Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Na het verlies van vorige week tegen TweeVV D1, stonden het team Vallei Accountants/Dames 1 uit Woudenberg deze zaterdag tegen over de Dames 2 van de Edese volleybalvereniging. Een nieuwe tegenstander in de eerste klasse.

De eerste set in Ede was een duidelijke weerspiegeling van de kracht van de volledige Woudenbergse selectie. Kim de Witte was weer aanwezig als libero, Marcella de Kruif en Carina den Ouden als passer/lopers, Hendi de Greef en Laura Moraal op het midden, Joline Willaarts als spelverdeelster en Martine Leijenhorst op de diagonaal positie. Woudenberg benutte elke kans en TweeVV stond machteloos toe te kijken hoe de set eindigde in 8-25 voor onze dames.

Het sterke spel werd doorgezet in de tweede set, maar ook TweeVV begon beter in hun spel te komen. Het Woudenbergse tempo lag echter nog steeds te hoog en met goed gevarieerd spel werd ook deze set gewonnen, 16-25.

De welbekende derde set was ook deze wedstrijd een uitdaging. Sophie Broekema kwam erin op de diagonaal positie en Marcella maakte plaats voor Martine op de passer/loper positie. Het lage tempo van de tegenstander begon echter op te breken en Woudenberg verloor haar ritme. Na een langdurige achterstand kon Sophie echter bewijzen dat zij ‘under pressure’ uitstekend presteert. Dankzij haar stevige service werd een achterstand van 24-19 omgezet in een 24-26 winst!

TweeVV was in de laatste set nog niet volledig gebroken. Vallei Accountants/Dames 1 maakte een sterke start waardoor zij een voorsprong opbouwde. Desondanks bleven de Edese dames puntjes snoepen. Gelukkig was de overwinning niet in gevaar en was de set voor Woudenberg met 20-25.

Na afloop was Coach Harry Kenter zeer trots. “Als team komen we steeds beter in ons ritme en streven we om elke week beter te worden. Doordat we compleet waren, konden we domineren in de wedstrijd. De side out werd goed opgevangen waardoor het spel snel en gevarieerd uitgespeeld kon worden. De derde set was pittig maar het team bleef cool. Al met al hebben alle speelsters gewoonweg een goed niveau gehaald en waren wij daarmee de betere volleyballende ploeg.”

Volgende week staat de wedstrijd tegen Set Up ’69 D2 op het programma! De welbekende strijd met buurdorp Scherpenzeel wordt thuis gespeeld in Woudenberg. Vallei Accountants/Dames 1 hoopt op uw support op zaterdag 7 oktober om 18:30 in sporthal De Camp.