Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Nieuws

Het volleybalvriendenboek van Gemma

Het volleybalvriendenboek van Gemma

Als je haar nog niet kent, zie je haar naam vanzelf wel eens voorbij komen: Gemma is onze scheidsrechterscoördinator! Als ze niet druk in de weer is met de fluit- en telschema’s voor al onze teams, verricht ze management support voor Inca Medical BV, staat ze zelf te volleyballen met haar team (D2) of geniet ze van een etentje met een zoete witte wijn of Spa rood.

Meer weten over Gemma of onze andere volleybalvrienden? Bekijk ons volleybalvriendenboek hier.

 

Afscheid Berrie van Kempen

Afscheid Berrie van Kempen

Afscheid nemen doet altijd een beetje zeer. Zeker ook als het in dit geval om onze Berrie van Kempen gaat. Jarenlang stond hij paraat voor onze mini’s. Niet alleen tijdens de trainingen op dinsdagen en donderdagen, maar ook op de wedstrijdzaterdagen in Woudenberg of in de regio. We willen hem bedanken voor zijn inzet en enthousiasme in het werken met onze mini’s. Nooit in de schijnwerpers, maar altijd op zijn post. Op dinsdag 22 juni kreeg Berrie namens het Dagelijks Bestuur een blijk van waardering mee. Een week later deden zijn collega trainers en zijn team het nog eens dunnetjes over. Zijn team had er zelfs een lied voor ingestudeerd. Bedankt voor alles Berrie! 

Seizoensafsluiting mini’s

Seizoensafsluiting mini’s

Vrijdag berichtten we nog dat we dit seizoen door mogen trainen t/m 22 juli, maar de mini’s hebben hun jaarlijkse seizoensafsluiting er inmiddels wel al op zitten. Bij ‘t Henschotermeer werd er heerlijk gevolleybald, gespeld & in en om het water gespeeld, waarna alle kids een patatje aten bij De Camp. Wij wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie en hopen jullie op 31 augustus weer terug te zien. ☀

 

(Al) lang lid

(Al) lang lid

Je kunt hem (met zijn lengte van ruim 2 meter) bijna niet over het hoofd gezien hebben, onze Koos. Als actief lid van onze vereniging is Koos verantwoordelijk voor ons materiaalbeheer en staat hij sinds afgelopen seizoen wekelijks voor een groep meiden (Dames 4) om hen te leren nog beter te volleyballen.

Ben jij benieuwd naar wat Koos het liefst eet en drinkt als hij na een training of wedstrijd een bestelling plaatst in De Camp? Benieuwd naar de andere leden in ons volleybalvriendenboek? Bekijk ze hier!

Groen licht voor (indoor) volleybal!

Groen licht voor (indoor) volleybal!

Tijdens de persconferentie op vrijdag 28 mei werd bekend gemaakt dat er per zaterdag 5 juni weer écht gevolleybald mag worden, zowel binnen als buiten, door jeugd en senioren. Voor jeugd t/m 17 jaar geldt zelfs dat zij per die datum weer in competitieverband mogen spelen.

Regels in het kort:

 • Volwassenen mogen weer sporten zonder 1,5 meter afstand te houden binnen de lijnen, met maximaal 50 personen in een ruimte; 
 • Vanaf 18 jaar nog geen competitie tegen andere clubs, maar onderlinge wedstrijden tussen teams van dezelfde club zijn wel toegestaan; 
 • Jongeren en kinderen t/m 17 jaar hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten en mogen nu regionaal weer wedstrijden spelen tegen andere clubs uit de regio; 
 • Met uitzondering van de topcompetities zijn alle wedstrijden nog zonder toeschouwers; 
 • Kleedkamers en douches gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Wil je de aangepaste protocollen van de Nevobo ook nog even doornemen? Dat kan hier

Secretaris gezocht!

Secretaris gezocht!

Eens in de zoveel tijd lichten we ze toch maar weer even uit: de openstaande vrijwilligersprojecten. Met name voor 1 van deze taken begint de tijd te dringen. Onze interim secretaris Imke heeft al bij de start van het afgelopen seizoen aangegeven deze taak eenmalig op zich te willen nemen om de vereniging uit de brand 🔥 te helpen, maar met ingang van seizoen 2021/2022 gaat ze deze taak toch echt weer neerleggen. Een vereniging met een incompleet bestuur, dat moeten we niet willen toch?

Wie neemt deze taak van Imke over? We horen het graag op info@volleybalwoudenberg.nl! Uiteraard legt Imke je dan ook alle ins en outs over de secretarisfunctie uit.

Meer weten? Bekijk deze en andere openstaande projecten/taken op https://www.volleybalwoudenberg.nl/projecten-vrijwilligers/.  

Langzaam terug naar normaal!

Langzaam terug naar normaal!

Zelfs vanuit een vakantiehuisje in Zeeland wordt de corona persconferentie even bekeken, met de hoop op goed nieuws voor ons als volleyballers. En dat kwam er! We hebben de samenvatting even voor jullie opgesnord op de website van de Rijksoverheid.

