Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Focus 4U/Woudenberg is de laatste wedstrijden goed in vorm. Na de overtuigende thuisoverwinning tegen koploper Scylla voor de kerst werd daarna de nieuwe koploper Vocasa met 4-0 verslagen. Zaterdag 18 januari stond er de uitwedstrijd tegen laagvlieger Heyendaal op het programma. Deze tegenstander staat op de negende plaats en werd thuis reeds met 3-1 verslagen.

De selectie van Focus 4U/Woudenberg was echter behoorlijk uitgedund. Rik Woltersom kon niet aanwezig zijn vanwege zijn werk en Arjan Blokhuis is waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld door een schouderblessure. De versterking kwam vanuit het tweede herenteam in de persoon van Gerben van der Korput. De basisopstelling in deze wedstrijd was als volgt: Gerben van der Korput en Vincent Schotanus als buitenaanvallers, Jeroen van Holland en Pieter Vink als middenaanvallers, Jan Pieter Kooy als diagonaal en Rik Blokhuis als spelverdeler. Op de bank namen Erwout Blokhuis en Heiko Huijerman plaats, die tegelijkertijd ook de coach was aangezien de vaste coach Hans Wagensveld niet aanwezig kon zijn.

De eerste set ging lange tijd gelijk op. De thuisspelende ploeg had zich duidelijk voorgenomen om punten te pakken om zodoende uit de degradatiezone te komen. Ondanks de nieuwe opstelling van Woudenberg, met hierin Pieter Vink voor het eerst dit seizoen op midden, kon de ploeg goed bijblijven. Een goede serviceserie van Gerben van der Korput zorgde echter voor het verschil in deze set. Uiteindelijk werd de set met 5 punten verschil gewonnen.

De tweede set was nagenoeg een kopie van de eerste set. Focus 4U/Woudenberg kon maar moeilijk afstand nemen van deze degelijke tegenstander. Het is eigenlijk bijzonder dat Heyendaal zo laag staat op de ranglijst gezien de kwaliteit van enkele spelers in deze ploeg. De spannende eindfase van deze set werd door domme fouten van de kant van Woudenberg echter verloren: 26-24 voor Heyendaal.

In de derde set maakte coach Heiko Huijerman een wissel in het team. Erwout Blokhuis kwam erin als spelverdeler en Rik Blokhuis verhuisde naar de buitenaanvaller positie van Vincent Schotanus. Deze wissel bleek in het begin van deze set goed uit te pakken aangezien Erwout Blokhuis de buitenaanvaller Rik Blokhuis goed bediende en hierdoor werden er veel punten gemaakt. In het algemeen bleek de uitspelende ploeg meer beleving te hebben dan de eerste twee sets bij elkaar. Er werden mooie punten gemaakt en er was een goede sfeer binnen het team. Dit leidde daarom ook tot een makkelijke set overwinning.

De vierde set begon de ploeg met dezelfde spelers. Het volleybal was deze hele wedstrijd al niet van het hoge niveau zoals de laatste twee thuiswedstrijden. Maar Focus 4U/Woudenberg pakt wel punten op de belangrijke momenten. Ondanks dat er aantal spelers op verschillende posities spelen is de ploeg wel in staat om degelijk te blijven spelen. Aan het eind van deze set werd het nog wel even spannend, maar uiteindelijk trok Woudenberg wel aan het langste eind: 25-23.

Aangezien de nummer 2 Vocasa slechts met 3-2 won en de nummer 1 Scylla slechts met 3-2 won van de nummer 3 Xanthos staat Focus 4U/Woudenberg er goed voor op de ranglijst. Het verschil met de nummer 2 en 3 respectievelijk 2 punten en 1 punt. Volgende week zaterdag spelen de volleybalheren van Woudenberg de belangrijke wedstrijd tegen nummer 3 Xanthos. Bij een ruime overwinning is Woudenberg in een goede uitgangspositie om tot een mooie eindklassering te komen dit seizoen.