Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Het volleybalteam Focus4u/Heren 1 uit Woudenberg is na de winterstop zeer goed begonnen. Tegen Nuovo, de nummer 5, werd een eenvoudige 4-0 overwinning behaald.

Aanvoerder Arjan Blokhuis was niet aanwezig, maar gelukkig war Ruben van Holland weer hersteld van zijn blessure en kon hij na 6 wedstrijden afwezigheid weer zijn rentree maken op de middenpositie.

Het begin van de eerste set verliep erg rommelig. Nuovo maakt veel fouten waardoor Woudenberg al snel met 5-0 voorstond. Daarna maakte Woudenberg onnodige fouten en kon Nuovo terugkomen tot 5-4. Vanaf dat moment ging het spelletje lopen bij Woudenberg en kwam Nuovo er niet meer aan te pas: 25-16.

In de 2e set gooide Woudenberg er nog een schepje bovenop en stond er al snel een 7-1 voorsprong op het scorebord. Via een lange serviceserie van Pieter Vink liep Woudenberg uit tot 18-5 en werd het uiteindelijk 25-8.Ook in de derde set nam Woudenberg een ruime voorsprong (11-4). Daarna werd er wat slordiger gespeeld en maakte Nuovo een kleine serie. Woudenberg herstelde zich goed in de eindfase en er werd met 25-18 gewonnen.

In de vierde set bleef Woudenberg goed spelen en was het verzet van Nuovo gebroken; 25-11.

Na afloop was coach Arnoud Holl dan ook zeer tevreden: “Dit was een goede overwinning tegen de nummer 5. De heenwedstrijd werd destijds met 3-2 verloren en kende toen een zeer spannend scoreverloop. Vooraf was de opdracht om de meest scorende aanvaller van Nuovo niet tot scoren te laten komen. Dat is goed gelukt. Dat kwam vooral omdat wij consequent bleven serveren op hun mindere passers”. Volgende week speelt Woudenberg uit tegen Xanthos, de nummer 3