Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Nieuws

Scheidsrechterscursus

Om de competitie bij thuiswedstrijden goed te laten verlopen, is het dringend gewenst dat we meer opgeleide scheidsrechters krijgen en dat de scheidsrechters die we al hebben de nodige trainingen blijven volgen om de hogere niveaus te kunnen fluiten.

Onze Gemma werkt hard aan deze plannen, maar kan dat niet alleen. Gelukkig snappen veel van onze leden dat en kon Ines de Jong uit Scherpenzeel onlangs een flinke aantal van onze leden deel laten nemen aan een in de Camp georganiseerde cursus. Als het aan Gemma ligt volgen er nog meer van dergelijke cursussen. Namens Gemma en het Dagelijks Bestuur roepen we jullie op om je daarvoor aan te blijven melden. Hoe meer leden dat doen hoe beter, want dan kunnen we het fluiten van wedstrijden over meer mensen verdelen!

Op de foto de groep die onlangs is getraind. Gemma: bedankt voor al je inspanningen. Keep up the good work!

Coronaprotocol online

Volgende weekend starten de meesten van ons weer met de competitie; wat fijn om na al die tijd weer het veld op te mogen hè! 

Echter, dat kan niet op de wijze zoals we dat gewend zijn. Om ervoor te zorgen dat we niet binnen de kortste keren weer ‘teruggefloten’ worden en de competitie moeten staken, moeten we er met z’n allen op toezien dat de geldende regels vanuit het RIVM en de Nevobo opgevolgd worden. Hou jezelf aan deze regels, maar wijs ook teamgenoten, andere leden van de vereniging of publiek erop! 

We hebben een extra pagina op deze website aangemaakt, waarin je het geldende Coronaprotocol terug kunt vinden. Lees dit protocol echt even goed door!

Wees je tot slot bewust van het feit dat er in andere steden of dorpen misschien andere regels gelden dan bij ons; raadpleeg dus ook altijd de website van de tegenstander even voordat je een wedstrijd hebt. 

Wij vertrouwen erop dat iedereen deze regels op zal volgen en we er een mooi nieuw seizoen van kunnen maken met z’n allen. Succes allemaal! 

Algemene Ledenvergadering

Ben jij nauw betrokken bij onze vereniging of wil je dat juist wat meer zijn? Wil jij weten wat er speelt, welke uitdagingen we als vereniging hebben of op welke punten we juist heel trots kunnen zijn? Wil jij je stem laten horen wanneer er een nieuwe penningmeester en secretaris worden aangedragen? 🧐

Kom dan op maandag 28 september om 20.00 naar de Algemene Ledenvergadering in De Camp. 

Wil jij helemaal goed voorbereid zijn? Lees dan het verslag van de ALV van vorig jaar nog eens door en bekijk de agenda voor de komende ALV.

Grote Clubactie 2020

Op 19 september 2020 start hij weer: de Grote Clubactie. Dit jaar kiezen we voor een iets andere opzet. Voor onze mini’s hebben we weer de overbekende lotenboekjes besteld.

Voor de jeugd en senioren hebben we dit keer voor de online verkoop van loten gekozen. Met deze link – https://clubactie.nl/lot/volleybalvereniging-woudenberg/110336 – kom je op onze verenigingspagina van de Grote Clubactie. Deze link kun je o.a. via WhatsApp delen met familie, vrienden en bekenden en via de link kan men vervolgens online loten bestellen. Simpel toch! 

De aanvoerder heeft een Whatsapp-bericht gehad met meer informatie. We rekenen op jullie medewerking! 

Afscheid Irene Hamaker

Irene Hamaker en onze mini’s; een samenwerking die jarenlang in een adem werd genoemd. Tot nu dan, want Irene heeft inmiddels haar werkzaamheden rond onze mini’s neergelegd. Via deze weg bedanken we Irene graag voor haar inzet in de afgelopen jaren; we gaan je missen!

