Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Nieuws

Trekkingsuitslag Grote Clubactie bekend

Trekkingsuitslag Grote Clubactie bekend

Heb jij loten gekocht of verkocht? De trekkingsuitslag is bekend. Check snel of jouw lot een winnend lot is, je vindt het lotnummer in je bankafschrift. Binnen onze vereniging zijn drie winnende loten verkocht. Wie zijn de gelukkigen?

Ps. heb je loten verkocht aan vrienden, familie, collega’s of anderen buiten de vereniging? Vraag jij ze of ze hun lot willen checken?

Knap spel van jongens C1

Knap spel van jongens C1

Afgelopen zaterdag 8 december ging de jongens C1 de strijd aan om de 3e plaats. Met allebei 20 punten uit 8 wedstrijden zou deze wedstrijd tegen Gemini jc1 het verschil gaan maken. In de eerste set liet Woudenberg het een beetje liggen. Veel onnodige fouten eindigde in een verlies met 25-17. Onze jongens herpakten zich echter heel goed en in de tweede set pakten ze het samenspel weer op en wonnen dan ook met 25-18. Dit werd bij Gemini niet helemaal gewaardeerd. Ze werden boos en hebben de derde en vierde set vooral tegen zichzelf gevolleybald. Woudenberg had dit in de derde set al snel door en maakte hier gebruik van. Woudenberg vond het een mooie gelegenheid om wat smashes te oefenen. Ook de bovenhandse services kwamen lekker hard aan in het veld bij Gemini. Deze punten werden door Woudenberg natuurlijk uitgebreid gevierd, tot grote frustratie van Gemini. Met 25-15 en 25-11 werden de laatste sets verdiend gewonnen. Goed gespeeld jongens! Netjes jullie eigen spel blijven spelen èn elke punt blijven vieren. Zaterdag 15 december om 14.30 uur speelt de jc1 hun laatste wedstrijd van de najaarscompetitie thuis tegen de nummer 2 TweeVV JC1.

 

Champagnetoernooi

Champagnetoernooi

Lieve volleyballers,

Donderdag 3 januari is het weer zover. Het jaarlijkse “Champagne Toernooi”. In gemengde teams mag je strijden voor de eer en natuurlijk voor een portie oer Hollandse bitterballen.

Voor wie: A jeugd en senioren
Start: 20.00 uur
Waar: de Camp

Kom jij ook? Dan kan je je voor 26 december aanmelden op ledenadministratie@volleybalwoudenberg.nl.

Wij hopen jullie graag te zien!

Het organiserend comité,

Recreatiedames

Het blauw van Renswouw

Het blauw van Renswouw

Zaterdag 8 december mocht het Dames 2 volleybalteam uit Woudenberg weer een wedstrijd spelen, dit keer tegen Renswoude. Dit team staat op de achtste plek in onze poule. In de week van Sinterklaas hebben de dames hiervoor speciaal twee keer intensief getraind met interessante opdrachten. Met 8 vrouw en een coach sterk werd er thuis, in de Camp, gespeeld. Het publiek, de hoogzwangere Tessa en het team hadden er veel zin in!

We starten de eerste set met het ‘oude basisteam’, en haalden met mooie servicedruk van onder andere Sophie en eigen spel de set eenvoudig binnen met een prima stand van 25-12. Op zich niet vreemd… zoals de volgers wellicht weten, heeft D2 nog geen wedstrijd verloren in deze poule. Ze staan ruimschoots bovenaan. Dat geeft maar aan dat ze eigenlijk niet thuishoren in de derde klasse; een opmerking die ook de verslagen tegenstanders maakten. Maar laten we niet te ver op de zaken vooruitlopen: het doel is promoveren en dat moeten de dames eerst nog waarmaken!

