Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Focus4U/Heren 1 van Volleybalvereniging Woudenberg in Zetten tegen Xanthos, de nummer 9 uit de 3e divisie. Wedstrijden tegen Xanthos zijn altijd bijzondere wedstrijden is uit het verleden gebreken. Voor Woudenberg is het altijd lastig spelen tegen Xanthos en Xanthos speelt altijd goed tegen Woudenberg. Dat was ook nu het geval, waarbij het in deze wedstrijd cruciaal was of je een ruime voorsprong om kon zetten naar setwinst.

Door afwezigheid van diagonaal Wessel Terpstra, was de opstelling op twee posities gewijzigd. Jan Pieter Kooy verhuisde van de passer-loper positie naar de diagonaal en Vincent Schotanus startte als passer-loper.

In de eerste set startte Woudenberg prima en nam al snel een 4-9 voorsprong. Maar Xanthos kwam daarna weer terug tot 14-17 en het werd zelfs 20-21. Maar daarna lukte het Woudenberg om de set binnen te halen; 23-25.

De spanning van de eerste set was volledig weg in de tweede set. Woudenberg was heer en meester en wo met ruime cijfers; 18-25.

Dit leek zich voort te zetten in de derde set. Woudenberg stond al snel met 1-5 voor. Maar deze voorsprong was niet genoeg. Xanthos kwam terug tot 15-16 en wist de set naar zich toe te trekken met 25-21.

In de vierde set ging Jan Pieter Kooy weer als passer-loper spelen en werd Vincent Schotanus diagonaal. Het werd een echte strijd tussen beide ploegen. Woudenberg kwam nog wel met 11-15 voor, maar Xanthos kwam terug naar 17-19 en liep daarna uit naar 21-19. Hierna ontstond er bij 23-23 een strijd, waar bij beide ploegen de set nog konden winnen, waarbij Woudenberg ook nog op matchpoint kwam. Uiteindelijk was Xanthos de sterkste en won met 29-27.

In de beslissende vijfde set begon Woudenberg niet sterk en bij de veldwissel stond Woudenberg met 8-5 achter. Xanthos kwam zelfs voor met 10-5. Na een time-out bij deze stand rechtte Woudenberg haar rug en knokte zich terug van 11-9 naar 12-12. Xanthos kreeg zelfs een matchpoint, maar door twee serviceaces van Thomas Moraal kwam Woudenberg weer op voorsprong. Na een spannende strijd mocht Pieter Vink met een service-ace de winst veilig stellen.

“Dit was de zwaarste overwinning sinds lange tijd en daardoor een hele mooie” zei Coach Arnoud Holl na afloop; “als we iets slimmer waren geweest in de eindfase  van de vierde set was het gewoon 1-3 voor ons geworden. Heel knap dat wij de 5e set na zo’n grote achterstand nog konden omzetten; echt een heel knappe prestatie”.

Druk programma

Woudenberg komt komende week twee keer in actie. Dinsdag 14 februari voor de beker tegen Time-Out’75 om 21.00 uur in De Camp. Vrijdag speelt Woudenberg tegen VVH in Harderwijk.