Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Welgeteld 4 dagen na de zeer teleurstellende 1-3 thuisnederlaag tegen laagvlieger Volvera uit Arnhem kregen de mannen van Lammert Wilbrink de kans op eerherstel tegen directe concurrent Excelsior uit Rhenen. Deze mannen winnen meer dan ze verliezen en pakken de nodige punten. Een belangrijke pot dus, waarbij er deze keer zeker geen sprake kon zijn van onderschatting.

De mannen uit Woudenberg konden in deze wedstrijd rekenen op versterking van Niels Hardeman die voorzichtig aan het terugkeren is na een vervelende schouderblessure. Niels ging dan ook mee als stand-in voor vaste diagonaal Wessel Terpstra, die ook kampt met schouderklachten.

De opdracht die Woudenberg mee kreeg bij aanvang van de eerste set was fel beginnen en vechten voor alle punten. De mannen van Lammert Wilbrink begonnen met Yannick Bruggink als spelverdeler en Wessel Terpstra als diagonaal. De middenposities werden ingenomen door Ruben van Holland en Sander Wildeman. Op de passer-loper positie stonden Gerben van der Korput en Steven van Dijk. Laatstgenoemde stond op de positie van Frans de Greef, die was verhinderd door werk. Ties Haket vervulde uiteraard zijn taak als libero. Op de bank zaten middenman Remco Wildeman en diagonaal Niels Hardeman.
De tos werd gewonnen en waar men normaal kiest voor service koos Woudenberg deze keer voor de wissel van speelhelft, dit op verzoek van spelverdeler Yannick in verband met de lichtbalk recht boven zijn positie.

De Woudenbergse mannen begonnen goed aan de wedstrijd en er werd meteen een voorsprong genomen van 6 punten. Na deze goede start begon ook het team van Excelsior wat beter te volleyballen waardoor de voorsprong langzaamaan kleiner werd. De passing aan Woudenbergse kant werd echter goed verzorgd waardoor Yannick de mogelijkheid kreeg al zijn aanvallers te gebruiken. Dit pakte goed uit en al snel was daar de eerste setwinst 20-25.

Het devies aan de lange mannen van Lammert Wilbrink was dan ook vrij simpel: zo doorgaan en Excelsior deze keer niet de kans geven om terug te komen in de wedstrijd. Het wedstrijdbeeld was deze keer echter omgekeerd. Excelsior had het initiatief, Woudenberg kon redelijk bijblijven maar liet de set toch aan de concurrent. Met omgekeerde cijfers was deze set voor Excelsior, 25-20.

Of het nu echt aan de lichtbalk boven de ene kant van het speelveld lag of niet, de punten leken inderdaad gehaald te worden aan de andere kant. De kant waar Woudenberg de derde set mocht spelen. Ruben van Holland werd in deze set gewisseld voor Remco Wildeman.
De set werd goed begonnen door de geel-zwarten en er werd een gat geslagen van 10 punten, mede door 3 directe punten van Remco na goed werk van Yannick. Deze voorsprong bleek later hard nodig, want waar het eerst 4 punten voor en 1 punt tegen was, ging het halverwege de set andersom. Na twee time-outs aan Woudenbergse kant en een foute service van Excelsior op 19-22 werd de set gewonnen met 22-25. Woudenberg was gewaarschuwd.

Dat het een echte vechtwedstrijd was bleek wel in de vierde set, bijna alle spelers hadden wel ergens last van. Libero Ties kreeg steeds meer last van zijn duim die hij al in de eerst set had geblesseerd. Dat het voor Steven zijn eerste volledige wedstrijd was werd ook duidelijk nadat de kramp in zijn been schoot bij het springen. Het was dus zaak om de wedstrijd te beëindigen in de vierde set. Om geen risico te nemen met Wessel kwam Niels voor hem in het veld, zijn eerste speelminuten na anderhalf jaar blessureleed.
De mannen uit Rhenen bewezen echter ook over vechtlust te beschikken, de set werd een kopie van de tweede, en weer liep Woudenberg achter de feiten aan. Het gebrek aan scorend vermogen brak de geel-zwarten in deze set op en met steun van het fanatieke publiek werd de set een prooi voor Excelsior. De terugwissel van Wessel in de slotfase mocht niet meer baten, 25-17 voor Excelsior.

Dan toch die gevreesde vijfde set. Het blessureleed was inmiddels nog wat groter geworden. Spelverdeler Yannick had een bal vol op zijn duim gehad en met een duim die inmiddels twee keer zo dik was geworden was het voor hem einde wedstrijd. Zijn plek werd ingenomen door Steven. Wessel ging op de positie van Steven spelen en Niels als diagonaal.
Op verzoek van spelverdeler Steven nam Ruben de plek in van Remco. Met een gewijzigde opstelling werd na een wederom gewonnen tos weer gestart aan de ‘goede’ kant van het veld.
De set ging gelijk op en bij een stand van 8-6, in het voordeel van Excelsior, werd van kant gewisseld. Aan beide kanten werden goede punten afgewisseld met stomme fouten, een ware thriller. Onder luid kabaal en gezang vanaf de tribune werd de stand door Woudenberg gelijk getrokken naar 10-10.
In de slotfase werden door beide teams nog de nodige time-outs genomen, maar helaas kon de set niet meer worden binnengesleept door een moegestreden Woudenberg.

Ondanks de nederlaag gingen de mannen toch met een beter gevoel en met opgeheven hoofd van het veld. Er is bij vlagen goed gespeeld en zeker strijd geleverd. Het pijnpunt zit hem in de scoringskracht. Werk aan de winkel dus voor de volgende thuiswedstrijd op 25 januari tegen nummer 2 Agilitas. Tot dan!