De tweede set begon met veel vertrouwen en de coach wisselde twee frisse speelsters (Lisa van Dames 3 en Dimphany, onze nieuwe dia) het veld in. Toen bleek de tegenstander echter een servicekanon in huis te hebben waar Woudenberg geen antwoord op had: D2 raakte uit haar spel. Renswoude putte hier kracht uit en draaide de wedstrijd 180 graden, waardoor het een teleurstellende 17-25 werd.

En dat is de grootste uitdaging voor een koploper: hoe zorg je ervoor dat je een spannende ‘gelijkwaardige’ wedstrijd speelt tegen een lager team, waar je als team boven jezelf uitstijgt en echt in een flow terecht komt? Wellicht heb je hier als lezer geen ervaring mee, maar het is écht zo dat je minder speelt tegen een lager team.

De opdracht van Dragan voor de derde en vierde set was duidelijk: “Koppies leeg; hop eigen spelletje spelen en snelheid plus aanval terug”. Dat is goed gelukt met twee keer een mooie score van 25-8 waar we de wedstrijd weer naar ons toetrokken met servicedruk, eigen aanval en vertrouwen. En ja, het was weer goed voor de overwinning, maar het voldane gevoel ontbrak. Tja, soms heb dat… Gelukkig had de altijd enthousiaste Gemma een heerlijke taart gebakken; dat smaakte naar meer!

Goede zaken voor Vallei Accountants/Dames 1

Goede zaken voor Vallei Accountants/Dames 1

Zaterdag 8 december wisten de Woudenbergse volleybalsters hun overwinningsreeks te verlengen door Xanthos D1 te verslaan met 4-0. Joline Willaarts kijkt waarschijnlijk tegen een langere blessuretijd aan en dus stond Marjelle van Driel klaar als reserve. De wedstrijd werd begonnen met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers en Kim de Witte als libero.

In set een was het team van Harry Kenter heer en meester. Xanthos had geen antwoord op de servicedruk en kon geen aanval opzetten. De Woudenbergse dames hadden de set snel te pakken met 25-9.

Bij aanvang van de tweede set kwam de opdracht om niet te verslappen en door te zetten. Wederom wist Woudenberg een goede voorsprong te pakken. Tegen het einde van de set werd de druk echter iets te veel losgelaten en kroop de tegenstander dichterbij. De voorsprong was alleen veel te groot om in te halen en de set werd gewonnen met 25-20.

Set drie gaf duidelijk weer waar coach Harry Kenter voor had gewaarschuwd. Woudenberg liet de tegenstander te veel los en ging mee in het slordige spel. Onnodig puntverlies ten gevolge van eigen fouten zorgde ervoor dat de tegenstander steeds 3 punten voor liep. Tegen het einde van de set kwamen de Woudenbergse volleybalsters weer gelijk op en haalden de set binnen met 26-24.

In de vierde set was het over voor Xanthos D1 en leek dit een herhaling van de eerste set. Woudenberg had wederom de touwtjes in handen. De tegenstander was niet meer in staat om te scoren en de setwinst was voor de thuisploeg met wederom 25-9.

“We hadden een goede start van de wedstrijd waarin het tempo hoog lag en veel druk werd uitgeoefend. Dit is eigenlijk de manier waarop wij willen volleyballen.” Vertelt coach Harry Kenter. “Gedurende de wedstrijd verslapte de concentratie en zo kom je uiteindelijk nog onnodig onder druk te staan in set 2 en vooral set 3. Gelukkig pakten we dit wel weer op in de laatste set maar het is belangrijk dat we leren omgaan met tegenstanders die minder druk kunnen leveren dan wat wij graag zouden willen.”

Volgende week speelt Vallei Accountants/Dames 1 uit tegen de koploper AETOS D2 om 14:30 in De Omnibus te Arnhem. Een bepalende wedstrijd voor de strijd om het kampioenschap.

Focus4u: 1-3 verlies tegen titelkandidaat

Focus4u: 1-3 verlies tegen titelkandidaat

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag in de Camp met 1-3 verloren van Keistad uit Amersfoort. Woudenberg heeft 3 sets lang gestreden voor wat het waard was en dat heeft 1 punt opgeleverd. In de vierde set was de pijp leeg gespeeld en werd met ruime cijfers verloren.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Thomas Moraal speelden op het midden en Ties Haket was libero.

In het begin van de eerste set was Woudenberg wat onder de indruk van het spel van Keistad. Keistad had steeds een kleine voorsprong. Ma na een time-out bij 13-18 ging Woudenberg beter spelen en kwam terug tot 19-20 en 21-22, maar daarna maakte Keistad 3 punten op rij en won met 21-25.

De 2e set kende een nog spannender spelverloop. Woudenberg wist elke kleine achterstand weer gelijk te trekken en kwam zelfs even voor te staan met 15-14, waarna Keistad weer uitliep naar

17-22. via een sterke serviceserie van de ingevallen Vincent Schotanus kwam Woudenberg weer knap terug tot 22-22. Maar bij 23-23 lukte het Woudenberg niet meer om tot scoren te komen en werd met het kleinst mogelijke verschil verloren (23-25).

In de derde set waren de rollen omgedraaid en na een spannend spelverloop, met wat arbitraire dwalingen in het nadeel van Woudenberg wist Woudenberg deze set binnen te slepen met 25-22.

In de vierde set was het verzet van Woudenberg gebroken en werd met zeer ruime cijfers verloren.

3 sets goed gespeeld

“We hebben 3 sets lang goed gespeeld, maar enkele foutjes  aan onze kant maakte het verschil in ons nadeel” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “De 2e set hebben we kansen gehad, maar konden dat niet verzilveren. Het is knap dat we de derde set toch wisten te winnen. Daarna was de pijp leeg. Als we het afzetten tegen het leerproces dat we ondergaan stel ik vast dat dit onze beste wedstrijd was tegen een ploeg uit de top-3. En dat levert ons dan slechts 1 punt op”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg de eerste van een serie van 5 uitwedstrijden achter elkaar. Tegenstander is Avior uit Schalkhaar.

Sinterklaastraining mini’s

Sinterklaastraining mini’s

Afgelopen dinsdag mochten de mini’s een aantal zwarte pieten verwelkomen tijdens hun training: wat was het een feest!
Aan het eind kreeg iedereen ook nog eens een cadeautje mee naar huis; danku Sinterklaasje!

   

JC1 neemt 1 punt mee naar huis

JC1 neemt 1 punt mee naar huis

Zaterdag moest de JC1 naar Elst om tegen Gemini JC1 te spelen. De jongens begonnen goed, en wonnen de 1e set. In de 2e set waren ze het even helemaal kwijt. De 3e set begon goed, maar het lukte niet om het vast te houden. Ze startten de 4e set in de vaste overtuiging dat er een 5e zou volgen, dat leek er in het begin ook op, ze stonden 6 punten voor, helaas lukte het niet de voorsprong vast te houden en gingen ze met 1 punt naar huis. Aanstaande zaterdag hoeft de JC1 niet te spelen. Zaterdag 8 december gaan ze de thuiswedstrijd aan tegen Gemini. Eens zien of ze met het thuisvoordeel de stand om kunnen draaien.

Contract met sponsor Anja Assisteert verlengd

Contract met sponsor Anja Assisteert verlengd

Op woensdag 21 november 2018 hebben we het contract met onze sponsor Anja Assisteert weer met drie jaar kunnen verlengen. Aan de positieve feedback van Anja van Altena hebben we weinig toe te voegen: ”

Wij sponsoren jullie omdat we van mening zijn dat verenigingen niet kunnen doen wat ze doen zonder de steun van bedrijven.  Wij zijn maar een heel kleine sponsor maar we vinden het geweldig zoals de volleybalvereniging al haar sponsoren betrekt bij de vereniging. We zetten de sponsoring dan ook graag voort”.

Onze sponsoren: