Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Het team Focus4U/Heren 1 van Volleybalvereniging Woudenberg moest afgelopen vrijdagavond aantreden tegen De nummer 10 VVH in Harderwijk. Ook deze wedstrijd is in een 1-3 overwinning geëindigd.

Zo zag het aan het begin van de wedstrijd echter niet naar uit. Woudenberg begon slap aan de wedstrijd, terwijl VVH ontketend begon. VVH verdedigde bijna alles en nam al snel een voorsprong van 4 punten. Wat Woudenberg ook probeerde, de voorsprong kon niet meer worden dichtgelopen en VVH won terecht met 25-19.

In de tweede set begon Woudenberg ook nog wat stroef, maar geleidelijk aan ging Woudenberg beter spelen. De ingvallen Wessel Terpstra had een sterke serviceserie, waardoor Woudenberg een voorsprong nam. Deze werd niet meer uit handen gegeven: 20-25

Hierna was het verzet van VVH gebroken en Woudenberg bleef steady spelen. Via 15-25 en zelfs 10-25 werden set 3 en 4 ruim gewonnen.

“Dit is de vierde 3-1 overwinning in de 6 wedstrijden uit de tweede competitie helft” stelde coach Arnoud Holl na afloop vast: “Of we nu tegen de nummer 10 of 11 spelen of tegen de nummer 4. We moeten hard werken om de punten te vergaren. Op dit moment halen we niet ons hoge niveau van de eerste competitiehelft, maar onze vechtlust zorgt er voor dat we de wedstrijden blijven winnen. En dat is mooi want het goede spel komt er wel weer aan”.

Door verlies van de directe concurrent staat Woudenberg weer alleen bovenaan. VoCaSa staat 3 verliespunten achter met 1 wedstrijd minder en de nummer 3, BOVO, staat op 8 verliespunten met 2 wedstrijden minder. Woudenberg krijgt beide ploegen nog thuis.

Komend weekeinde is Woudenberg vrij en speelt zaterdag 4 maart thuis tegen Pegasus om 18.15 uur in de Camp.