Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl
Nieuwe kleding Heren 2

Nieuwe kleding Heren 2

Deze heren spelen al enige tijd in de nieuwe kleding, maar afgelopen week stond Marcel op de stoep voor een mooie foto. Molenbeek Makelaars Woudenberg heeft geïnvesteerd in een mooi tenue voor de heren en daar zijn ze erg blij mee. Het einde van het seizoen is in zicht, maar voor het nieuwe seizoen staat Heren 2 er mooi & sportief bij!

“Kijk, Heren 2 van Volleybalvereniging Woudenberg. Molenbeek Makelaars heeft dit team in het nieuw gestoken! De selectieteams van de volleybalvereniging spelen op een hoog niveau en daar hoort een professionele uitrusting bij. Wij wensen de heren veel succes in de huidige competitie (eerste klasse)” aldus Marcel Donker, van Molenbeek Makelaars. 

Marcel: nogmaals bedankt voor deze mooie investering en we zijn blij met een trouwe sponsor zoals Molenbeek Makelaars!

Volleybaldames spelen Volleyball Nations League in Apeldoorn!

Volleybaldames spelen Volleyball Nations League in Apeldoorn!

Op 28, 29 en 30 mei is het zover: de Volleybaldames spelen dan hun eerste wedstrijden van 2019 in Nederland! Oranje komt drie keer in actie in de Volleyball Nations League in het Omnisport in Apeldoorn.

Wat is de Volleyball Nations League?

De Volleyball Nations League is een jaarlijks toernooi voor de zestien beste volleyballlanden van de wereld. Deze landen gaan gedurende vijf weken de strijd met elkaar aan en spelen allemaal één keer tegen elkaar. Na de poulefase vindt de Final Six plaats: de vijf landen met de beste resultaten, plus de organisator van de finale, plaatsen zich hiervoor. Vorig jaar won Amerika het vrouwentoernooi. Nederland behaalde vorig jaar de Final Six, maar verloor vervolgens van China en Brazilië, waardoor het team van bondscoach Jamie Morrisson op de vijfde plek eindigde.

Tegen welke landen komt Oranje in actie in Apeldoorn?

De Volleybaldames komen in de tweede week van de Volleyball Nations League naar het Omnisport in Apeldoorn en zullen de strijd aangaan met Brazilië, Bulgarije en Polen. Niet de minste tegenstanders, het beloven spannende wedstrijden te worden!

Brazilië is op papier de lastigste tegenstander. Het team staat vierde op de wereldranking en werd vorig jaar ook vierde in de Volleyball Nations League.

Bulgarije debuteert dit jaar in de Volleyball Nations League. De ploeg van Ivan Petkov wist in 2018 de CEV European League te winnen, waardoor ze promoveert naar het hoogste niveau.

De laatste tegenstander, Polen, staat niet erg hoog op de wereldranking (26e), maar heeft vorig jaar bewezen wel met de wereldtop mee te kunnen. In 2018 behaalde de Poolse vrouwen een nette achtste plek in de Volleyball Nations League

Hoe ziet het speelschema eruit?

Op 28 t/m 30 mei vecht Nederland samen met Brazilië, Bulgarije en Polen om de punten. Alle vier de landen spelen één keer tegen elkaar. Dat betekent dat er twee wedstrijden per dag gespeeld worden. Hieronder vind je het speelschema:

Dinsdag 28 mei 16.30 uur – Bulgarije vs. Polen
  19.30 uur – Nederland vs. Brazilië
   
Woensdag 29 mei 16.30 uur – Polen vs. Brazilië
  19.30 uur – Nederland vs. Bulgarije
   
Donderdag 30 mei 16.30 uur – Polen vs. Nederland
  19.30 uur – Brazilië vs. Bulgarije

Waar kan ik tickets kopen?

Kom jij de Volleybaldames aanmoedigen? Op de eventpagina van de Volleyball Nations League vind je een link naar de ticketshop. Daarnaast vind je op deze pagina extra informatie over het toernooi.

Tip! Ga met je hele team naar een wedstrijd! Het is niet alleen een leuke afsluiter van het seizoen, maar er is ook nog een speciale kortingsactie. Wanneer je met 10 (of meer) personen een wedstrijd gaat, krijg je een kaartje gratis!

Zien we jou op 28, 29 of 30 mei in het Omnisport?

Blik op de toekomst bij Vallei Accountants/Dames 1

Blik op de toekomst bij Vallei Accountants/Dames 1

Zaterdag 13 april was de laatste wedstrijd van het seizoen 2018/2019 voor de dames van Vallei Accountants. Nadat het kampioenschap binnen was gehaald tegen concurrent AETOS D2, mochten de dames dit keer naar Arnhem toe om te spelen tegen de nummer 4 AETOS D3.

Door de blessure van Manouk en het behaalde kampioenschap waren er enkele positionele wijzigingen binnen het team. Carina Den Ouden nam de plek van Manouk in, terwijl Roseanne Bos de diagonaal positie kreeg. Jennifer Wilbrink kreeg de gelegenheid om de volledige wedstrijd te spelen.

