Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

In de speciale sportbijlage van De Woudenberger staan de ambities opgetekend van onze Dames 1 en Heren 1 teams:

De eerste teams van volleybalvereniging Woudenberg willen dit seizoen meedraaien in de top. Het eerste herenteam Focus 4U wil in de promotieklasse de derde plaats van vorig jaar minimaal evenaren, terwijl de dames onder leiding van Heiko Huijerman en Jeroen van Holland opnieuw op promotie mikken. Nadat het vorig seizoen net niet lukte om de tweede klasse te verlaten, moet het dit jaar gebeuren.

Herenteam

Foto 1_ Heren 1

De Focus 4U-mannen presteerden vorig seizoen uitstekend. Na een degelijk seizoen waarin van alle teams een keer werd gewonnen, kwamen de volleybalheren uiteindelijk drie punten tekort om in aanmerking te komen voor promotie/degradatie-wedstrijden. Een eervolle derde plek was het resultaat.

Of deze prestatie dit sportseizoen opnieuw in het vat zit, is de vraag. Woudenberg heeft een flinke gedaantewisseling ondergaan. Een aantal spelers hebben de stap gemaakt van heren 2 naar heren 1 en een aantal spelers hebben de omgekeerde weg bewandeld. Daarnaast heeft de nieuwe trainer-coach Arnoud Holl de ervaren spelverdeler Ivo Meijer aan zijn selectie toe kunnen voegen. Verder bestaat de selectie uit: Arjan Blokhuis, Jan Pieter Kooy, Pieter Vink, Rik Blokhuis, Ruben van Holland, Sander Wildeman, Ties Haket, Vincent Schotanus, Wessel Terpstra en Yannick Bruggink.

De mutaties hebben ervoor gezorgd dat Focus4U nu bestaat uit een mooie mix van zeer ervaren en talentvolle jonge spelers. Aan coach Arnoud Holl de uitdaging om het team te smeden tot een eenheid, die in staat is het om de derde plek van afgelopen seizoen te evenaren of zelfs te overtreffen. Of dat reëel is, zullen de eerste competitiewedstrijden uitwijzen. Het team speelt de eerste thuiswedstrijd op zaterdag 4 oktober om 18:15 in Sporthal De Camp tegen Xanthos.

Damesteam

Het eerste damesteam / Vallei Accountants van Woudenberg beleefde vorig jaar een bewogen seizoen. De dames hikken al enkele seizoenen tegen promotie naar de eerste klasse aan, maar konden dit doel nog niet realiseren. ,,Vorig jaar begonnen we goed, maar door ziekte en overlijden van onze trainer Ton Geitenbeek gingen we achteruit. Dit jaar willen we voor hem alsnog promoveren”, vertelt Jorin van der Lee, die al drie jaar deel uitmaakt van de selectie.

Begin vorig seizoen werd Geitenbeek ziek. Hij overleed enkele dagen na de laatste competitiewedstrijd. ,,We wilden graag voor hem promoveren en laten zien dat we het konden. Maar helaas mocht dat niet zo zijn. Dat maakte het extra teleurstellend dat we niet de tweede klasse uit kwamen”, laat de 19-jarige Van der Lee weten. Zij volleybalt al negen jaar bij Woudenberg. Komend seizoen wordt haar derde jaar bij het eerste. De doelstelling voor komend jaar laat zich wel raden. ,,Mijn ambitie is om kampioen te worden met dit team. Dit jaar moeten we het doen”, vindt Van der Lee. ,,We zullen hard moeten werken, maar ik geloof dat we met een vernieuwd team en nieuwe trainers een grote kans maken.”

Die nieuwe trainers zijn Heiko Huijerman en Jeroen van Holland. Zij namen in de loop van vorig seizoen die taak al op zich en hebben besloten zich dit seizoen opnieuw beschikbaar te stellen. Wel wilden ze het team vernieuwen. ,,Daarom hebben in mei selectietrainingen plaatsgevonden. Daaruit zijn negen dames geselecteerd. Van hen zaten zeven dames daarvan zaten vorig jaar ook al in het eerste”, weet Van der Lee. Met de impulsen van de twee nieuwe speelsters mag je gerust spreken van het seizoen van de waarheid: Woudenberg aast op de titel en de felbegeerde promotie. ,,Als het dit jaar niet gaat gebeuren, ben ik bang dat we niet hoger komen. Voor ons is dit dus een belangrijk jaar”, beseft Van der Lee.