Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelde het Heren 1 team/Focus 4U uit Woudenberg de thuiswedstrijd tegen de koploper Scylla uit Wageningen. Dit team had alleen de eerste wedstrijd verloren van de competitie en vervolgens 8 keer op rij gewonnen. Woudenberg begon deze wedstrijd nadat er 2 wedstrijden op rij waren verloren.

De basisopstelling voor deze wedstrijd was Pieter Vink en Vincent Schotanus als buitenaanvallers, Arjan Blokhuis en Jeroen van Holland als middenaanvallers, Rik Woltersom als diagonaal aanvaller en Rik Blokhuis als spelverdeler. Op de bank zaten Jan Pieter Kooy en Gerben van der Korput kwam uit het tweede team de selectie versterken. Hans Wagensveld kon deze wedstrijd niet coachen, dus daarom nam Heiko Huijerman deze taak over.

De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op en duidelijk was dat Focus 4 U/Woudenberg wat recht wilde zetten. Het team speelde geconcentreerd en waar afgelopen weken de beleving ontbrak was dat deze wedstrijd weer terug. De eerste set hadden de volleybalheren ook continue een kleine voorsprong tot het einde van de set. Enkele persoonlijke fouten op rij zorgde er voor dat Scylla deze set toch naar zich toe kon trekken met 25-23. Ondanks deze teleurstelling bleven de volleybalheren goed en gedreven spelen. De tweede set was nagenoeg een kopie van de eerste set, maar het verschil was dat Scylla de fouten maakte aan het einde van deze set en daardoor kon de thuisploeg de set met 25-23 winnen. Inmiddels had Jan Pieter Kooy de positie van Rik Woltersom overgenomen en Gerben van der Korput de positie van Vincent Schotanus. Dit leek zijn vruchten af te werpen, want de derde set overklaste Woudenberg de tegenstander. Het thuispubliek begon zich af te vragen wie de koploper eigenlijk was van deze twee ploegen, want Scylla had geen schijn van kans en verloor deze set met 25-15. De vierde set ging Woudenberg op dezelfde voet verder en de irritatie bij de koploper uit Wageningen nam alleen maar toe. Vooral blokkerend werden er veel punten gescoord door Woudenberg en de bezoekende ploeg had hier geen antwoord op. Deze set ging met 25-16 naar de mannen van Focus 4U/Woudenberg.
Na de teleurstellende afgelopen weken heeft Woudenberg weer laten zien waar het toe in staat is. Het verschil met de nummer 1 positie bedraagt inmiddels 8 punten, dus het kampioenschap lijkt ver weg. Maar als het team na de winterstop dit niveau kan vasthouden is elke tegenstander te verslaan. In dat geval zouden er nog mooie dingen kunnen gebeuren.