Sporten
Volwassenen mogen weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten (volleybal werd specifiek aangehaald in de persconferentie). Jongeren en kinderen hoefden eerder al geen 1,5 meter afstand meer te houden tijdens het sporten. 

Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Publiek bij amateurwedstrijden is nog niet toegestaan. Kleedkamers, douches en sauna’s gaan ook open. En ook de sportkantines mogen open. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Deze maatregelen gelden vanaf zaterdag 5 juni. Nog een weekje in beperkte groepjes trainen dus (de regels vind je hier), daarna mogen we weer een stuk meer!

Regels binnensport sinds 19-05-2021

Regels binnensport sinds 19-05-2021

Nadat de mini’s vorige week donderdag hun eerste ‘binnentraining’ al hadden, vonden er gisteravond ook voor de jeugd en senioren weer trainingen plaats in De Camp. Wat hebben we het gemist!

Er gelden wel nog een aantal regels en beperkingen voor binnensport; we vragen je deze nog eens goed door te lezen, je eraan te houden en je team- of verenigingsgenoten erop aan te spreken wanneer zij dit niet doen. We willen natuurlijk met z’n allen voorkomen dat de boel binnenkort weer op slot moet! 

Algemeen

 1. Er mogen maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn (uitgezonderd de leeftijd t/m 17 jaar), exclusief personeel.
 2. Kleedkamers, douches en kantines blijven gesloten. Toilet mag wel opengesteld worden.
 3. Buiten het sporten om geldt de 1,5 meter afstandsregel voor een ieder ouder dan 18 jaar.
 4. Reserveren/registratie en een gezondheidscheck zijn verplicht.
 5. Iedereen van 13 jaar of ouder draagt binnen een mondkapje. Deze mag gedurende het sporten af.

Tot en met 17 jaar

 1. Er mag in groepsverband gewoon getraind worden, zonder de 1,5 meter afstandsregel.
 2. Er mogen wedstrijden gespeeld worden, maar alleen met teams van de eigen vereniging.
 3. Er geldt dispensatie voor jeugdspelers van 18 jaar en ouder als zij in de A-jeugd spelen.*

*Gemeentes kunnen hiervoor afwijkende en strengere richtlijnen hanteren. De richtlijn van de gemeente weegt zwaarder dan de geschreven regels vanuit de Nevobo. 

18 jaar en ouder

 1. Sporten mag binnen in groepsverband met maximaal twee personen op 1,5 meter. Er mag met meerdere groepen van twee worden gesport.
 2. Een 1 tegen 2 of 2 tegen 2 trainingsvorm of potje is toegestaan mits de volgende regels worden aangehouden. Er mag gesport worden in groepjes van maximaal 2 personen per veldhelft, exclusief de trainer. Dit houdt in dat er op dat moment 4 volwassenen (18+ jaar) tegelijk mogen trainen op het veld. Echter mag er niet gemengd worden en de groepjes blijven gedurende de trainingsvorm/ het potje op hun eigen helft. Dit staat niet in het landelijk protocol verantwoord sporten vermeld, maar is tussen de bonden en NOC*NSF kortgesloten.
 3. Zij houden continu 1,5 meter afstand tot elkaar, tijdens en buiten het sporten om.

Wil je nog meer lezen over de regels of de protocollen Indoor Volleybal of die van het NOC*NSF lezen? Dat kan hier

LET OP! 
Aanvullend hebben wij even contact opgenomen met de Nevobo, omdat er wat onduidelijkheid bestond over ‘gemengde teams’ met zowel 18-plussers als 18-minners. De stelregel die de Nevobo hiervoor hanteert, is dat (ongeacht de daadwerkelijke leeftijd) jeugdleden IN JEUGDTEAMS de regels onder het kopje ‘tot en met 17 jaar’ mogen hanteren. Jeugdleden IN SENIORENTEAMS zijn verplicht zich aan de regels onder het kopje ’18 jaar en ouder’ te houden. 

Mini’s weer naar binnen

Mini’s weer naar binnen

Gelukkig lijkt er licht aan het eind van de tunnel te zijn: er hebben al wat versoepelingen van coronamaatregelen plaatsgevonden en nu lijkt er ook wat meer ruimte te komen op het gebied van (zaal)sport. Onze mini’s mogen aftrappen; zij trainen aanstaande donderdag alweer lekker binnen! 

Voor de jeugd, senioren en recreanten geldt dat de JC en TC druk aan het inventariseren zijn welke mogelijkheden er liggen. Hou onze berichtgeving dus goed in de gaten! 

Contractverlenging Erwin Vermeer

Contractverlenging Erwin Vermeer

Zoals al eerder gemeld zijn we met Erwin Vermeer het gesprek aangegaan over een nieuw en langer (drie jaar) contract als trainer van Heren 1. Zoals jullie kunnen zien is dat contract inmiddels getekend! Erwin: dank voor je commitment aan de vereniging en het team en heel veel plezier en sportief succes gewenst de komende jaren.

Onze sponsoren: