Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Nieuws

Een taaie strijd in Huissen

Een taaie strijd in Huissen

Op een druilerige zaterdagmiddag ondernamen de dames van het tweede de verre reis naar Huissen om daar door Setash DS 3 ontvangen te worden. De eerste set werd met effectieve aanvallen met 11-25 binnengehaald door Woudenberg. In de tweede set veranderde de wedstrijd van explosief en aanvallend naar een taaie tenniswedstrijd waarbij de tegenstander met wat forehandslagen toch nog een antwoord leek te hebben op de aanvalsdruk van D2. Met ook de setwinst van de tweede, derde en vierde set in de pocket (20-25; 20-25; 19-25) en een rommelende maag verheugden de dames zich op een smakelijk etentje in gezelschap van hun trainer/coach. Er werd uitgebreid geproost en getoast op 5 punten winst en de stijging in het klassement. Aanstaande zaterdag ballen de dames er weer vrolijk op los in de Camp; komen jullie D2 naar een volgende overwinning juichen?

JC1- drie sets in de pocket

JC1- drie sets in de pocket

Zaterdag 10 november speelden de jongens van JC1 uit tegen Renswouw. Vorige week werd er thuis met 4-0 van deze ploeg gewonnen. De lat lag dus hoog. Omdat er in de Hokhorst in Renswoude nog niet gespeeld kon worden na de brand, werd de wedstrijd in Barneveld gespeeld. Na een overtuigende winst van de eerste set liep de tweede set niet lekker. Die werd dan ook verloren. Bij de derde en vierde set was iedereen er weer bij. Met in drieën spelen lukt het spelletje veel beter. Die sets werden dan ook weer met mooie cijfers gewonnen. Met 3-1 winst was de McDonalds op de terugweg verdiend.

Vallei Accountants/Dames 1 zoekend naar optima forma

Vallei Accountants/Dames 1 zoekend naar optima forma

Deze zaterdag speelden de Woudenbergse dames in Huissen tegen Setash D1, de nummer 6 in de poule. De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers en Kim de Witte als libero.

In de eerste set had Woudenberg een vliegende start. Een goede verdediging stelde de Mandy in staat om de aanvalsters goed te bedienen waardoor veel gescoord werd. Al gauw hadden de dames een voorsprong van 10 punten te pakken. Toen sloeg het spel om. De ontspannen sfeer in het spel van Woudenberg werd te veel van het goede en stelde de tegenstander in staat om terug te komen. Dit ging uiteindelijk zo ver dat de set ook nog verloren werd met 25-23.

De tweede set probeerde Vallei Accountants/Dames 1 het eigen spel weer op te pakken. Door de toegenomen frustratie wisten de dames het stabiele Setash, dat onder elke bal dook, niet te ontregelen. Het werd een spannende set maar door te veel eigen fouten ging de winst naar de tegenstander met 25-21.

Helaas bleek bij aanvang van de derde set dat libero Kim door een blessure niet verder kon spelen. Dit betekende dat de middens meer verdedigende ballen over namen en Roseanne Bos ook haar verdedigende kwaliteiten kon laten zien. Al vechtend wisten de dames terug te komen richting hun niveau en door de derde en vierde set te winnen (21-25, 19-25) was er nog uitzicht op winst.

Door zich terug te vechten in de wedstrijd had Vallei Accountants/Dames 1 echter te veel energie verbruikt. Ondanks de inzet was de winst voor Setash met 15-8.

“Het begin van de wedstrijd was zoals we het willen zien: sterk en ontspannen. Door te veel ontspanning, liep de inzet terug en het lukte niet de knop gelijk weer om te zetten. De tegenstander maakte weinig fouten en uiteindelijk vochten we met name tegen onze eigen fouten. De sets die we gewonnen hebben waren op 70% van ons kunnen maar uiteindelijk zien we met het blessureleed dat dit te veel van ons kostte. Aankomende week gaan we hard aan de slag om hier aan te werken.” Aldus coach Harry Kenter.

Zaterdag 17 november spelen de dames om 16:30 thuis in de Camp tegen Scylla D2, de nummer 10 op de ranglijst. Komt u de dames ook aanmoedigen?

Focus4u: 3-2 verlies tegen Orion

Focus4u: 3-2 verlies tegen Orion

Afgelopen zaterdag moesten de volleyballers van Woudenberg aantreden tegen een oude bekende; Orion-2. Orion was vorig jaar kampioen geworden terwijl Woudenberg toen 2e werd. Vorig seizoen was Orion Woudenberg zowel uit als thuis met 3-1 de baas.

Woudenberg begon gehavend aan deze wedstrijd; Ruben van Holland is nog steeds geblesseerd en Koos Jol was afwezig, waardoor de selectie slechts uit acht spelers bestond.

Woudenberg begon de wedstrijd met veel persoonlijke fouten en keek al snel tegen een 8-4 achterstand aan. Woudenberg kwam maar niet in haar spel terwijl Orion eenvoudig haar punten kon maken. De achterstand liep zelfs op tot 21-13 en uiteindelijk werd met 25-17 verloren.

Vanaf de tweede set ontstond er een echte wedstrijd; met veel mooie punten aan beide kanten. In set twee ging de strijd gelijk op. Aan het einde van de set kwam Woudenberg helaas net iets te kort: 25-23.

In set 3 en 4 lukte het wel. Woudenberg knokte voor wat het waard was en kwam met 17-20 voor, maar in de eindfase kwam Orion nog bijna langszij (21-22) maar sterke opslagen van Jan Pieter Kooy en een servicefout van Orion zorgde voor de winst in de derde set; 22-25.

Rik Blokhuis serveerde Woudenberg in de vierde set naar een kleine voorsprong van 1-3. Jan Pieter Kooy moest gewisseld worden met een pijnlijke duim. Jochem Koetsier nam zijn plaats in en Woudenberg bleef goed spelen. Echter de stand bleef gelijk opgaan. Met Jan Pieter Kooy weer in de ploeg won Woudenberg nipt met 25-27.

In de beslissende set had Woudenberg tot de veldwissel steeds een kleine voorsprong (7-8), maar ook Orion vocht voor wat het waard was en kwam met 12-11 voor. Bij een stand van 13-13 kon Woudenberg de bal niet meer bij Orion op de grond krijgen en werd helaas verloren met 15-13.

“Ook nu is het gelukt om een achterstand van 2 sets om te buigen” zei coach Arnoud Holl na afloop: “Met iets meer geluk en nauwkeurigheid had dit zich ook al in de 2e set kunnen uitbetalen, maar we kwamen net iets te kort. Los van die eerste set waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd en was het een echte wedstrijd met mooie acties en veel spanning. Als je weet dat we hier vorig seizoen 3 sets niets te vertellen hebben gehad ben ik met twee punten nu wel tevreden.”.

Met twee wedstrijden minder gespeeld, staat Woudenberg nu 7e. Komende zaterdag speelt Woudenberg om 18.30 uur thuis tegen Scylla uit Wageningen.

Grote clubactie. En de prijzen gaan naar..

Grote clubactie. En de prijzen gaan naar..

In de achterliggende week hebben we de prijzen aan onze top-lotenverkopers van de Grote Clubactie uitgedeeld. Traditiegetrouw kwamen de meeste prijzen bij Dames 3 terecht. Bedankt weer dames; jullie zijn toppers! De door Albert Heijn Woudenberg ter beschikking gestelde prijzen hebben we bij Dames 2 achter gelaten. Bij de mini’s konden we Sam Blaauwendraad blij maken met een mooie bol.com-bon ter beschikking gesteld door onze sponsor Vallei Accountants. Eenzelfde bon hebben we bij Bertrik Eland uit de Jongens C1 achter gelaten. Dank voor al jullie inspanningen! In de volgende Volley Varia zullen we nog wat meer details geven over de statistieken onder de lotenverkoop. Tot slot willen we onze sponsoren Albert Heijn Woudenberg, Brouwer, Sportcafe de Camp en Vallei Accountants bedanken voor de mooie prijzen die ze ter beschikking hebben gesteld!

D2 op niveau in Otterlo

D2 op niveau in Otterlo

Na een week vol verassingen, mocht er zaterdag 3 november weer gevolleybald worden in Otterlo. Een oude, krappe zaal met laag plafond en een coach in de file maakte dat de wedstrijd onrustiger aanving dan gepland. Gelukkig wisten de dames met aanmoedigingen van Tessa en versterking van Roseanne en Jennifer de 24-19 tegen om te zetten in 26-28 voor Woudenberg. In set nummer twee roken de dames de overwinning: na zeker acht aces en zelfs een scorende aanval van de spelly, werd er met 7-25 van veld gewisseld. Met deze boost aan zelfvertrouwen, de optimale sfeer en de frisse blik van Sophie na een welverdiende vakantie werden ook de derde (17-25) en de vierde set (14-25) met winst afgesloten. Op naar de volgende uitdaging: Setash DS 3 in Huissen.

Ps. Bij Dames 2 is de selectie speelsters niet breed, dus we zijn op zoek naar versterking. Het team speelt nu 3e klasse, maar heeft promotie-ambities naar de 2e klasse. Ken of ben jij een (oud)-volleybalster (ook als je alleen jeugd hebt gespeeld) die dit team wil komen versterken? Stuur dan een berichtje naar info@volleybalwoudenberg.nl!

Een nieuwe sponsor: BGT-Maarsbergen

Een nieuwe sponsor: BGT-Maarsbergen

Zijn reclamedoek hangt al een tijdje in Sporthal de Camp, maar gisteren konden we eindelijk het sponsorcontract tekenen met Jeroen Brouwers van BGT-Maarsbergen. Jeroen is de vader van Nynke, die speelt in de Meisjes C1. Dat team heeft Jeroen ook nog eens voorzien van nieuwe inspeelshirts.

“Deze sponsoring is tot stand gekomen omdat mijn lieftallige dochter bij de MC1 speelt en deze stap daardoor voor mij vanzelfsprekend is geworden. Als vaste supporter bij zowel de trainingen als de wedstrijden zie ik vanaf de zijlijn dat dit een enthousiaste vereniging is met veel inzet van de vrijwilligers. Omdat ik zelf uit het verenigingsleven kom weet ik hoe belangrijk sponsorbijdragen zijn. Deze gelden kunnen breed worden ingezet waardoor het spelplezier kan toenemen”, aldus Jeroen.

Wat is er mooier om te zien dat betrokken ouders ook nog eens sponsor worden en dat ook nog eens met zo’n mooie motivatie. Welkom Jeroen!

BSVO met onvoldoende antwoord op sterk Vallei Accountants/Dames 1

BSVO met onvoldoende antwoord op sterk Vallei Accountants/Dames 1

Afgelopen zaterdag speelde de Woudenbergse volleybalsters uit in Otterlo tegen BSVO D1. Doordat Woudenberg qua aantal wedstrijden achterloopt op meerdere tegenstanders uit de competitie stond BSVO enkele plaatsen hoger geklasseerd en beloofde het een interessante pot te worden.

De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers, en Kim de Witte als libero.

De dames begonnen sterk aan de wedstrijd waar het totaalplaatje gelijk aanwezig was. Servicedruk van BSVO werd met een goede servicepass geneutraliseerd om vervolgens met een sterke aanval de punten binnen te halen. BSVO bleef bij en dreigde aan het einde van de set nog Woudenberg voorbij te gaan maar dit mislukte. Woudenberg won met 25-27.

Set twee begon slordiger voor Woudenberg. Te veel opeenvolgende fouten zorgden ervoor dat de dames gedurende de hele set tegen een achterstand aankeken. Voor een moment leek de set helemaal verloren bij een stand van 11-23. In een opleving dankzij een sterke servicedruk knokte Woudenberg nog een heel eind terug maar zag de set toch verloren gaan met 25-19.

