Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag 20-9 heeft Woudenberg Heren 2 zijn eerste wedstrijd gespeeld tegen Toesj Heren 1 uit Heteren. De Woudenbergse heren gingen in een compleet nieuwe samenstelling van start. Vanwege de nieuwe verenigingsstructuur zijn de teams namelijk aanzienlijk veranderd van samenstelling. Hierdoor bestaat heren 2 uit een selectie met ervaren en jonge talentvolle spelers.

Bij de eerste wedstrijd waren 3 ervaren spelers niet beschikbaar en moest er direct een beroep gedaan worden aan de nieuwe talentvolle mannen van Heren 2. Hierdoor startte Derrick Vorstelman en Jordy Hazeler direct in de basisopstelling. De eerste set ging gelijk op waarbij Woudenberg en Toesj wisselde van voorsprong tot het einde van de set. Ondanks een dunne wedstrijdselectie, korte voorbereiding en zonder een oefenwedstrijd te hebben gespeeld liep het spel van Woudenberg goed. Vooral Frans de Greef en Remco Wildeman zorgden voor de power in de aanvallen van de Woudenbergse mannen. Ondanks het goede spel bleek Toesj aan het einde van de set doortastender en trok de eerste set naar zich toe met 22-25.

De tweede set begon Woudenberg in dezelfde samenstelling aan de wedstrijd. Het spelbeeld was gelijk aan de eerste set. Beide ploegen wisselde sterke met wat zwakkere momenten af. Vanaf halverwege de set pakte Toesj het initiatief volledig over en begon uit te lopen. Steven van Dijk, die al niet fit aan de wedstrijd begon, liep op zijn laatste benen. Toesj profiteerde van deze situatie en ging deze set helaas verloren met 18-25.

De derde set begon Christiaan den Ouden in plaats van Steven van Dijk. Woudenberg begon erg goed aan deze set en wist vanaf het begin de voorsprong in handen te houden. Het Woudenbergse team vocht voor alles wat het waard was om deze set binnen te halen. Toesj wisselde 2 van hun spelers om wat te forceren. Tot aan het einde van de set hield een vechtend Woudenberg de voorsprong. Maar door een combinatie van vermoeidheid, een (te) hoge druk en het nog niet volledig ingespeeld zijn ging deze set op het allerlaatst toch naar Toesj met 23-25.

Wberg H2 - ToesjDe vierde en laatste set was een vervolg op het allerlaatste gedeelte van de derde set. Vermoeidheid, teleurstelling van de derde set en het niet ingespeeld zijn zorgde voor direct een grote achterstand die de Woudenbergse mannen niet meer te boven kwamen. Deze set ging verloren met 13-25.

Al met al heeft Heren 2 met het getoonde spel laten zien dat er talent en kwaliteit genoeg is om een rol van betekenis te gaan spelen dit seizoen in de 1e klasse.

Aankomende dinsdag 23-9 20.45 uur, spelen de heren alweer de volgende competitiewedstrijd. Dit is direct de mogelijk zich te revancheren van het verlies van de eerste wedstrijd. Hierbij zullen ook de 3, nog niet spelende, ervaren spelers aansluiten bij de groep. De eerstvolgende thuiswedstrijd zal 4 oktober om 14.30 uur tegen Xantos H2 zijn.

Wij hopen op jullie steun!!