Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag stond de topper tegen VoCASA op het programma; inzet was de eerste plaats in de 3e divisie. In een sfeervolle de Camp kon Woudenberg geen vuist maken tegen de zeer geroutineerde Nijmegenaren.

Iedereen was weer fit waardoor Woudenberg begon in de volgende opstelling: Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

In de eerste set ging de strijd gelijk op en had Woudenberg een kleine voorsprong bij 12-10. Deze voorsprong kon niet worden vastgehouden en de bezoekers wonnen deze set met 17-25.

De tweede set bleek cruciaal voor de wedstrijd; Woudenberg nam een kleine voorsprong (10-7), maar VoCASA wist dit om te buigen naar 16-19. Woudenberg bleef knokken en boog de achterstand om en  kwam zelfs op setpoint; 24-22. Helaas wist Woudenberg niet door te drukken en een paar persoonlijke fouten zorgde voor de setwinst voor VoCASA (25-27).

In de derde en vierde set kon Woudenberg het VoCASA niet meer moeilijk maken. De snelle aanvallen aan de buitenkant bij VoCASA zorgde ervoor dat Woudenberg haar sterke blok/verdedigingsspel niet goed kon uitvoeren en werd er met tweemaal 19-25 en 15-25 verloren.

Routine

“Wij waren net als in de uitwedstrijd niet opgewassen tegen deze geroutineerde ploeg. ” zei coach Arnoud Holl na afloop:. “VoCASA was zeer gemotiveerd om tegen ons te spelen: zij willen zelf niet promoveren, maar als zij kampioen worden kan het 2e team dat in een andere 3e divisie speelt en geen kampioen meer kan worden, wel volgend jaar in de 2e divisie spelen.

Zoveel tegenstand als vandaag hebben wij tot op heden niet vaak getroffen. Het is jammer dat wij in zo’n wedstrijd niet boven ons zelf konden uitstijgen”.

Door dit thuis-verlies is Woudenberg ook haar record van 2,5 jaar ongeslagen in thuiswedstrijden kwijt. Qua verliespunten staat Woudenberg nu op de tweede plaats en Woudenberg speelt zaterdag tegen Scylla in Wageningen.