Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

De volleyballers van Focus4U/Heren 1 uit Woudenberg hebben afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd gewonnen. In sporthal de Camp was Woudenberg met 3-1 te sterk voor BVC’73 uit Barchem.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Woudenberg begon overtuigend aan de eerste set. De pass was goed verzorgd waardoor spelverdeler Rik Blokhuis prima zijn aanvallers kon bedienen. Deze set werd ruim gewonnen; 25-16

Echter in de tweede set waren de rollen omgekeerd. De passers hadden moeite om de service van BVC onder controle te krijgen, waardoor het aanvalsspel voorspelbaar werd. Daarnaast kon BVC veelvuldig door het midden scoren. Deze set werd met 18-25 verloren.

De derde set was weer een kopie van de eerste set. Mede door sterk verdedigend werk werd met ruime cijfers gewonnen; 25-15.

De vierde set leek weer een kopie van de 2e set; Woudenberg kwam al snel enkele punten achter en ook een time out had geen effect. In het tweede deel van de set voerde Woudenberg de servicedruk op en kwam punt voor punt terug. BVC ging wat meer fouten maken en Woudenberg ging in deze fase sterk spelen. Uiteindelijke setwinst van 25-21.

“Een mooie overwinning” zei coach Arnoud Holl na afloop: “We kenden deze tegenstander niet, waardoor we vooraf afgesproken hebben om echt van onze eigen kracht uit te gaan. Ik denk dat de toeschouwers een mooie wedstrijd hebben gezien met veel spectaculaire acties. Belangrijk voor ons was dat we ons herpakten na het verlies van de 2e set.”

Volgende week speelt Woudenberg uit tegen Harambee in Enschede.