Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Nieuws

Nieuwe shirts voor JC2

Onlangs heeft Makelaardij Geijtenbeek & Boers de Jongens C2 voorzien van nieuwe shirts. Met Barbara en Erwin hebben we een betrokken sponsor die ook Dames 2 steunt en een reclamedoek in Sporthal de Camp heeft hangen. Op de foto het trotse (door wat zoeken niet helemaal complete) team samen met Erwin, Barbara en trainer/coach Bertil (Rik Stam was met vakantie). Onze dank aan Barbara en Erwin voor hun steun aan onze vereniging!

Volleyballers lastig gevallen door anonieme beller

De laatste maanden is een aantal leden van verschillende volleybalverenigingen lastiggevallen door een anonieme beller. De beller doet zich voor als een medewerker van de Nevobo en maakt zich schuldig aan seksueel grensoverschrijdende opmerkingen.

De beller gebruikt het nummer 06-13221653 en is niet bekend bij de Nevobo. Op dit moment hebben we vanuit 12 verschillende verenigingen uit het hele land meldingen gekregen dat jeugdleden zijn lastiggevallen. Nadat de beller zich heeft voorgesteld als een medewerker van de Nevobo en enkele algemene vragen heeft gesteld, maakt hij seksueel grensoverschrijdende opmerkingen. In de meeste gevallen heeft de beller eenmalig gebeld, in een enkel geval meermaals.

Dit is, met name voor jongeren, een hele vervelende ervaring en doet inbreuk op hun gevoel van veiligheid. Vanuit de Nevobo doen we dan ook alle mogelijke inspanningen om dit te stoppen. De Nevobo is in contact met de politie om de dader op te sporen.

Preventieve maatregelen
Clubs kunnen een aantal preventieve maatregelen treffen om de ongewenste telefoontjes zoveel mogelijk te voorkomen. Het belangrijkste wat je kunt doen is nagaan via welke kanalen je welke telefoonnummers of eventuele andere persoonsgegevens van leden online communiceert. Als er gegevens online staan, weeg dan af of de openheid opweegt tegen het potentiële ongewenste gebruik dat mensen hiervan kunnen maken. Met name bij jeugdleden volstaat vaak een voornaam op bijvoorbeeld een teampagina. Zorg er daarnaast voor dat je goed afspreekt en regelt wie er bij de gegevens uit de ledenadministratie kan.

Meld nieuwe zaken
Mocht je binnen jouw club ook een dergelijk signaal krijgen van een ongewenste beller, meld dit dan zowel bij de politie in je woonplaats als bij de vertrouwenscontactpersoon van de Nevobo: Janine Pleizier via janine.pleizier@nevobo.nl of 06-46317335. Zij is tevens beschikbaar om mee te denken over preventieve maatregelen, dan wel te nemen stappen wanneer er iets voorgevallen is.

Nieuwe sponsor: JB Buitenadvies

Goed nieuws: onlangs hebben we weer een nieuwe sponsor kunnen verwelkomen. Jan-Jaap de Bart van JB Buitenadvies heeft een driejarig contract getekend voor een reclamedoek in Sporthal de Camp. Er wordt binnenkort een nieuw frame gemonteerd, dus het duurt nog even voordat het nieuwe doek kan worden geplaatst. Welkom Jan-Jaap en bedankt voor je steun aan onze vereniging! 

Focus4u H1 neemt revanche

De volleyballers van Woudenberg H1 moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen Apollo uit Borne. De uitwedstrijd werd destijds dik verloren (4-0), maar dat lag toen vooral aan de afwezigheid van Wessel Terpstra en Ruben van Holland.

Woudenberg had dus wat recht te zetten. Groot was de schrik dan ook op de dinsdagtraining, toen Wessel Terpstra geblesseerd uitviel en het duidelijk werd dat hij zaterdag niet kon spelen. Aanvaller Tino van der Laan werd klaargestoomd om Wessel te vervangen en dat pakte zeer goed uit.

Daarnaast was Vincent Schotanus nog niet als aanvaller beschikbaar en was 2e libero. Door deze blessures waren Christiaan den Ouden en Bertil van de Vliert uit heren 2 aan de selectie toegevoegd.

Spelverdeler Rik van Schaaik zorgde er direct voor dat Tino goed in de wedstrijd zat en dat leverde meteen punten op. Ook Apollo wist haar punten te scoren, maar na 6-6 bouwde Woudenberg via een sterke serviceserie van Koos Jol een voorsprong op van 11-7 en liepen ze zelfs uit naar 20-13. Hierna ging Woudenberg wat slordiger spelen en kon Apollo terugkomen. Vooral passend stond Woudenberg onder druk en werd het nog ongekend spannend en kwam Apollo terug tot 23-22. Daarna rechtte Woudenberg haar rug en won nipt met 25-23.

Daarna is het geen wedstrijd meer geworden. Vooral verdedigend stond het als een huis bij Woudenberg. Dat sterke verdedigen en een hoge foutenlast bij de bezoekers zorgde voor ruime setwinsten: 25-13, 25-14 en 25-17een voorsprong op.

Mooie overwinning
“Dit was echt een hele mooie overwinning” glunderde trainer Arnoud Holl na afloop. “Het niet meespelen van de normaal veel scorende Wessel Terpstra hebben we goed kunnen opvangen. Spelverdeler Rik van Schaaik moest hierdoor andere keuzes maken en dat pakte zeer goed uit. Hierdoor hebben alle aanvallers naar hartenlust kunnen scoren. Daarnaast deed Tino van der Laan het zeer goed op die positie.

