Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Nieuws

Jeugdtrainingen deels hervat

Wat waren we blij om te horen in de persconferentie van begin mei dat de jeugd tot 12 jaar weer (buiten) mocht gaan volleyballen en we ook voor onze jeugdleden tot 18 jaar de mogelijkheden konden gaan onderzoeken. 

Gisteren was de eerste buitentraining van dit seizoen dan ook een feit: de mini’s trainden op het korfbalveld en de MA1 (voor deze keer) op het grasveld ernaast. Vanaf volgende week kan de ABC-jeugd terecht bij de tennisvereniging.

Natuurlijk willen wij iedereen enorm bedanken die eraan meegewerkt heeft dit mogelijk te maken! Allereerst: dankjewel Irene Hamaker (mini’s) en Cobi Stam vanuit de JC (ABC-jeugd)! Ook de korfbal- en tennisvereniging en met name Jonathan Riezenbosch van SNO verdienen een bedankje voor hun inzet. Bedankt allemaal!

Duimen jullie met ons mee dat het de komende weken net zulk lekker weer mag blijven als deze week? ūüėČ

 

Mini’s
Mini’s
Mini’s
Mini’s
MA1
MA1

Woudenberg H1 trekt zich terug uit eerste divisie

Een enkeling had wellicht zelf al een rekensommetje gemaakt, voor de ander komt dit nog als een complete verrassing: het sprookje van ons Focus4u Heren 1 is helaas voorbij.. Lees er meer over in het bijgevoegde artikel van het AD.

Artikel AD

Update hervatten trainingen jeugd

Beste volleybalvrienden,
 
Het is even stil geweest; tijd voor een korte update.
 
Zoals jullie weten is er recent ruimte gekomen voor het buitensporten door kinderen tot 12 jaar en ook, met meer beperkingen, voor de jeugd tot 18 jaar. Als eerste zijn de voetbal-, korbal- en tennisvereniging opgestart. Vandaag is er overleg geweest met de gemeente Woudenberg over de mogelijkheden voor ons. Het ziet ernaar uit dat we als eerste weer met onze mini’s kunnen starten; wellicht al volgende week. Overigens wordt daarvoor nauw samen gewerkt met SNO. Ook de JC is bezig met de nodige voorbereidingen, zodat we ook met de ABC-jeugd weer in beweging kunnen komen. Zoals het er nu naar uit ziet zullen de mini’s het korfbalveld gaan gebruiken en zal er voor de ABC-jeugd een veld beschikbaar komen op het binnenterrein van de tennisvereniging. Het is wat dat betreft mooi om te zien hoe goed en prettig er wordt samen gewerkt tussen de verschillende verenigingen, SNO en de gemeente Woudenberg!
 
Tijdens de persconferentie van gisteren is ook gemeld dat er na 11 mei ruimte komt voor het buitensporten voor de leden ouder dan 18 jaar. Echter, dat nieuws is zo vers dat we daar nog niets over kunnen melden. Onze prioriteit ligt nu bij het opstarten van de mini’s en de ABC-jeugd. Zodra er voor de overige leden nieuws is laten we dat uiteraard weten.
 
Met vriendelijke groet, namens het Dagelijks Bestuur,
 
Jos van der Lee
Voorzitter

Letty Lokhorst (ledenbeheer) krijgt Koninklijke onderscheiding

Drie inwoners van Woudenberg ontvingen tijdens de (jaarlijkse) traditionele lintjesregen vandaag een ‚Äėdigitale‚Äô Koninklijke Onderscheiding van burgemeester Titia Cnossen. Hoewel de onderscheiding vandaag niet fysiek kan worden opgespeld, is het toch een bijzonder moment. Op een later moment dit jaar hoopt de burgemeester de inwoners te kunnen ontmoeten en hen, namens Zijne Majesteit, de versierselen uit te reiken.

Een van die onderscheidingen ging naar Letty Lokhorst, ledenbeheerder bij onze volleybalvereniging. Letty werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Letty is niet alleen voor onze vereniging actief als vrijwilliger: ook bij De Voorhof, het Studiecentrum, Het Cultuurhuis en Sanquin Bloedbank is zij een graag geziene vrijwilligster. 

Letty wordt omschreven als een vrouw met een groot hart die altijd voor anderen klaarstaat. Een voorbeeld voor velen. En dat kunnen wij natuurlijk alleen maar enorm onderschrijven! Onze secretaris Martine ging meteen even bij haar langs met een bloemetje. Letty, van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding. 