‘Onder de radar’ hebben we afscheid genomen van Irene. Geheel in Irenes stijl hebben we de blijk van waardering omgezet in de aanschaf van een paar speciale oefenballen voor ons jongste leden. Bedankt voor alles Irene!

Het werk rond onze mini’s gaat dankzij de inzet van het overblijvende team en geweldige inzet van een groep ouders gewoon door. Wel zoeken we nog iemand die de coördinerende taken rond de mini’s over wil nemen. Interesse? Laat het ons weten!

Belangrijk nieuws start seizoen

Beste volleybalvrienden en -vriendinnen,

Ook deze zomer is weer voorbij gevlogen; de seizoenstart staat alweer voor de deur. Als eerste stap richting het nieuwe seizoen gaan volgende week dinsdag (25 augustus 2020) de trainingen weer van start (op de website staan de trainingstijden). Na het wat vreemde einde van het vorige seizoen doen we de aanname dat iedereen weer zin heeft om te gaan volleyballen! Als vereniging hebben we ons best gedaan om alles voor het nieuwe seizoen voor te bereiden. Echter, we hebben dat gedaan in een tijd waarin het Corona-virus opnieuw de kop op lijkt te steken en we met elkaar af moeten wachten wat er de komende tijd op ons af gaat komen. Zo zullen we af moeten wachten of de Nevobo in de loop van september de competitie daadwerkelijk uit de startblokken schiet.

We kunnen en mogen dus weer gaan trainen, maar moeten dat met elkaar doen met inachtneming van de inmiddels overbekende regels. Als bestuur doen we nadrukkelijk een beroep op jullie medewerking en verantwoordelijkheid. We moeten er alles aan doen om eventuele besmettingen en daarna volgende maatregelen te voorkomen. Het zou spijtig zijn als we kort na de start de machine weer stil moeten zetten. Toch?

Dat gezegd hebbende, willen we jullie vragen om de volgende afspraken strikt op te volgen:

– als je de bekende gezondheidsklachten vertoont: informeer je trainer en blijf thuis

– volg in en rond Sporhal de Camp alle instructies op die je daar aantreft; daarmee helpen we Jolanda en haar team die zich hebben te houden aan alle regels om voor ons het sporten mogelijk te maken;

– er mag publiek aanwezig zijn, maar als bestuur willen we voorstellen om eventueel geïnteresseerden af te raden om te komen. Als je toch op de tribune plaats neemt, hou dan anderhalve meter afstand tot andere bezoekers;

– kleed je zoveel mogelijk thuis al om, zodat we het gebruik van de kleedkamers tot een minimum kunnen beperken;

– als je na de training het Sportcafe wilt bezoeken kan dat, maar volg daarin de instructies van Jolanda en haar team op. Als je het Sportcafe niet bezoekt, blijf dan niet in de hal hangen. Ga meteen na de training naar huis en stap daar onder de douche;

– sporten en anderhalve meter afstand houden is niet eenvoudig. Echter, probeer je aan die anderhalve meter te houden zodra je in de hal bent en tussen de oefeningen door niet in beweging bent. Die afstand is met name van belang tussen onze jongeren en de oudere verenigingsleden;

Mocht je het gegeven de omstandigheden niet aan durven om te komen trainen dan begrijpen we dat uiteraard. Neem daarover dan wel tijdig contact op met je trainer.

Tot zover de afspraken die we met jullie willen maken. Als we ons er aan houden staat niets hernieuwd volleybalplezier in de weg! We wensen jullie dat plezier van harte toe!

Met vriendelijke groet,

Het Dagelijks Bestuur

Spreekuur Geeresteingroep

Vanaf dinsdag 25 augustus 2020 kunnen jullie weer terecht bij onze sponsor de Geeresteingroep (aan de Geeresteinselaan) voor het bekende spreekuur. Dat spreekuur is wekelijks voor ons beschikbaar tussen 17:45 uur en 18:45 uur. Dit jaar zijn we daar in goede handen bij Hans van Montfoort. In verband met het corona-virus en met het feit dat men drukte in de wachtkamer wil voorkomen, is het voorlopig wel noodzakelijk om je via het mailadres h.vanmontfoort@geeresteingroep.nl. Dat kan tot vlak voor de start van het spreekuur!

Onze sponsor staat dan dus weer voor ons klaar; maak er vooral gebruik van als je hun ondersteuning kunt gebruiken!

Verlenging sponsorcontract What2Wear bij Gea

Onlangs hebben we het sponsorcontract met onze trouwe sponsor Gea van Nordennen kunnen verlengen. Iedereen kent Gea natuurlijk van de “Sport en Dierenshop Woudenberg”, maar alweer enige tijd heeft ze haar winkel volledig verbouwd en voorzien van een nieuwe naam: “What2Wear bij Gea”. De winkel is het bezoeken waard! Je kunt er nog altijd terecht voor sportkleding en -schoenen en op vertoon van je spelerskaart krijg je een mooie korting van 10%. Dus als je nog iets nodig hebt voor het nieuwe seizoen: loop even bij Gea binnen! Dank voor je steun aan onze vereniging Gea; we waarderen die zeer!

Zomerreces Dames 1

De coronamaatregelen zijn de afgelopen maanden stelselmatig versoepeld. Het is niet aan de trainer van Dames 1 om zich hier verder over uit te laten, maar met enige verbazing is er wel vanuit Wijk bij Duurstede gekeken naar de afgelopen weken waarin het soms lijkt alsof er helemaal geen coronavirus aan het rondwaren is in Nederland.

Niet alleen is dat op zijn minst zorgelijk als straks vanaf medio augustus het land weer langzaam uit de vakantiestand komt en de scholen weer open gaan. Maar als ik alleen even kijk naar de volleybalcocon, dan hou ik mijn hart vast als het gaat om de competitie en alles wat daar verder bij komt kijken. Weer een seizoen starten en niet af kunnen maken lijkt mij funest voor niet alleen de volleybalsport maar voor ongeveer alle zaalsporten. Maar goed, zover is het nog (lang) niet en in het vorige verhaal heb ik het positivisme van het team meer dan geroemd, dus daar moeten we ons daar maar aan vasthouden.

Dat gezegd hebbende; begin juli hebben we twee keer in De Camp getraind om nog enkele nieuwe speelsters kennis te laten maken. En dat heeft geresulteerd in de terugkeer van Marjelle van Driel bij volleybalvereniging Woudenberg. Na een jaar bij Volleer heeft Marjelle besloten ons jonge team te versterken op de spelverdelerspositie.

Dat betekent een selectie van negen mensen en natuurlijk zijn er nog steeds mensen welkom om te komen helpen om dit team in de eerste klas te houden. Want dat wordt het doel voor komend seizoen. Met plezier en positief volleybal een stabiele plek veroveren in deze klas, met veel streekderby’s zoals tegen Renswouw (twee keer) en Surf.

De voorbereiding begint op zaterdag 22 augustus. Vanaf die dag wordt er drie keer in de week getraind in aanloop naar de competitie opening in en tegen Nijkerk.

Maar eerst nu nog genieten van de komende weken, die lijken alsof Nederland een subtropisch klimaat heeft gekregen.

Startdag seizoen 2020-2021 afgelast

Zoals elk seizoen hadden we ook bij de start van het seizoen 2020/2021 graag weer een startdag willen organiseren. Echter, met alle onzekerheden rond de verspreiding van het Corona-virus vonden wij het als Dagelijks Bestuur niet verantwoord om de startdag door te laten gaan. Dat vinden we erg jammer, maar jullie (en onze) gezondheid is veel belangrijker! Als het tegen die tijd mogelijk is zijn we voornemens om een mooi eindfeest te organiseren aan het einde van het seizoen!

Onze sponsoren: