Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelde het Heren 1 team / Focus4U van Volleybalvereniging Woudenberg uit tegen Pegasus uit Nijmegen. Thuis was van deze tegenstander eenvoudig met 4-0 gewonnen. Nu was het een compleet andere situatie door de vele blessures in het team. Ook konden er geen spelers vanuit het tweede team worden meegenomen omdat deze ook moesten spelen. Er werd met Derrick Vorstelman en Jordy Hazeleger uitgeweken naar het derde team. Erwout Blokhuis op de spelverdeling, Vincent Schotanus en Rik Blokhuis op de paser-loper positie, Jeroen van Holland en nieuwkomer Jordy Hazeleger op het midden en Jan Pieter Kooy op zijn favoriete diagonaal positie en Pieter Vink op de libero.

Woudenberg begon slordig door zomaar ballen op de grond te laten vallen en maakte veel te veel eigen fouten. Hierdoor werd het bijna onmogelijk om de eerste set te winnen. Ondanks de twee time-outs mocht het niet helpen om langszij te komen. Mede dankzij de vele prikballen wisten Pegasus de eerste set te winnen met 25-16.

De 2e set bleef de formatie staan, de opdracht was eigen fouten beperken en druk zetten met zowel service als aanvallend. Dat lukte deze set redelijk goed. Woudenberg liep langzaam uit en wist de setwinst te pakken met 19-25.

Ook de derde set werd met dezelfde formatie gestart. Woudenberg kon het goede spel van de tweede set echter niet vasthouden. Bij een 8-4 achterstand volgde een eerste time-out. Daarna kwam Woudenberg terug tot 9-9 maar wederom liep het mis. Ook een tweede time-out hielp niet meer en Pegasus wist deze set te winnen met 25-22.

De Woudenbergers konden gezien de stand het toch niet veroorloven om hier tegen hekkensluiter Pegasus te verliezen. Maar dat dreigde het wel te gaan doen want ook de 4e set liep het team achter de feiten aan. Alle time-outs moesten uit de kast gehaald worden. Door puntje voor puntje terug te vechten kon een 16-9 achterstand omgebogen worden tot zelfs een setwinst met 23-25 . Zo moest er een beslissende 5e set gespeeld worden.

De laatste set begon Woudenberg sterk en bouwde een flinke voorsprong op. Deze set en daarmee de wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 10-15. Helaas konden er maar 3 punten worden meegenomen naar Woudenberg.

Door dit resultaat blijft Woudenberg op de derde plaats in de promotieklasse staan. Zaterdag 8 maart spelen de mannen weer thuis in sporthal de Camp tegen Trivos uit Wijchen.