Vastbesloten dat dit zich niet mocht herhalen in de derde set ging Vallei Accountants/Dames 1 met extra motivatie het veld weer in. De servicepass bewees toch te sterk voor het sterk serverende BSVO en met vlieg- en duikwerk in de rallypass had Woudenberg duidelijk de overhand. De set werd gewonnen met 19-25.

De vierde set ging Woudenberg verder door. Het tempo van het spel ging omhoog en er ontstond een voorsprong. BSVO gaf niet op en bleef bij maar schoot aan het einde van de set toch te kort. Setwinst met 23-25 en daarmee een 1-3 gewonnen wedstrijd voor Vallei Accountants/Dames 1. Hiermee banen de Woudenbergse dames zich een weg richting de top van de competitie.

Coach Harry Kenter geeft aan trots te zijn op zijn team. “We hadden goed degelijk spel en daarmee waren de dames oppermachtig. Het systeem staat goed in het veld en ondanks wat kleine persoonlijke foutjes hadden we op alle fronten gewoon het betere spel vandaag!”

De volgende wedstrijd wordt wederom uitgespeeld, dit maal tegen Setash D1 in Huissen 17:00 op zaterdag 10 november.

Focus4u: 3-1 verlies tegen de koploper

Focus4u: 3-1 verlies tegen de koploper

Afgelopen zaterdag zijn de volleyballers van Woudenberg afgereisd naar Ootmarsum voor een wedstrijd tegen Set-Up ’65.

Woudenberg begon direct met een sterk kill-blok van Wessel Terpstra en Thomas Moraal, maar al snel werd duidelijk dat Set-Up ’65 een zeer sterke tegenstander was. De Ootmarsummers konden veel eenvoudiger vanuit de service van Woudenberg scoren dan andersom. Vooral in de derde set was het krachtsverschil groot. De eerste 3 sets werden dan ook verloren; 25-19, 25-20 en 25-16.

In de vierde set keek Woudenberg al weer snel tegen een kleine achterstand aan. Maar na twee vroeg genomen time-outs ging Woudenberg wat meer vrijuit spelen. Wessel Terpstra wist met een aantal rake klappen de punten binnen te slaan, waardoor Woudenberg op voorsprong kwam. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven; 23-25.

“We mogen vandaag tevreden zijn met dit ene punt” zei coach Arnoud Holl na afloop: “De tegenstander speelde zeer degelijk en goed. We hebben nu kennisgemaakt met een team uit de top van onze klasse en dan zie je dat zij meer ervaring hebben. Dat is niet erg, want dat wisten we van tevoren. Daarom ben ik blij dat we toch nog een setje uit het vuur wisten te slepen”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg tegen Orion in Doetinchem.

Dames 2 aan serve…

Dames 2 aan serve…

Na een moeizaam seizoen 2017-2018 en daaropvolgende degradatie naar de derde klasse, heeft dames 2 haar strijdlust hervonden. In geheel nieuwe samenstelling wisten de dames de eerste twee wedstrijden van het seizoen met vier punten naar de Camp terug te keren. Met de opdracht van hun nieuwe trainer/coach Dragan Mladenovic om vijf punten bij te schrijven aan het puntensaldo, traden Lisa, Anne, Angela, Marjelle, Lisa, Lotte, Astrid en Gemma afgelopen zaterdag in de Camp zelfverzekerd SDS DS 3 tegemoet. Nadat de spanningen waren weggeslagen en de eerste set werd gewonnen met 25-20, sloegen de dames uit Woudenberg hun tegenstander de ballen om de oren. De suizende servicedruk van Lotte, de passende passes naar de spelly, de goed geplaatste ballen van Gemma, de effectslagen van Astrid, de buitenknallers van Lisa samen met twee scherp scorende middens en geslaagde “negens” van Lisa maakten de overige drie sets tot een feestje (25-19, 25-9 en 25-17). Missie volbracht: 5 prachtige punten blijven in Woudenberg!

Onze Sponsoren:

 

SPONSOREN

Sponsor Heren 1

Sponsor Dames 1

Andere sponsoren

.

ONZE VERENIGING

leden

teams

vrijwilligers

jaren actief

sponsoren