Het begin van de wedstrijd was wat onrustig door de wijzigingen. De dames kwamen nog niet goed in het ritme tot halverwege de set. AETOS had precies voldoende voorsprong opgebouwd en pakte de set (25-23).

In de tweede set was de concentratie beter en was servicedruk voldoende om te tegenstander onder druk te houden. De set was dan ook snel gespeeld in het voordeel van Woudenberg (13-25).

Set drie en vier lieten zien dat AETOS nog alle intentie had de wedstrijd te winnen. Met een lange buitenaanvalster en hoge veegballen op de middenpositie werden door het Arnhemse team punten gepakt. Woudenberg was sterker in de derde set (23-25) maar AETOS pakte de vierde set (25-22).

De vijfde beslissende set viel in het voordeel van Woudenberg (11-15). Met een voorsprong gingen de dames de wissel in en dit werd niet meer weggegeven waardoor ook de laatste wedstrijd van het seizoen gewonnen werd.

Vallei Accountants/Dames 1 kijkt naar de toekomst in de promotieklasse. Trainer/coach Harry Kenter neemt na 2 jaar afscheid van het team. “Dit was de wedstrijd des keizers baard. We hebben het goed gedaan door winst te behalen. Het spel was onrustig maar dit kwam door 3 wijzigingen in posities. Het is een prima afsluiting van een erg sterk seizoen.” Op de vraag hoe Harry terug kijkt op de afgelopen twee jaar komt het volgende antwoord: “Ik vind dat we als ploeg gegroeid zijn en dat de laatste wedstrijden onze beste waren ondanks de tegenslagen met Joline en Manouk. Het team ga ik absoluut missen, ik ben altijd met veel plezier naar de trainingen en wedstrijden gekomen!”

Vanaf deze dinsdag gaan de dames al aan de gang met de voorbereiding op volgend seizoen. Dit in de vorm van proeftrainingen van mogelijke nieuwe trainers en het meetrainen van geïnteresseerde speelsters. Interesse? Neem contact op met tc@volleybalwoudenberg.nl.

Focus4u stelt 4e plek veilig

Focus4u stelt 4e plek veilig

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag in Hoogeveen met 3-2 verloren van Olhaco. Dit was al weer de achtste 5-setter van dit seizoen waarbij er 4 wedstrijden gewonnen werden.

Inzet van Woudenberg was om de vierde plek veilig te stellen. Voor Olhaco stond er meer op het spel. Zij waren nog volop in de strijd om degradatie te ontlopen.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Vincent Schotanus en Thomas Moraal speelden op het midden. Ties Haket was libero.

Tot 13-13 ging de strijd gelijk op in de 1e fase. Met Vincent Schotanus aan service liep Woudenberg uit naar 16-20. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven: 22-25.

In de tweede set liet Olhaco zien dat zij niet graag wilden degraderen. Vooral de diagonaalspeler wist veel punten te maken terwijl Woudenberg feel fouten maakte. Deze set werd met ruime cijfers verloren: 25-12!

In de derde set kwam Ruben van Holland in de ploeg om de blokkering te versterken. De strijd ging gelijk op tot 12-12, waarna Olhaco een kleine voorsprong nam die niet meer uit handen werd gegeven(25-22) . Zoals zo vaak in dit seizoen kon Woudenberg zich goed herstellen in de 4e set. Ook nu ging de strijd weer gelijk op, maar was Woudenberg in de eindfase, mede door een kill-blok van de ingebrachte Koos Jol, de betere ploeg (22-25) en was weer een beslissende vijfsetter nodig. In deze 5e set knokte Olhaco om degradatie te ontlopen en wonnen zij met 15-9

Spelers nodig

“Ondanks het verlies zijn we toch als 4e geëindigd. Dit is weer een unieke prestatie” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “Natuurlijk baal je even van het verlies, maar het was voor ons best wel een zwaar seizoen en als je dan als promovendus als 4e eindigt is dat zeer knap. Zeker in combinatie met de prijs van meest sportieve ploeg van de 1e divisie.

We kunnen ons nu richten op volgend seizoen. Het zou fijn zijn als we de selectie wat kunnen vergroten. Daarom organiseren we komende donderdag 18 april een ‘open’ training waar spelers welkom zijn om mee te trainen. Aanvang 20.30 uur in de Camp”.

Focus4u: niet goed gespeeld, maar wel winst en een unieke prijs

Focus4u: niet goed gespeeld, maar wel winst en een unieke prijs

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag in de Camp met 3-2 gewonnen van het al gedegradeerde Avior uit Schalkhaar. Na afloop kreeg aanvoerder Rik Blokhuis uit handen van scheidsrechter Peter Boogaard een prijs uitgereikt van de meest sportieve ploeg van de eerste divisie.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Jochem Koetsier speelde diagonaal, Thomas Moraal en Vincent Schotanus speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Zonder zelf goed te spelen wist Woudenberg eenvoudig de eerste en de tweede set te winnen met 25-21 en 25-18. Ook in de 3e set leek er niets aan de hand (23-17) maar daarna kantelde de wedstrijd. Woudenberg ging veel meer fouten maken en kreeg de bal niet meer bij de grond in het veld van Avior en werd met 24-26 verloren. Het verval zette zich voort in de 4e set en er werd met 22-25 verloren. Met Wessel Terpstra in de ploeg voor de moegestreden Jochem Koetsier kwam Woudenberg weer beter in de wedstrijd en werd de 5e set gewonnen met 15-10.

