Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen week is het seizoen van de Woudenbergse dames gestart met op donderdag de bekerwedstrijd en op zaterdag de eerste competitie wedstrijd. Met de aanwas van nieuwe talentvolle speelsters uit de jeugd en Dames 2, staat er dit jaar een nieuwe selectie klaar.

De bekerwedstrijd werd gespeeld tegen E.V.V. D1, een team dat vorig jaar hoog in de promotieklasse is geëindigd. Het was een wedstrijd van vlagen goed en minder goed spel. Waar de Woudenbergse dames met servicedruk en aanvalskracht af en toe de overhand hadden, was het echter het constante en gerichte spel van E.V.V. die de wedstrijd besliste in een 0-3 verlies voor onze dames.

Afgelopen zaterdag stonden de dames met een onvolledige selectie klaar voor de wedstrijd tegen TweeVV D1. Zoals altijd was de wedstrijd tegen Ede intensief, waarbij de twee teams elkaar uitdagen. De selectie begon met Tessa Piersma-van den Pol als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Marcella de Kruif en Dimphany Hendriksen als passer/lopers, en Martine Leijenhorst als diagonaal. Libero Kim de Witte en passer/loper Carina den Ouden waren afwezig, terwijl Joline Willaarts, Jennifer Wilbrink en Sophie Broekema als wissels plaats namen.

De eerste set stond het Woudenbergse team onder druk en waren zij zoekende om de verdediging op orde te krijgen. TweeVV gaf de dames niet de kans om in hun spel te komen en de set werd verloren met 13-25.

De tweede set kwam Sophie er in op de diagonaal en kwam Martine voor Dimphany in op de passer/loper positie. Na een wake-up call van coach Harry Kenter gingen de dames met nieuwe energie het veld in. Een gelijk opgaande set met beter spel van de Woudenbergse dames was echter nog net niet genoeg en de set ging naar Ede met 23-25.

In de derde set bleef de selectie staan en werd de stijgende lijn voortgezet. Door hard werk en goede servicedruk werd de set binnen gehaald met 25-22. De vraag was nu of dit voorgezet werd in de vierde set. Een goed begin eindigde in een uitgeblust einde waar de wissel van Jennifer voor Hendi niet voldoende hielp. Met 13-25 ging de 3-1 overwinning naar Ede.

“Het is duidelijk dat wij als team nog zoekende zijn naar een stabiel spelniveau.” Reflecteerde coach Harry Kenter. “Ondanks dat we niet compleet waren, hebben de dames wel hard gevochten en laten zien dat zij nog beter kunnen worden.”

Volgende week spelen de dames in Ede tegen TweeVV D2 en gaan zij weer vol strijden voor de overwinning.