Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen donderdag speelde de dames van Vallei Accountants/Dames 1 uit Woudenberg een belangrijke volleybalwedstrijd tegen Invicta. Er moest namelijk gewonnen worden om de koppositie te bereiken.

Met de instelling dat dit een lastige wedstrijd werd, begon het team aan de strijd met in de basis: Renske Hardeman, Hendi de Greef, Carina den Ouden, Ardjuna Roodschild Koning, Marcella de Kruif, Tessa van den Pol en libero Jorin van der Lee. Met versterking van Cindy Moesbergen, Mandy van der Vaart en Edith Boonstoppel (uit Dames2) waren er veel mogelijkheden om te wisselen.

De Woudenbergse dames begonnen de wedstrijd goed. Ze speelden netjes en met een goede service druk waardoor ze op een voorsprong kwamen. De eerste set werd dan ook al gelijk met winst afgesloten.

Opgelucht begonnen de dames met dezelfde opstelling aan de tweede set. Hier kwam Woudenberg op een achterstand van 10-15 te staan. Op dat moment nam coach Heiko Huijerman een time out. Een belangrijk keerpunt in de set, want de dames wonnen hierna de set met de eindstand 25-16!

De welbekende derde set wilde het team geen punten laten liggen. Cindy kwam voor Marcella op de middenpositie en Mandy nam het spelverdelen over van Tessa. Tijdens de set werd Edith ingewisseld op buiten om Renske te sparen. De dames leverde prima spel en sloten de set keurig winnend af.

In de vierde set kwam Tessa op diagonaal voor Carina en Edith op midden voor Ardjuna in het spel. De set begon weer gelijk goed met servicedruk, een goede pass en aanval. Hiermee was het spel gespeeld en de volle winst van 5 punten binnen.

De Woudenbergse vrouwen mogen trots zijn op deze terechte overwinning. Over 2 weken, zaterdag 1 november, om 17:30 uur spelen de dames tegen Set Up ’69 in Scherpenzeel. Hopelijk verloopt het herstel van Martine (die wegens een enkelblessure na de tweede wedstrijd uitviel) goed en maakt zij deze wedstrijd haar rentree.