Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Na de goede prestatie op de huidige nummer 2, Scylla, afgelopen december speelde het Heren 1 team/ Focus4U van Volleybalvereniging Woudenberg afgelopen zaterdag thuis tegen de koploper VoCASA uit Nijmegen. De uitwedstrijd werd destijds verloren met 3-1 verloren. Het basisteam was niet compleet en daarom werd er een beroep gedaan op Gerben van de Korput, Ties Haket en Ruben van Holland uit het tweede team. Heiko was geblesseerd en nam deel aan de coaching samen met Hans Wagensveld.

De toss werd gewonnen en door de sprongservice van Rik Blokhuis werd met een vliegende start gemaakt en was het snel 7-0. Toen vond VoCASA het wel genoeg en vroeg de eerste time-out aan wat ook een kantelpunt opleverde in de wedstrijd die nog maar net was begonnen. Door de eenvoudige voorsprong kwam VoCASA ook weer net zo eenvoudig terug en stond het ook weer 7-7 en was het weer een wedstrijd. Beide gingen gelijk op richting de 15-15 en op dat moment werd Gerben ingebracht voor Vincent. Voorzichtig liep Woudenberg uit en uiteindelijk werd met 25-23 de 1ste set gewonnen.

De tweede set bleef het team ongewijzigd. VoCASA kon moeilijk grip krijgen op de enorme servicedruk van Woudenberg. En zo werd ook deze set gewonnen met 25-18.

De derde set werd gestart met de samenstelling uit de eerste set en zo was Vincent weer terug in het veld voor Gerben. Deze set bleef het echt een spannende strijd want beide teams gingen gelijk op. Er werd van beide kanten goed verdedigd. Er waren lange rally’s wat voor het publiek een leuke en boeiende wedstrijd was om te zien maar tot ergernis van de aanvallers. Ook deze set werd door Woudenberg gewonnen met 25-23.

De formatie van Hans en Heiko bleef staan om de wedstrijd toch met 4-0 te pogen te winnen. Dan kon er 5 punten worden bijgeschreven, de achterstand op de koplopers was namelijk al 8 punten. De mannen van VoCASA gaven zich echter nog niet gewonnen en wilde toch eigenlijk wel een setje meenemen naar Nijmegen. Na een heftige strijd won Woudenbereg met 26-24 en waren dan ook de 5 punten binnen. Het team staat daarmee op de derde plaats in de promotie-klasse. Aankomende zaterdag speelt het uit tegen hekkesluiter Heyendaal (ook uit Nijmegen) en dan direct na het weekend reizen de mannen af naar Terborg in het oosten van het land voor de bekerwedstrijd tegen Vollverijs. Op zaterdag 25 januari spelen ze weer thuis om 18:15 in sporthal de Camp tegen de directe concurrent Xanthos uit Zetten.

foto2_h1

foto3_h1