Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelde Vallei Accountants/Dames 1 de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie tegen TiVoC D1. Bij winst zouden de dames sowieso op de tweede plek terecht komen in de competitie. De wedstrijd begon met Mandy van der Vaart als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Manouk Heijndijk, Carina Den Ouden en Martine Leijenhorst als passer/lopers en Kim de Witte als libero.

In de eerste set had Woudenberg moeite om het eigen spel netjes te houden. Door veel eigen fouten en slordigheden kon de tegenstander bij blijven. Er was nog geen grip op het spel en TiVoC pakte daardoor de set met 23-25.

Vanaf de tweede set trok het spel bij en liet Woudenberg zien de betere ploeg te zijn. De eigen servicedruk kwam op en Jennifer Wilbrink kwam erin voor Hendi op het midden. De punten werden gestaag naar binnen gehaald maar de setwinst was nooit in gevaar met 25-18 voor Woudenberg.

Zowel set drie als vier werden ook zonder problemen naar binnen gehaald, waarbij heel duidelijk werd dat het voornaamste wapen van TiVoC in een sterke service lag. Dit was echter onvoldoende om het Woudenbergse team te ontregelen die gewoonweg de rally uit wist te spelen en daarin de bovenliggende ploeg was.

Harry Kenter blikt terug op de 3-1 overwinning. “Dit was niet onze beste wedstrijd en het is jammer dat we niet ons goede niveau van de week daarvoor konden laten zien aan eigen publiek. Er was weinig stabiliteit in het spel door de eigen fouten. Ondanks dat was dit een prima overwinning waarbij eigenlijk nooit het idee is geweest dat we dit niet zouden kunnen winnen.”

Dit was de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie en de dames staan nu sterk op de tweede plek. “Als coach kijk ik super tevreden terug op de eerste helft van het seizoen. Er is een redelijk gevulde blessure bank dus we gaan nu lekker uitrusten. In januari pakken we weer door met een hopelijk mooie tweede seizoenshelft!” Aldus de coach.