Belangrijk was dat we de hele wedstrijd goed geserveerd hebben en wat we vandaag allemaal wel niet van de grond gehaald hebben, was ook zeer spectaculair. Door twee keer achter elkaar met 4-0 te winnen stijgen we naar de 5e plaats. Maar de stand is nog steeds vertekend, omdat niet iedereen het zelfde aantal wedstrijden gespeeld heeft. Wij lopen 1 wedstrijd achter bij de meeste ploegen. De tegenstander van komende zaterdag, EVV uit Elburg loopt zelfs 4 wedstrijden achter.”

Woudenberg speelt aanstaande zaterdag dus om 18.30 uur in Elburg.

Volley Feest Bal

Op zaterdagavond 15 februari om 19.00 uur kan eenieder meedoen aan het recreatieve Volley Feest Bal. Bedrijven, buren, vrienden, familie en verenigingen worden opgeroepen om een team te vormen. Individuele aanmeldingen zijn ook mogelijk.

Aanmelding zien wij graag zo spoedig mogelijk (maar uiterlijk woensdag 5 februari) tegemoet, bij voorkeur per e-mail. Geef ook aan of je recreatief laag of hoog speelt. Elk team heeft minimaal 2 dames in het veld staan en bij de recreanten laag tevens maximaal 2 nevobo leden. Minimum leeftijd is 13 jaar.

De kosten bedragen € 10,- p.p. De opbrengst gaat naar Choices, een crisis zwangerschapscentrum in Zuid-Afrika. Choices wil er zijn voor iedere zwangere vrouw, ongeacht huidskleur, cultuur, leeftijd of religie, die vanwege haar levensomstandigheden een abortus overweegt. Choices zoekt met hen naar mogelijke alternatieven.

Locatie: Sporthal ‘De Camp’, De Bosrand 17, Woudenberg
Opgave en informatie bij voorkeur per email: volleyfeestbal@gmail.com
Eventueel ook te bereiken via 06-11286220. 

Focus4u H1: Solide thuisoverwinning tegen hekkensluiter CSV

De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag in de Camp aantreden tegen hekkensluiter CSV uit Zwolle. Woudenberg kwam de hele wedstrijd niet in gevaar en er werd ruim met 4-0 gewonnen.

Woudenberg kende wel wat personele problemen. Vaste libero Ties Haket had de hele week niet getraind en was niet wedstrijdfit. Aangezien aanvaller Vincent Schotanus last van zijn schouder had, nam hij de positie van libero in.

Woudenberg begon zeer sterk aan de eerste set. Vooral blokkerend stond Woudenberg zeer goed. De aanvallers van CSV sloegen hierdoor in het blok of sloegen de bal uit. Ook de plaatsballen van CSV werden door de verdediging van Woudenberg goed verwerkt. De eerste set werd verdiend gewonnen met 25-19.

In de tweede set bleef Woudenberg zeer goed spelen en stond de thuisploeg al snel met 15-6 en 19-11 voor. In de eindfase speelde Woudenberg wat slordiger waardoor CSV nog wat punten kon maken, maar ook deze set werd met 25-19 gewonnen.

Hierna was het verzet van CSV gebroken en konden de aanvallers Woudenberg, op aangeven van spelverdeler Rik van Schaaik, naar hartenlust scoren. De derde en de vierde set werden respectievelijk met 25-17 en 25-16 gewonnen.

Mooie overwinning
“Het is altijd fijn als je een ploeg die onder je staat ook echt onder je houdt. Dat hebben we goed gedaan vandaag” concludeerde trainer Arnoud Holl na afloop. “We hadden vooraf de aanvallers benoemd waar we goed op moesten letten. Dat hebben de blokkeerders goed uitgevoerd. Daarnaast hebben we bijna de gehele wedstrijd goede servicedruk uitgeoefend en dat maakte het verschil. Volgende week wacht ons een zwaardere tegenstander.”

Komende zaterdag speelt Woudenberg thuis tegen Apollo uit Borne om 18.30 uur in de Camp.

MC1 naar OKT Nederlands Damesvolleybalteam

Afgelopen zaterdag zijn de meiden van de C1 naar Apeldoorn afgereisd om de Nederlandse volleybaldames aan te moedigen bij het OKT! De dames hebben hard gestreden in de halve finale tegen Duitsland, maar hebben helaas met 3-0 verloren. De meiden van de C1 hebben toch een spannende wedstrijd gezien en een gezellige middag gehad. 

Reclamedoeksponsor Bouwbedrijf van Lambalgen

Zoals via de VolleyVaria al gemeld kunnen we Bouwbedrijf van Lambalgen verwerkomen als nieuwe reclamedoeksponsor. Op 9 januari 2020 is het contract getekend; het doek zal binnenkort in Sporthal de Camp worden opgehanden. Dank voor je steun aan de vereniging Gerard

Fluit- en telrooster tweede seizoenshelft

Onze scheidsrechterscommissie werd tot op heden bemand door Jorrit Steenbeek, die deze taak helaas heeft neergelegd. Bedankt voor het vervullen van deze taak Jorrit!

Gelukkig kunnen we meteen melden dat Gemma van Oostrom heeft aangegeven deze vacature wel invulling te willen gaan geven, dus ook jij bedankt Gemma voor je enthousiasme en flexibiliteit! 

Vanwege deze wisseling van de wacht, is het fluit- en telrooster voor de tweede helft van dit seizoen iets langer blijven liggen. We willen jullie er op wijzen dat aanstaande zaterdag de eerste personen al weer ingepland zijn om te fluiten/tellen, dus kijk hier even goed wanneer jij aan de beurt bent!

Fijne Feestdagen!

Wij wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen en een fantastisch 2020 toe! Geniet van het samenzijn met vrienden en familie en van alle lekkernijen de komende dagen. Zien we jullie op 7 januari bij het champagnetoernooi om al die calorietjes er weer af te volleyballen?

Onze sponsoren: