Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

“Er komen nog drie belangrijke wedstrijden aan en dan weten we waar we staan in de race om het kampioenschap van de 3e divisie” zegt coach Arnoud Holl met een brede glimlach. “We staan nu 1 verliespunt voor op de nummer 2 VoCASA en liefst 12 verliespunten voor op de nummer 3 BOVO. Beide ploegen krijgen we nog thuis”. Woudenberg kan kampioen worden of als zij als tweede eindigt via promotie/degradatie wedstrijden promoveren naar de 2e divisie. “Dat is echt uniek voor het Woudenbergse volleybal. Woudenberg heeft wel eerder enkele jaren in de 3e divisie gespeeld, maar in de hele historie nog nooit voor het kampioenschap gespeeld. Laat staan promotie naar de 2e divisie.”

De basis van het succes

Arnoud Holl geeft aan waar de basis ligt van het succes: “Drie seizoenen geleden ben ik gestart met deze groep. Op dat moment waren wat ervaren spelers gestopt en zijn jonge jongens toegevoegd aan de selectie. We hebben in het begin wat wedstrijden verloren maar daarna een prima seizoen gespeeld en zijn we uiteindelijk 3e geworden. Ook in het tweede seizoen zijn weer twee ervaren spelers gestopt. De ervaren spelverdeler Rik Blokhuis haakte echter weer aan na een zware blessure. Eigenlijk ging het vorig seizoen te makkelijk. In november werden we door een tegenstander al gefeliciteerd met het kampioenschap. Uiteindelijk zijn we met 100 punten kampioen geworden (10 verliespunten), dat is redelijk uniek. Maar belangrijker was vorig seizoen dat een aantal jongere spelers echt doorgebroken is. En natuurlijk het bekertoernooi. We hebben vorig jaar de bekerfinale gehaald, helaas verloren, maar we hebben een zeer goede halve finale gespeeld tegen een ploeg die nu ook 2e divisie speelt”.

Op de vraag wat de reden is dat Woudenberg nu als gepromoveerde ploeg weer voor het kampioenschap speelt geeft Arnoud aan dat dit een aantal oorzaken heeft: “Ten eerste wisten we vanuit het bekertoernooi al dat we ook van goede ploegen uit de 3e divisie kunnen winnen. Dat is ook dit seizoen gebleken. Ten tweede hebben we tot februari niet of nauwelijks last gehad van blessures. We hebben helaas geen brede selectie en als er iemand uitvalt hebben we al snel een probleem. Verder hebben we een goed uitgebalanceerd team; bij veel ploegen zijn er maar 2 aanvallers die de punten binnen moeten slaan terwijl onze spelverdelers altijd 5 aanvallers hebben die een bal kunnen scoren. En je ziet dat wij in de eindfase van een set minder fouten maken dan de meeste tegenstanders.

Moeizamer slot

Helaas hebben we nu recent wel met wat blessures te maken gehad. Ook deze periode zijn we, met behulp van spelers uit het 2e, redelijk goed doorgekomen. Wat wel opvalt is dat we bijna elke wedstrijd een set minder pakken dan daarvoor. En we zijn recentelijk in de kwartfinale uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Naar aanloop van de drie belangrijke wedstrijden loopt de ziekenboeg weer leeg en kan Woudenberg zich opmaken voor een paar mooie wedstrijden. Komende zaterdag speelt Woudenberg tegen nummer 2, het ervaren VoCASA uit Nijmegen. “VoCASA is de enige ploeg die deze competitie van ons gewonnen heeft, en dat was terecht. ” licht Arnoud toe. “Eigenlijk zijn we in delen van die wedstrijd door VoCASA weggespeeld. We zijn benieuwd hoe de vlag er nu voor staat”.

De wedstrijd wordt om 18.15 uur gespeeld in De Camp. Komt allen!