Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Heren 2 heeft 3 dagen na de met 4-0 verloren wedstrijd alweer de kans om een overwinning te pakken.

Dinsdag 23-9 om 20.45 uur begon de wedstrijd tegen het eerste team van Excelsior uit Rhenen.

Routinier Erwout Blokhuis was door coach Hans Wagensveld voor het eerst in zijn volleyballende leven aangewezen als aanvoerder. Deze mijlpaal in zijn volleyballende carrière zorgde bij aanvang van de wedstrijd voor een emotioneel moment bij de routinier.

De eerste set begonnen de Woudenbergse mannen met een ervaren opstelling. Jeroen van Holland en Rik Woltersom, zaterdag nog afwezig, begonnen in de basis samen met Remco Wildeman, Frans de Greef, Steven van Dijk en Erwout Blokhuis. In een gelijk opgaande set was het te merken dat ook in deze samenstelling, het team nog aan elkaar moet wennen. Zonder echte hoogtepunten en veel eigen fouten trokken de Woudenbergers aan het kortste eind en ging de set verloren.

De tweede set begonnen de mannen met dezelfde samenstelling. Woudenberg pakte direct een kleine voorsprong op de Rhenense tegenstander. Door de doortastendheid en wilskracht van de ervaren mannen bleek de tegenstand van Excelsior niet genoeg om de tweede set ook te pakken. Woudenberg wist deze set te winnen.

De derde set begon met kleine wijziging. Rik Woltersom maakte plaats voor Niels Hardeman, die na lang blessureleed zijn rentree mocht maken. Vanaf het begin pakte de Woudenbergse heren een voorsprong. Na wederom een aantal sterke aanvallen van Frans de Greef, Jeroen van Holland en Remco Wildeman bleef Woudenberg de bovenliggende partij. Tegen het einde van deze set zakte het spelniveau toch in elkaar en kwamen de Rhenense mannen knap terug. Rik Woltersom verving in deze periode Steven van Dijk. Op wilskracht en routine wisten de Woudenbergse mannen deze set ook binnen te halen.

De vierde en laatste set begon in de zelfde opstelling als de derde. Ook in deze set wist Woudenberg het initiatief te behouden en door de aanvallende en serverende druk kon Excelsior niet meer dan aanhaken. Deze set was de beste van de Woudenbergse mannen. Het was merkbaar dat de afstemming tussen de heren steeds beter begon te worden. Na nog een sterke periode van Excelsior waarbij ze zelfs op gelijke hoogte kwamen schakelde de Woudenbergse mannen een tandje bij. Na een aantal mooie aanvallen was ook de vierde set een prooi voor de heren uit Woudenberg.

Met de 3-1 overwinning zijn de eerste punten een feit. Gezien het vertoonde spel zijn er veel aanwijzingen dat Woudenberg een rol van betekenis kan spelen in de eerste klasse H. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 4 oktober om 14.30 in sporthal de Camp. Wij hopen op uw steun!