“Al met al een terechte uitslag denk ik” stelde coach Arnoud Holl na afloop: “In deze lastige hoge sporthal hebben we niet grootst gespeeld, maar we waren op de beslissende momenten beter dan Dynamo. Als we dat aan het einde van de vierde set ook hadden kunnen opbrengen, had het ook 0-4 kunnen worden. Maar met 1-3 winst kan ik wel leven”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg om 18.15 uur in De Camp tegen Favorita, de huidige nummer 4; Door het verlies van mede-koploper VoCASA, staat Woudenberg nu met 3 punten voorsprong aan kop.