Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

De dames uit Woudenberg speelden afgelopen vrijdagavond in Renswoude. Er werd verwacht dat dat er vrij gemakkelijk 5 punten behaald zouden gaan worden. Deze uitslag werd ook voorspeld door de NEVOBO. Natuurlijk mag je een tegenstander niet onderschatten, maar 4-0 zou op papier wel reëel zijn geweest.

Vallei Accountants/Dames 1 begon de wedstrijd met wisselvallig spel  en kwamen niet lekker in de wedstrijd. Er werd lastig gescoord, waarbij de libero van Renswouw regelmatig werd opgezocht. Tactisch moest Woudenberg daar slimmer mee omgaan. Dit was ook het advies van de coach. De eerste set werd binnengesleept doordat de dames zichzelf hebben terug geknokt. Het werd 26-24.

In de tweede set begonnen de dames uit Woudenberg beter te serveren en beter te scoren. Er kwam vertrouwen in het team en de set werd daardoor ook gemakkelijk gewonnen. De derde set  hadden de dames een dip te pakken. Pass liep niet goed, er werd opnieuw lastig gescoord, en de dames speelden onder hun eigen kunnen. Halverwege de set werd Renske ingebracht. Het spel begon naarmate de set verder vorderde beter te gaan, maar de achterstand was te groot om de set te kunnen winnen. De stand was 2-1 in sets. Erg zonde, want de dames kunnen veel beter dan ze lieten zien.

De laatste set hebben de dames laten zien waarom zij de koploper zijn. Het spel liep beter, er kwam weer vertrouwen binnen het team, en er leek een stuk spanning weg te zijn gevloeid. De set werd gewonnen. Einduitslag: 3-1 voor de dames uit Woudenberg. Er werd winst behaald, maar er zat zeker een zure nasmaak aan.

A.s. donderdag 18 december krijgen de dames te kans om opnieuw te laten zien waarom zij de koploper zijn. Ze spelen uit in Barneveld tegen SSS. Dit wordt een revanche op de wedstrijd van zaterdag 6 december. Hopelijk kunnen de dames 5 punten meenemen naar Woudenberg en de (nog) kleine voorsprong in de competitie behouden en later weer uit te breiden.