Meest sportieve ploeg

“Dit was geen goede wedstrijd van ons en Avior daarentegen speelde wel een goede wedstrijd.” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “Wat dan nog wel heel erg leuk is dat we na afloop de prijs voor de meest sportieve ploeg van de 1e divisie krijgen. Er werden in de groep al grappen gemaakt over het niet halen van een prijs dit seizoen (de afgelopen drie jaar een kampioenschap en twee promoties via nacompetitie), waarbij ik dan zei dat het eindige in het “linkerrijtje” voor ons ook een soort “prijs” is.

Maar we hebben toch weer een prijs te pakken. Het mooie van deze prijs is dat deze aan ons is toegekend door de scheidsrechters. Dat past ook in onze filosofie dat de scheidsrechter altijd veel minder fouten maakt dan wij. Focus je dan op onze fouten in plaats van die ene van de scheidsrechter is mijn motto. Wat mij de laatste jaren is opgevallen dat er wedstrijden bij waren dat we eigenlijk minder waren dan de tegenstander, maar dat zij zich “lieten gaan” naar de scheidsrechter en die ploeg er dan niet beter van werd. Dat gebeurt ons niet zo vaak dat we ons laten leiden door randzaken waar we geen invloed op hebben. Dat is echt een kernkwaliteit van deze ploeg. Het is dan leuk om te horen dat scheidsrechters dit ook zo ervaren. Daarom beschouw ik deze prijs als een mooi compliment aan onze ploeg”.

Dit was al weer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Volgende week speelt Woudenberg zijn laatste wedstrijd uit tegen Olhaco in Hoogeveen en dan zit het seizoen er al weer op. Woudenberg staat nu gedeeld 4e met EVV uit Elburg.

Focus4U Woudenberg Heren 1 sportiefste team in de 1e divisie heren

Focus4U Woudenberg Heren 1 sportiefste team in de 1e divisie heren

Al jarenlang vullen de teams in de promotieklasse en hoger een tevredenheidsformulier in over de beide scheidsrechters. Vanaf dit seizoen is daar in het AIS (arbitrage informatiesysteem) ook bijgekomen dat de 1e scheidsrechter een tevredenheidsformulier invult over de teams. Daarmee ontstaat een 360 graden feedback en kan het spelplezier nog beter gemeten worden.

Op basis van de teamtevredenheid wordt een ranking gemaakt van scheidsrechters. Deze ranking geeft, samen met de rapporten van de onafhankelijk beoordelaars, houvast om de juiste scheidsrechters op de juiste wedstrijden aan te wijzen. Scheidsrechters kunnen in het AIS ook wekelijks hun ranking raadplegen.

Nu de scheidsrechters ook hun tevredenheid over (de sportiviteit van de) teams kunnen invullen, is ook een ranking van de teams te maken. De ranking is, net als bij de scheidsrechters, verdeeld in vier categorieën: top, midden-boven, midden-onder en onder. Steeds in een verdeling van 25%. Halverwege het seizoen heeft ieder team een mail ontvangen met zijn ranking. We hopen daarmee dat teams zich willen verbeteren in sportiviteit en/of in de top willen blijven door hetzelfde sportieve gedrag te vertonen. Het gaat daarbij niet alleen over gedrag naar de officials, maar ook richting tegenstander, medespelers en publiek.

Woudenberg

Het 1e herenteam van Woudenberg is in de 1e divisie heren bovenaan geëindigd in de ranking van sportiefste teams. Na afloop van de wedstrijd Focus4U Woudenberg HS1 – Avior HS1 (op 6 april 2019) heeft Peter Boogaard (hoofd nationale arbitrage zaalvolleybal) de bijbehorende duim uitgereikt aan het team. Hij hoopt dat alle teams een voorbeeld nemen aan dit team en zodoende het spelplezier voor alle betrokkenen bij een wedstrijd nog verder toeneemt.

De voorzitter van de volleybalvereniging Woudenberg, Jos van der Lee, heeft zich regelmatig geïrriteerd aan het gedrag van sommige spelers bij tegenstanders en zelfs aan hun trainers en coaches. Hij heeft ook meerdere gele kaarten die kant op zien gaan. De mannen van Woudenberg doen daar vrijwel nooit aan mee en geven in het veld dan meestal het enige juiste antwoord: een keiharde smash of een lepe prikbal gevolgd door een punt. Hij vindt dan ook dat het team, dat louter bestaat uit Woudenbergers en al seizoenen lang samenspeelt, het dik verdiend heeft. Ook vindt Jos dat de Nevobo er goed aan doet om de sportiefste teams in het zonnetje te zetten. Goed voorbeeld doet goed volgen!