Wil je het gehele persbericht lezen? Dat kan hier! 

Secretaris Martine feliciteert Letty namens onze volleybalvereniging

Coronamaatregelen verlengd tot 20 mei

Beste leden,
 
Allereerst hopen we dat het goed gaat met jullie en de dierbaren om jullie heen! 
 
Net als ongetwijfeld velen van jullie hebben wij gisteravond naar de persconferentie van minister-president Rutte gekeken. Net als jullie met de hoop dat er weer wat ruimte zou komen om onze mooie sport weer te gaan beoefenen. Voor wat betreft trainen in Sporthal de Camp verandert er helaas niets; dat blijft niet mogelijk. Rond 20 mei moeten we opnieuw afwachten wat er dan door de regering wordt gemeld.
 
Voor kinderen tot 12 jaar kwam er wel wat meer ruimte om te sporten, maar dan wel met de nodige beperkingen. De anderhalve meter regel blijft gelden en sporten zou buiten plaats moeten vinden. Voor deze jonge leden van onze vereniging gaan we onderzoeken wat er mogelijk is. Op korte termijn zal er daarom overleg plaats vinden tussen ons CMV-team, SNO en korfbalvereniging Woudenberg. Zodra er hierover meer te melden is laten we dat uiteraard weten.
 
In de tussentijd zullen we met zijn allen, hoe moeilijk ook, geduld moeten hebben en afwachten wat er komen gaat. De oproep blijft om je aan de “spelregels” te houden en vooral: stay safe!
 
Met vriendelijke groet, namens het Dagelijks Bestuur,
 
Jos van der Lee
Voorzitter

‘Voelde als jongensboek’

Ook voor ons Focus4u Heren 1 zit het volleybalseizoen er i.v.m. de Coronamaatregelen op, waardoor het naderende afscheid van coach Arnoud Holl in een stroomversnelling is geraakt. Na zes seizoenen heeft Arnoud namelijk aangegeven deze taak met ingang van het nieuwe seizoen neer te leggen. 

De Woudenberger besteedde aandacht aan dit afscheid met het volgende artikel: 

Promotie / degradatie richting seizoen 2020-2021

Zoals iedereen inmiddels weet, is het huidige volleybalseizoen door de Nevobo stopgezet i.v.m. de Coronamaatregelen. Gisteren is er een definitief besluit genomen over de promotie en degradatie van alle competitiespelenden teams voor seizoen 2020-2021. 

Het nieuwsbericht van de Nevobo luidt: 

Berekening eindstanden competities seizoen 2019-2020 geschiedt op basis van wedstrijdquoti√ęnt. In seizoen 2020-2021 wordt een extra Topdivisiepoule ingevoerd om meer promoties mogelijk te maken.

Op 18 maart maakte de Nevobo bekend alle competities van Topdivisie en lager te stoppen, vanwege de maatschappelijke gevolgen van het coronavirus. Op 22 maart volgde het nieuws dat ook de Eredivisie per direct werd stilgelegd. Om de vraag te beantwoorden hoe om te gaan met promotie / degradatie richting het nieuwe seizoen (2020-2021), riep de volleybalbond haar leden op om mee te denken. Daar kwamen duizenden reacties op.

Algemeen directeur Guido Davio: ‚ÄúMeest re√ęle oplossing‚ÄĚ

Algemeen directeur Guido Davio van de Nevobo legt uit: ‚ÄúOp basis van de reacties en voorstellen hebben we gezocht naar een oplossing waarbij we zoveel mogelijk de resultaten van het afgelopen seizoen mee konden nemen. Samen met het Bestuur en de Bondsraad (vertegenwoordiging van de volleybalverenigingen) zijn we tot dit besluit gekomen. Iedereen is zich ervan doordrongen dat we in deze unieke situatie een beslissing moeten nemen en begrijpt dat iedere keuze voor- en nadelen kent. We denken hiermee de meest re√ęle oplossing te hebben gekozen, die duidelijkheid verschaft richting het aankomende seizoen.‚ÄĚ

Invoeren extra Topdivisiepoule

In het seizoen 2020-2021 wordt een extra Topdivisiepoule van 12 teams ingevoegd, zodat er ruimte wordt gecre√ęerd bovenin de piramide van volleyballend Nederland. Hierdoor kunnen in de poules t/m de 3e divisie minimaal de nummer 1 √©n nummer 2 promoveren. Daarnaast blijft degradatie beperkt tot de nummers 12 in de 2e en 3e divisie.

