Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl
Aan de slag met het Lokaal Sportakkoord!

Aan de slag met het Lokaal Sportakkoord!

Maandag 7 oktober zijn ruim 30 personen van meer dan 20 organisaties bijeen gekomen tijdens de start- en inspiratiebijeenkomst Lokaal Sportakkoord. Na een korte aftrap heeft wethouder Pieter de Kruif de Woudenbergse sportformateur Martine Willemstein het woord gegeven. De aanwezigen zijn met veel enthousiasme geïnformeerd over landelijke regelingen als het Nationaal Sportakkoord en het Nationaal Preventieakkoord. Vervolgens hebben de aanwezigen in vier groepen gesproken over de (on)mogelijkheden, de vorm van samenwerken, succesfactoren en risico’s die horen bij samenwerken en inspirerende voorbeelden van samenwerken.

In het Lokaal Sportakkoord komen allerlei afspraken te staan die ervoor moeten gaan zorgen dat meer Woudenbergers met plezier gaan sporten of bewegen. Maar naast het met plezier sporten en bewegen gaan de afspraken ook over het vergroten van de kracht van allerlei maatschappelijke organisaties en partijen. Samen staan we sterker en gaan we de komende tijd op zoek naar mooie verbindingen die zorgen dat via sporten en bewegen Woudenbergers (nog meer) in hun kracht komen te staan!

Wilt u meepraten? Dat kan! In Woudenberg leggen we focus op drie thema’s uit het Nationaal Sportakkoord: Vaardig in bewegen – Inclusief sporten en bewegen – Vitale sportaanbieders. We praten over deze thema’s door op:

  • Vaardig in bewegen > woensdag 30 oktober 15:00 – 17:00 en dinsdag 12 november 19:00 – 21:00
  • Vitale aanbieders > woensdag 30 oktober 15:00 – 17:00
  • Inclusief sporten en bewegen > dinsdag 12 november 19:00 – 21:00

Voor deze bijeenkomsten zijn we nog op zoek naar locaties waar we welkom zijn. Wilt u direct en concreet een bijdrage leveren aan het Lokaal Sportakkoord wees dan voor 1 van de bijeenkomsten gastheer.

Meer informatie kunt u opvragen bij Martine Willemstein martine.willemstein@bmc.nl

Wijziging contributie

Wijziging contributie

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober 2019 is besloten tot een verhoging van de contributie. Dit betreft een verhoging met € 5 voor de CMV- en ABC-jeugd en € 10 voor de senioren (m.u.v. Heren 1). Deze verhoging geldt met ingang van het seizoen 2019/2020 en zal in de aangekondigde incasso-ronde van eind oktober 2019 worden doorgevoerd. 

BGT-Maarsbergen nieuwe kledingsponsor MC1

BGT-Maarsbergen nieuwe kledingsponsor MC1

Onlangs gaf Salon Emma aan de kledingsponsoring voor de Meisjes C1 niet te willen verlengen. We bedanken Emma uiteraard voor haar steun in de afgelopen jaren! Gelukkig hebben we Jeroen Brouwers van BGT-Maarsbergen bereid gevonden om de sponsoring over te nemen. Jeroen heeft het team al eerder van inspeelshirts voorzien en is ook reclamedoeksponsor van onze vereniging. Binnenkort zijn de meiden te bewonderen in hun nieuwe kleding. Dank voor je steun Jeroen; die wordt zeer gewaardeerd

Focus4u maken slechte beurt in Borne

Focus4u maken slechte beurt in Borne

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag met 4-0 verloren van Apollo in Borne. Vooraf wist Woudenberg dat het een lastige wedstrijd zou worden. Zowel Ruben van Holland als Wessel Terpstra hadden verplichtingen vanuit hun werk. Daarom was Marnix de Bruin vanuit heren 2 aan de selectie toegevoegd.

Al snel werd duidelijk dat het Woudenberg veel moeite kostte om in hun ritme te komen. Apollo daarentegen kon makkelijk zijn punten scoren. Dit was het beeld van vrijwel de gehele wedstrijd. Uitzondering hierop was de tweede set. Na een stroeve start dwong Woudenberg Apollo in die set tot het maken van fouten, maar bij een stand van 11-16 werd de diagonaal speler van Apollo gewisseld. Hierna krabbelde de tegenstander steeds verder terug en ontstond een spannende eindfase, waarbij Woudenberg helaas het setpoint niet kon benutten. Twee fouten aan Woudenbergse zijde zorgden ervoor dat de setwinst toch naar de thuisploeg ging.

Set 3 en 4 werden met ruime cijfers verloren. Via de setstanden 25-19, 26-24 en twee keer 25-16 keerde Woudenberg zonder punten naar huis.

Te veel fouten
“Achteraf denk je natuurlijk altijd hoe de wedstrijd zou zijn verlopen als Wessel en Ruben er wel bij waren geweest, maar dat heeft natuurlijk weinig zin” relativeerde coach Arnoud Holl na afloop. “Vandaag konden we het met de spelers die er wel waren niet brengen wat we vaak wel kunnen brengen. Veel persoonlijke fouten en ballen die te makkelijk op de grond vielen was een beetje de tendens in deze wedstrijd. Met uitzondering van de tweede set maakte Apollo hier dankbaar gebruik van en zij konden hiermee hun matige seizoenstart goedmaken.

Komende zaterdag is Woudenberg vrij.

Vallei Accountants/Dames 1 vlot uitgespeeld in Wijchen

Vallei Accountants/Dames 1 vlot uitgespeeld in Wijchen

De tweede wedstrijd van het seizoen stond op de kalender op zaterdag 5 oktober. De dames mochten einde ochtend vertrekken naar Wijchen om te spelen tegen Trivos D2.

De kleine selectie van Woudenberg stond in de groen gevloerde zaal tegenover een team met bijna het dubbele aantal speelsters. De wedstrijd begon met Hendi de Greef en Jennifer Wilbrink op midden, Laura Moraal en Roseanne Bos als spelverdeelsters en tot slot Britt Mandersloot en Martine de Greef als passer/lopers.

In de eerste set vloog de tegenstander er al lekker tegenaan. Woudenberg moest duidelijk nog op gang komen en op een ‘pancake’ na leek er weinig beweging in te zitten. In set twee kwam Angela er in voor Martine. Dit doorbrak de tendens helaas nog niet en beide sets waren snel verloren (25-8 en 25-6 respectievelijk).

In set drie kwam Martine terug in het veld voor Britt. Er zat al wat meer beweging in het spel en de Woudenbergse speelsters deden hun best om set drie en vier beter af te sluiten dan de eerste helft van de wedstrijd. Trivos had echter volledige controle over de wedstrijd en maakte het niet makkelijk. Uiteindelijk sloot Hendi de wedstrijd af met een aantal sterke aanvallen op het midden maar werd er toch verloren (25-13 en 25-15).

Trainer/Coach Paul Klerks kijkt rustig terug op de wedstrijd. “Trivos was zeer sterk en controleerde de wedstrijd. Wij haalden helaas geen enkel moment ons eigen niveau en dat heeft geresulteerd in deze 4-0 nederlaag.”

Over twee weken staat de uitwedstrijd tegen Scylla D1 op het programma. Dit team staat met 0 punten uit 3 wedstrijden onderaan. Vallei Accountants/Dames 1 is er op gebrand om met punten terug te komen uit Wageningen. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 19 oktober om 16:00 in sporthal De Vlinder.

Verlenging sponsorcontract Albert Heijn

Verlenging sponsorcontract Albert Heijn

Alweer drie jaar geleden werd AH Woudenberg sponsor van onze Jongens C1. Onlangs hebben we het contract met Geurt de Wit weer met drie jaar kunnen verlengen. We zijn erg blij met deze trouwe sponsor. Dankjewel Geurt; je steun wordt zeer gewaardeerd!