Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Zaterdag 8 oktober speelde Vallei Accountants/Dames 1 een derby tegen Set-up 69 Dames 2 uit Scherpenzeel. Het Woudenbergse team was gezien deze derby erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. Begonnen werd met Mandy als spelverdeelster, Tessa als diagonaal, Kim als libero, Suzanne en Laura op midden en Marcella en Manouk op de buitenkant. Al vanaf de eerste punten kwam Woudenberg al voor een achterstand te staan door met name sterke serviceseries bij de tegenstanders en door rare beslissingen van de scheidsrechter. Hendi werd nog ingewisseld voor Laura bij een stand van 20-6, maar dat mocht helaas niet meer baten en zo verloor Vallei Accountants/Dames 1 de eerste set dik met 25-12.

De tweede set werd begonnen met Mandy als spelverdeelster, Tessa op de diagonaal, Laura en Hendi op midden, Kim als libero en Amber en Manouk op de buitenkant. De set ging gelijk op tot een stand van 6-6, dat was het moment voor de coach om van dia te wisselen, en Martine kwam erin voor Tessa. Opnieuw was Scherpenzeel het, die weer uit liepen naar een stand van 14-7. Met name door een sterke servicereeks van Mandy kwam Woudenberg weer een beetje dichterbij en stond het 15-11. Vallei Accountants/Dames 1 keek verder echter opnieuw de hele set tegen een achterstand aan. Helaas mochten de prachtige aanvallen van Amber en een mooie serviceserie van Martine niet meer baten en werd ook deze set verloren en wel met 25-18.

Vanaf dit moment was het duidelijk dat Vallei Accountants/Dames 1 er alles aan wilden gaan doen om deze wedstrijd te gaan laten eindigen in een 2-3 winst. De opstelling was als volgt: Jorin op de spelverdeling, Hendi en Laura op midden, Amber en Marcella op de buitenkant, Kim als libero en Martine op de diagonaal. Deze set begon gelijk goed, en door een servicereeks van Marcella kwam het team op 1-7 voorsprong. Dat was het moment voor de coach van Set-up 69 om een time-out aan te vragen, dat was helaas het moment dat ze weer terugkwamen naar een stand van 9-11. Door opnieuw een goede servicereeks, ditmaal die van Laura liep Woudenberg uit tot 14-10. Het blokkeren ging beter en de libero Kim deed goed haar werk achterin. Bij een stand van 13-19 opnieuw een time-out aan de kant van Scherpenzeel. Na deze time-out is Woudenberg vol doorgegaan en dat leidde uiteindelijk tot setwinst! 18-25 en dus 2-1 in sets, alles was nog mogelijk.

Naar aanleiding van goed en sterk spel aan de kant van Woudenberg in de derde set bleef de opstelling dan ook hetzelfde als ze waren geëindigd in de derde set. Mede door rare beslissingen van de scheidsrechter werden enkele onnodige punten weggegeven. Toch lieten de Woudenbergese dames zich niet gek maken en het team stond snel op een 4-8 voorsprong. Dit liep daarna gelijk op naar een stand van 12-13. Suzanne heeft een hele sterke invalbeurt gemaakt en zorgde voor heel veel punten aan de kant van Woudenberg. Scherpenzeel liep hierna helaas toch uit naar 19-15. Bij deze stand kwam Manouk erin voor Marcella. Vallei Accountants/Dames 1 zette weer een tandje bij en door blokkeringen van Suzanne en super goede aanmoedigingen van Mandy, wat zij al de hele wedstrijd top deed kwamen wij op een 19-22 voorsprong. Het werd nog spannend maar het tweede setpoint werd afgemaakt en werd gewonnen met 24-26! Op naar de vijfde set.

De vijfde set begonnen we met Jorin als spelverdeelster, Martine op diagonaal, Manouk en Amber op de buitenkant, Suzanne en Hendi op midden en Kim als libero. Deze set begon goed met een 0-3 voorsprong. Scherpenzeel kwam terug naar gelijke stand van 4-4 en zij liepen hierna uit naar 7-4. Set-up serveerde opnieuw sterk en kwamen op 11-7 voorsprong. Dit was een reden voor de coach van Woudenberg om een time-out aan te vragen. Helaas mocht dit niet meer baten en zo verloor Vallei Accountants/Dames 1 de set met 15-9 en dus ook gelijk de wedstrijd met 3-2.

Woudenberg kijkt met gemengde gevoelens terug op deze wedstrijd: trots dat het team terug is gekomen van een 2-0 achterstand, maar toch had er meer ingezeten. Volgende week speelt het team de eerste thuiswedstrijd tegen de huidige koploper Renswouw Dames 2.