Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Het Heren 1/Focus4U volleybalteam uit Woudenberg speelde afgelopen zaterdag eindelijk weer eens thuis in sporthal de Camp.
Ditmaal kwam Arvevo uit Arnhem op bezoek, een jong team welke keurig op een 6e positie staan in de promotieklasse.
Woudenberg staat stevig op plaats 3 en het team maakt nog kans op promotie of misschien zelfs nog wel het kampioenschap omdat nog tegen de koploper Scylla gespeeld moet worden. Ook de huidige nummer 2 VoCASA moet daar nog tegen spelen.

De eerste set werd gestart met Pieter Vink en Gerben van de Korput op de paser-loper positie, Jeroen van Holland en Ruben van Holland op het midden, Rik Blokhuis op spelverdeling en Jan Pieter Kooy als diagonaal, Ties Haket was als sluitpost op de libero positie gezet. Vincent Schotanus, Rik Woltersom en Erwout Blokhuis begonnen op de bank.

Woudenberg begon erg sterk ondanks toch de vele onnodige eigen fouten zoals de service. Aanvallend liep het vrij goed maar je zag dat er nog meer rendement uitgehaald kon worden. Maar dat mocht Arvevo niet helpen want de Woudenbergers wonnen dan ook vrij eenvoudig de eerste set met 25-14.

De formatie van Hans Wagensveld en Heiko Huijerman bleef de 2e set ongewijzigd staan. Er was wederom geen vuiltje aan de lucht. Zo liep de middenaanval prima met Rik en de uit het tweede team meegenomen Ruben. Ook mag gezegd worden dat de inmiddels Gerben en Ties al bijna zijn opgenomen in het eerste team en een vast waarde zijn binnen de selectie. En met setstand 25-19 werd deze set ook binnengehaald.

De derde set begon ook weer veelbelovend want bij een 6-0 voorsprong kwam de eerste time-out voor de Arnhemmers. Niet veel later bij 12-2 kwam de tweede en tevens laatste time-out. Halverwege deze set kwam Vincent erin voor Gerben op de passer-loper positie. Er ging niets meer mis want niet veel later was de 3e setwinst inzicht en won het team met 25-12

Ook de 4e set bleef dezelfde formatie staan dus met Vincent startend in de basis op de passer-loper positie.
Op alle fronten van aanvallend tot verdedigend zag het er goed uit en ook aan de houding van de gasten kon je zien dat ze niet naar Woudenberg waren gekomen om hier toch ook maar een setje mee te nemen naar Arnhem. De 4-0 overwinning en daarmee 5 punten weren eenvoudig binnengehaald.

OOk de directe tegenstanders wonnen dus bleef het onderling puntenverschil gelijk. Op zaterdag 5 april de uitwedstrijd tegen koploper Scylla. Zaterdag 12 april om 18:15 speelt Woudenberg de laatste thuiswedstrijd.