Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag had het team Focus4u/Heren 1 uit Woudenberg haar eerste thuiswedstrijd tegen Xanthos.

Focus4u begon wederom gehavend aan de wedstrijd; naast de langdurige blessures was nu Jan Pieter Kooij afwezig en was Pieter Vink nog niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen. Frans de Greef uit het 2e team was aan de selectie toegevoegd.

Het team begon met de volgende opstelling: Ivo Meijer als spelverdeler, Arjan Blokhuis en Ruben van Holland op de midpositie, Vincent Schotanus en Yannick Bruggink als passer-lopers, Wessel Terpstra op de diagonaal en Ties Haket als libero. De eerste set begon Woudenberg onrustig met te veel fouten. De blokkeerders hadden geen antwoord op de sterke buitenaanval van Xanthos. Pieter Vink en Frans de Greef werden nog ingezet, maar de set ging uiteindelijk naar de bezoekers met 21-25.

Met weer de beginopstelling uit de 1e set werd nu sterk gestart. De Woudenbergers namen een snelle voorsprong en gaf deze niet meer uit handen: 25-21.
Coach Arnoud Holl voerde enkele wijzigingen door: Pieter Vink startte als passer-loper en Vincent Schotanus loste Wessel Terpstra af op de diagonaalpositie. Vooral door een sterke servicedruk stond Focus4u al snel met 10-2 voor. Het team bleef sterk geconcentreerd spelen en de 3e set werd met ruime cijfers gewonnen: 25-15. De opdracht was om het niveau nog een set vast te houden maar Xanthos herpakte zich en behield steeds een kleine voorsprong en Woudenberg ging steeds meer achter de feiten aanlopen. Het terug wisselen van Wessel Terpstra en het inbrengen van Frans de Greef kon helaas niet voorkomen dat Xanthos deze set won met 18-25.

In de beslissende 5e set startten de Woudenbergers voortvarend en nam een kleine voorsprong maar na de wisseling van speelveld konden de aanvallers moeilijk tot scoren komen waardoor Xanthos langszij kwam. Het slot van de set kende een spannende eindfase waarbij Xanthos net iets gelukkiger was: 15-17

“Dit was een wedstrijd met 2 gezichten” zei coach Arnoud Holl na afloop. “In delen van de wedstrijd liepen wij achter de feiten aan terwijl er ook lange fases waren waarin wij goed speelden. Ik ben tevreden over het terugknokken en het vertoonde spel in de 2e en 3e set. Ook de start in de 5e set was prima. De goede fases begonnen met veel servidruk door gerichte services op de mindere passers van Xanthos. Als de servicedruk minder werd kregen we het lastig”
Volgende week speelt Focus4u/Heren 1 uit tegen Tweevv in Ede.