Op de lagere niveaus neemt het aantal degradanten langzaam weer toe en geldt de promotie alleen voor de nummer 1. De geschiedenis heeft bewezen dat er vaak sprake is van terugtrekkingen, en daardoor zal er ook op deze niveaus waarschijnlijk nog ruimte ontstaan voor extra promoties naar hogere klasses / de 3e divisie.

De huidige PD-regeling komt met de invoering van de extra Topdivisiepoule te vervallen. De wedstrijdsecretariaten van de verenigingen ontvangen een bericht met aanvullende informatie.

Om de competitiestanden op te maken, wordt de volgende methodiek gehanteerd:

1. Aantal punten / aantal gespeelde wedstrijden = wedstrijdquoti√ęnt

Het wedstrijdquoti√ęnt bepaalt de eindstand

Bijvoorbeeld:

Team A: 41 punten / 18 wedstrijden = wedstrijdquoti√ęnt 2,28
Team B: 37 punten / 16 wedstrijden = wedstrijdquoti√ęnt 2,31
Team B hoger wedstrijdquoti√ęnt, dus hoger in de stand

2. Bij gelijke stand, na stap 1 (conform het huidige reglement):
setquoti√ęnt (aantal sets voor / aantal sets tegen) / aantal gespeelde wedstrijden

3. Bij gelijke stand, na stap 1 en stap 2 (conform het huidige reglement):
puntenquoti√ęnt (aantal punten voor in alle wedstrijden / aantal punten tegen in alle wedstrijden) / aantal gespeelde wedstrijden

Het team met het hoogste wedstrijdquoti√ęnt eindigt bovenaan. De nieuwe eindstanden zijn vanaf heden te zien in de competitiemodule in onder meer de Mijn Volleybal app en op volleybal.nl¬†
N.B.: de nummer 1 wordt niet benoemd tot kampioen. De eindstanden worden alleen gebruikt om te bepalen welk team promoveert of degradeert.

Voor alle halfjaar-competities die in het voorjaar werden gespeeld, wordt er geen stand bepaald.

De seniorenteams worden in het volgende seizoen in dezelfde competitie ingedeeld, als waarin ze in de 2e helft zijn uitgekomen.

Vacature: secretaris

Omdat onze huidige secretaris Martine de Greef op dit moment zwanger is van haar eerste kindje, heeft zij aangegeven met ingang van het seizoen 2020/2021 te willen stoppen met deze vrijwilligersfunctie. Wij zijn dus op zoek naar haar toekomstige vervanger!  

Wat betekent het om secretaris te zijn? 

  • Je bent onderdeel van het dagelijks bestuur: je discussieert mee over belangrijke ontwikkelingen en beslissingen binnen de vereniging.¬†
  • Je vergadert in totaal ongeveer 8x per jaar; deels met het dagelijks bestuur, deels met het bestuur in groot verband. Hiervoor maak je de agenda‚Äôs en actielijsten/notulen.
  • Je beheert alle inkomende post/mail o.a. via¬†info@volleybalwoudenberg.nl¬†en beheert dit in een post/maillijst.
  • Je bent het contactpersoon voor de scheidsrechters-co√∂rdinator, co√∂rdinator algemene zaken en activiteitencommissie.¬†

Interesse?
Ben je ge√Įnteresseerd in het oppakken van het secretarisschap, maar vind je het nog lastig om in te schatten wat dit gaat betekenen qua tijd/investering? Neem contact met Martine op via info@volleybalwoudenberg.nl.¬†

Jumbo Kolfschoten recreantentoernooi komt te vervallen

We hebben de ontwikkelingen rond het Corona-virus een tijdje gevolgd, maar na de aankondiging van de verscherpte maatregelen op 23 maart 2020 konden we niet anders dan besluiten om het recreantentoernooi voor dit jaar 2020 te vervallen. Dat is spijtig voor alle teams die zich enthousiast hadden aangemeld en zeker ook voor al het werk dat al in de organisatie was gestopt. Echter, op dit moment was er geen ander besluit mogelijk. We rekenen op eenieders begrip en hopen iedereen alsnog te ontmoeten bij de volgende editie van ons mooie toernooi!

Onze sponsoren: