Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Al jarenlang vullen de teams in de promotieklasse en hoger een tevredenheidsformulier in over de beide scheidsrechters. Vanaf dit seizoen is daar in het AIS (arbitrage informatiesysteem) ook bijgekomen dat de 1e scheidsrechter een tevredenheidsformulier invult over de teams. Daarmee ontstaat een 360 graden feedback en kan het spelplezier nog beter gemeten worden.

Op basis van de teamtevredenheid wordt een ranking gemaakt van scheidsrechters. Deze ranking geeft, samen met de rapporten van de onafhankelijk beoordelaars, houvast om de juiste scheidsrechters op de juiste wedstrijden aan te wijzen. Scheidsrechters kunnen in het AIS ook wekelijks hun ranking raadplegen.

Nu de scheidsrechters ook hun tevredenheid over (de sportiviteit van de) teams kunnen invullen, is ook een ranking van de teams te maken. De ranking is, net als bij de scheidsrechters, verdeeld in vier categorieën: top, midden-boven, midden-onder en onder. Steeds in een verdeling van 25%. Halverwege het seizoen heeft ieder team een mail ontvangen met zijn ranking. We hopen daarmee dat teams zich willen verbeteren in sportiviteit en/of in de top willen blijven door hetzelfde sportieve gedrag te vertonen. Het gaat daarbij niet alleen over gedrag naar de officials, maar ook richting tegenstander, medespelers en publiek.

Woudenberg

Het 1e herenteam van Woudenberg is in de 1e divisie heren bovenaan geëindigd in de ranking van sportiefste teams. Na afloop van de wedstrijd Focus4U Woudenberg HS1 – Avior HS1 (op 6 april 2019) heeft Peter Boogaard (hoofd nationale arbitrage zaalvolleybal) de bijbehorende duim uitgereikt aan het team. Hij hoopt dat alle teams een voorbeeld nemen aan dit team en zodoende het spelplezier voor alle betrokkenen bij een wedstrijd nog verder toeneemt.

De voorzitter van de volleybalvereniging Woudenberg, Jos van der Lee, heeft zich regelmatig geïrriteerd aan het gedrag van sommige spelers bij tegenstanders en zelfs aan hun trainers en coaches. Hij heeft ook meerdere gele kaarten die kant op zien gaan. De mannen van Woudenberg doen daar vrijwel nooit aan mee en geven in het veld dan meestal het enige juiste antwoord: een keiharde smash of een lepe prikbal gevolgd door een punt. Hij vindt dan ook dat het team, dat louter bestaat uit Woudenbergers en al seizoenen lang samenspeelt, het dik verdiend heeft. Ook vindt Jos dat de Nevobo er goed aan doet om de sportiefste teams in het zonnetje te zetten. Goed voorbeeld doet goed volgen!