Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Nieuws

MB1 kampioen!

Jaja, ook de meiden B1 hebben het geflikt: kampioenen! Afgelopen zaterdag speelden zij hun laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft tegen Setash MB2 in Huissen, die zij met gemak wisten te winnen. Gefeliciteerd meiden!

 

PR-team weer compleet!

Joepie: ons PR-team is weer compleet! Nadat Angela van der Elst aan het begin van dit seizoen helaas afscheid nam van onze commissie, heeft Anne Heshusius – Oosterhout nu besloten ons teampie te komen versterken: superfijn dat je dit wilt doen Anne! 

Anne zal vanaf nu dan ook het Instagrambeheer voor haar rekening nemen. Daarmee zijn de taken dus als volgt verdeeld: 
Imke Jacobs = coördinator PR, VolleyVaria en websitebeheer
Lotte Oosterhout = contacten met De Woudenberger
Lian de Snoo – van Zon = Facebookbeheer
Anne Heshusius – Oosterhout = Instagrambeheer

Focus4u H1: nipt verlies tegen koploper Sudosa (2-3)

De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag in de Camp aantreden tegen Sudosa uit Assen. In een zeer enerverende wedstrijd werd uiteindelijk met 2-3 verloren.

Aangezien vaste spelverdeler Rik van Schaaik lichte pijntjes had werd meetrainer Erwin Woord aan de selectie toegevoegd.

Woudenberg begon zeer voortvarend met Jan Pieter Kooy aan service. Bij een 3-0 voorsprong moest de coach van Sudosa al een time-out nemen. Dat had direct succes en de voorsprong slonk snel naar 8-8. Na die periode sloegen de aanvallers van Woudenberg te vaak hard in de blokkering waardoor Sudosa weer kon uitlopen. Woudenberg kon het tij niet keren en verloor met 20-25.

In het begin van de tweede set iep Woudenberg vooral passend achter de feiten aan (5-10). Daarna kon Woudenberg het tij keren. Jan Pieter Kooy wist de sterke diagonaalaanvaller twee keer goed af te blokken en dat gaf Woudenberg vleugels, maar ook Sudosa wist haar punten te maken. In een zeer spannende eindfase knokte Woudenberg zich naar de setwinst toe: 26-24.

Heer en meester
In de derde set lukte bijna alles aan Woudenbergse zijde. Een lange serviceserie van Vincent Schotanus zorgde voor een 6-1 voorsprong. Aanvallend was Woudenberg niet te pakken en de 3e set werd met ruime cijfers gewonnen: 25-14.

Domper
Een domper voor Woudenberg was dat de sterk spelende Pieter Vink zich aan het eind van de derde set verstapte en in de vierde set niet verder kon spelen. Vincent Schotanus verschoof van het midden naar buiten en Koos Jol ging op het midden spelen. Ondanks deze omzettingen bleef Woudenberg in het begin van de 4e set goed spelen en kende steeds een kleine voorsprong, maar bij 13-13 stond het weer gelijk. Daarna kwam Woudenberg moeilijker tot scoren en werd nipt (22-25) verloren.

De beslissende 5e set leek een kopie van de vierde set. Enkele goede opslagen van Wessel Terpstra zorgden voor een kleine voorsprong maar ook deze kon niet worden vastgehouden waardoor uiteindelijk met 11-15 verloren werd.

“Ondanks het verlies ben ik wel tevreden over het vertoonde spel en de inzet van het team.” concludeerde trainer Arnoud Holl na afloop “Met uitzondering van de eerste set. Daar deden we net teveel de dingen waar we vooraf over gesproken hebben om dat juist niet te doen. Heel knap hoe we de slechte start van de 2e set konden ombuigen naar een hele goede fase die tot het einde van de 3e set bleef. Het uitvallen van Pieter Vink heeft ons wel genekt. Al vind ik wel dat we goed bleven knokken voor de punten. Daar ben ik zeer tevreden over. Maar ja, je speelt wel tegen één van de betere ploegen uit de poule en dan kom je net iets tekort.”

Komende zaterdag speelt Woudenberg uit in Hoogeveen tegen de nummer 3 Olhaco.

Scheidsrechters

Enig tijd geleden deden we hier een oproep voor het volgen van een scheidsrechterscursus in Barneveld en gelukkig gaven een aantal mensen daar oproep aan: Hendi de Greef, Astrid Muijs, Gemma van Veldhuizen – van Oostrom en Bertil van de Vliert wisten de cursus alle vier met succes af te ronden. Zij mogen nu ook 1e en 2e klasse teams fluiten. Fantastisch allemaal: we zijn heel blij met jullie! 

Hoe blij we ook zijn met deze 4 nieuwe scheidsrechters ‘op niveau’, de nood blijft hoog. Als we vooruitblikken op komend seizoen, zullen er waarschijnlijk meer teams (vanwege zowel promotie als degradatie) in de 1e klasse gaan spelen. Bij degraderende teams betekent dat, dat we geen gebruik meer kunnen maken van regioscheidsrechters (die in principe fluiten bij andere verenigingen, maar ook voor Woudenberg ingezet kunnen worden). Daardoor wordt de druk voor ons kleine clubje scheidsrechters op niveau weer een stuk hoger. 

Lijkt het jou dus leuk om teams van een hoger niveau te fluiten? Meld je dan bij Jorrit, scheidsrechter@volleybalwoudenberg.nl. Hij kan je ook meer vertellen over de mogelijke vergoedingen van scheidsrechtercursussen. 

Sponsorcontract Sportcafe de Camp verlengd

Goed nieuws van het sponsorfront: Sportcafe de Camp heeft haar sponsorcontract weer met drie jaar verlengd. Deze trouwe supporter van onze vereniging en sponsor van Heren 3 voorziet dit team in het eerste jaar van het nieuwe contract van nieuwe shirts en broeken. Dank voor je steun Jolanda!

Sinterklaastraining mini’s

Het is jullie vast niet ontgaan: de Sint en zijn Pieten zijn weer in het land! En blijkbaar zijn de kids van onze vereniging braaf geweest dit jaar, want de Pieten kwamen gisteravond ook even langs op hun training. 

Er werd gelachen, gekletst, in touwen geklommen, gesnoept en uiteraard werden er ook nog eens cadeautjes uitgepakt. Wat een leuke avond, danku Sinterklaasje – en Pieten! 

 

Focus4u H1: mentaal knappe overwinning tegen BOVO

De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag in Aalten aantreden tegen het gepromoveerde BOVO. Een aantal jaren geleden speelde beide ploegen nog tegen elkaar in de 3e divisie. Evenals toen werd het in Aalten 1-3 voor Woudenberg.

De opdracht waarmee Woudenberg het veld betrad was simpel: veel servicedruk uitvoeren op de passers van BOVO. In grote delen van de wedstrijd lukte dit ook. De start van Woudenberg was prima. Een kleine hapering bij een sterke opslagserie van de diagonaal van BOVO, maar daarna bleef Woudenberg de bovenliggende partij en werd met 20-25 gewonnen.

Ook de 2e set speelde Woudenberg beter dan de thuisploeg. Vooral in de eindfase speelde Woudenberg zeer goed en werd ruim gewonnen.

In de derde set speelde Woudenberg wat ongelukkiger en maakte meer fouten. Dat werd direct door de thuisploeg afgestraft waardoor de 3e set nipt verloren werd.

In het begin van de 4e set leek het erop dat Woudenberg dit direct recht ging zetten. Serverend en blokkerend zag het er goed uit en Woudenberg had een ruime voorsprong van wel 6 punten. Maar in de eindfase was Woudenberg wat ongelukkig in het rallyspel en kwam BOVO sterk terug.

Op 23-24 wist Woudenberg het eerste matchpoint niet te verzilveren. Hierdoor ontstond nog een zeer spannende eindfase waarbij ook BOVO nog setpointen kreeg. Maar bij 29-30 kreeg de passer van BOVO de sterke service Jan Pieter Kooy niet onder controle en de slechte pass werd door middenman Koos Jol direct afgemaakt; 29-31 winst.

Mentale overwinning
“We hebben het onszelf nog heel erg moeilijk gemaakt in de 4e set” concludeerde trainer Arnoud Holl na afloop “Eigenlijk was er niets aan de hand. Maar we lieten BOVO terugkomen en dan krijgt zo’n thuisploeg toch vleugels en wordt het nog zeer spannend. Ondanks dat we in die fase fouten maakten bleven we wel geloven en werden een aantal zaken goed uitgevoerd. Wessel Terpstra pakt blokkerend een mooi punt en de service opdrachten werden uitgevoerd. Dus heel knap dat we in de spannende eindfase in onze kracht bleven spelen. Dan neem je toch mooi 4 punten mee naar huis.”

Door deze overwinning stijgt Woudenberg weer een paar plaatsen en staat in de middenmoot.

Komende zaterdag speelt Woudenberg thuis om 18.30 uur in de Camp tegen de huidige nummer 2 Sudosa uit Assen.

JC1 kampioen

En ze doen het weer! De JC1 is kampioen in de C jeugd 1eklasse. De laatste 3 punten moesten zaterdag binnen gehaald worden in de laatste thuiswedstrijd van de najaarscompetitie tegen Renswouw. Wel fijn voor de coaches Bertil en Rik (die zelf bij H2 spelen) dat onze JC1 Renswouw in de eerste set wel direct op zijn plek weet  te zetten met 25-11.  Met wat moeilijke momenten af en toe worden de overige 3 sets ook gewonnen met 25-22, 25-16 en 15-14. Na afloop werden de jongens door het bestuur gefeliciteerd en mochten ze in de kantine met z’n allen patat gaan eten. In de voorjaarscompetitie gaan ze nu in de hoofdklasse spelen. Dit betekent voor de jongens  en de trainers even alle zeilen bijzetten. Eén maand de tijd om om te schakelen van driekwart- naar groot veld, het net 10 centimeter omhoog en systeem gaan spelen. Succes en heel veel volleybal plezier!

Focus4u H1 maakt een slechte beurt tegen Sovoco

De volleyballers van Woudenberg moesten afgelopen zaterdag aantreden tegen Sovoco uit Soest. Woudenberg begon met Rik van Schaaik, Jan Pieter Kooij, Pieter Vink, Wessel Terpstra, Thomas Moraal, Koos Jol en Ties Haket als libero aan de wedstrijd.

Door een aantal slechte passes keek Woudenberg al snel tegen een kleine achterstand aan. Daarnaast werden nogal wat aanvallende fouten gemaakt, waardoor Sovoco met 5-9 voorkwam. Na een time out en sterke opslagen van Rik van Schaaik en Jan Pieter Kooij kantelde de wedstrijd naar de thuisploeg; 17-11. Deze voorsprong kwam niet meer in gevaar en werd met 25-20 gewonnen.

In de tweede set was Sovoco de bovenliggende partij. Woudenberg kon onvoldoende tot scoren komen en werd met 20-25 verloren.

In het begin van de derde set ging de strijd zeer gelijk op (10-10) maar daarna nam Sovoco een kleine voorsprong (15-18) die Woudenberg weer wist goed te maken tot 20-20. Er ontstond een spannende strijd waarbij Woudenberg op setpoint kwam (24-22). Maar twee netfouten van Woudenberg en een bal die verkeerd ingeschat werd die toch binnen de lijnen viel zorgde ervoor dat Woudenberg het setpoint niet kon benutten. Sovoco scoorde uit een onmogelijke bal toch een punt en wist daarna wel het setpoint te benutten (24-26).

In de 4e set ging de strijd gelijk op tot 8-8, maar daarna bouwde Sovoco een voorsprong op die niet meer uit handen werd gegeven (20-25).

“We doen ons zelf echt te kort. Dit is nu de twee keer dat we bij 1-1 in sets een voorsprong en dus kans op winst in de 3e set uit handen geven” baalde trainer Arnoud Holl na afloop: “We maken dan onnodige fouten en laten de tegenstander terugkomen. Vorige week Orion en nu dus Sovoco maken daar dan dankbaar gebruik van. Vorige week konden we dat nog wel in de vierde set rechtzetten, maar tegen een ontketend Sovoco lukte dat helaas niet. En dan sta je met maar 1 punt na afloop”.  

Doordat de tegenstander EVV van volgende week bekerverplichtingen heeft is Woudenberg dan vrij. Zaterdag 30 november speelt Woudenberg in Aalten uit tegen het gepromoveerde BOVO.

Sponsorclinic 12 november

Op dinsdag 12 november 2019 wat het zover: de inmiddels traditionele sponsorclinic (dit keer met Dames 1)! We kijken terug op een geslaagde avond met veel (sportief) plezier. Dames 1: bedankt voor jullie inzet en enthousiasme! Ook dank aan onze sponsor Geerestein Groep; zij vaardigden Vincent af voor de warming-up en hij was zo sportief om de rest van de avond mee te blijven doen. Dankjewel Vincent!

Uiteraard bedanken we ook de sponsoren die de clinic en/of de aansluitende borrel hebben bijgewoond: Nathalie en Lammert Wilbrink (Wilbrink Commercieel Vastgoed / Woudenberg Vastgoed), Wiepko Mulder (W. Mulder Aanhangwagens), Wim Geijtenbeek (Autorijschool Geijtenbeek), Sjoukje van Krimpen (Van Krimpen Statema Uitvaartzorg), Jan-Jaap de Bart (Leesign), Alyanne Westerveen en Roel (Westerduin), Jan Vermeer (De Vries & Nell) en Marfred de Leeuw (Vallei Accountants).

Onze sponsoren: