Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag begon voor Focu4U/Heren 1 uit Woudenberg de competitie met een uitwedstrijd tegen Nuovo uit Doorwerth. Focus4u begon gehavend aan de wedstrij: Rik Blokhuis en Sander Wildeman zijn langdurig geblesseerd en Pieter Vink is aan het terugkomen van een enkelblessure.

Het team begon met de volgende opstelling: nieuwkomer Ivo Meijer als spelverdeler, Arjan Blokhuis en Ruben van Holland op de midpositie, Jan Pieter Kooy en Yannick Bruggink als passer-lopers, Wessel Terpstra op de diagonaal en Ties Haket als libero. De eerste set begon onrustig met veel fouten aan beide zijde. Door een sterke serviceserie van aanvoerder Arjan Blokhuis en net iets minder fouten maken dan Nuovo zorgde er voor dat Focus4u de eerste set ruimschoots won met 16-25.

De 2e en 3e set kende een vergelijkbaar wedstrijd verloop. De heren van Focus4u keken al snel tegen een achterstand aan, waarbij halverwege de set een inhaalrace werd ingezet. In de 2e set werd net aan het kortste eind getrokken (25-23). Door de hitte werd het steeds vochtiger in de zaal en werd de wedstrijd 10 minuten stilgelegd om goed te ventileren en de vloer weer droog te krijgen. Bij een stand van 11-11 in de derde set werd de wedstrijd weer hervat en kende een spannend verloop met uiteindelijk Focus4u als winnaar (26-28).

De in de vorige set ingevallen Vincent Schotanus bleef in de 4de set in de opstelling staan en de Woudenbergers bouwden snel een kleine voorsprong op. Door veel persoonlijke fouten ging de setwinst nipt naar Nuovo (25-22).

In de 5e set werd al snel tegen een achterstand van 4 punten aangekeken. Ook hier werd weer een inhaalrace gestart maar boven de 10 punten was de koek op (15-10).
Coach Arnoud Holl hield gemengde gevoelens over aan deze wedstrijd. “Als je de eerste set zo ruim wint, moet je de wedstrijd naar onze hand zetten. Dat is niet gelukt. Wat wel knap was is dat we derde set toch in ons voordeel konden beslissen. Gelet op het wedstrijdbeeld was een vijfde set terecht, met iets minder fouten had deze ook naar ons kunnen gaan”.

Komende zaterdag 4 oktober spelen de heren hun eerste thuiswedstrijd om 18.15 tegen Xanthos.