Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag speelde Vallei Accountants/Dames 1 uit in Tiel tegen concurrent TiVoC D1. De teams stonden dichtbij elkaar op de ranglijst. Dimphany Hendriksen was helaas afwezig, maar Sophie Broekema was gelukkig weer aanwezig na een enkelblessure. Daarnaast is Mandy van der Vaart weer teruggekeerd bij de selectie als spelverdeelster.

De wedstrijd begon met Tessa Piersma-van den Pol als spelverdeelster, Hendi de Greef en Laura Moraal op midden, Marcella de Kruif en Martine Leijenhorst als passer/lopers, Sophie Broekema als diagonaal en Kim de Witte als libero.

Woudenberg kende een stroef begin, de tegenstander begon met een sterke service en er werd al gauw tegen een achterstand van 3 punten aangekeken. Het puntenverschil bleef en werd in stand gehouden door eigen fouten zoals de lichte bal uit slaan bij de opslag. Wissels in de spelverdeling en op de diagonaal mochten ook niet baten. De set ging met 25-21 naar TiVoC.

In de tweede set zette de trend zich door met een vroege achterstand door sterke servicedruk van de tegenstander. Nadat de servicepass en rallypass opgepakt werden, was het aan Woudenberg om te scoren. Coach Harry Kenter drong er op aan om druk te houden. Bij sterke aanvalsdruk kon Woudenberg dan ook goed scoren. De eigen foutenlast was nog steeds te hoog en de set ging wederom naar Tiel met 25-23.

Bij de derde set was er sprake van een herhaling van de eerste en tweede set. Woudenberg moest hard werken om de eigen aanval goed op te zetten en af te maken. Het maakte geen verschil en de set werd verloren met 25-22.

In de vierde set werd gekozen om Kim, die niet volledig fit was, rust te geven. Vallei Accountants/Dames 1 probeerde nog alles er uit te halen, maar TiVoC hield stand en onze dames hadden het geluk niet aan hun zijde. Met 25-17 werd de wedstrijd beslist in een 4-0 overwinning voor Tiel.

“Het was een wedstrijd waarbij helaas het volledige team niet er uit kon halen wat er normaliter in zit. We waren niet in staat om druk uit te blijven voeren op de tegenstander waardoor zij konden profiteren van onze fouten.” Blikt coach Harry Kenter terug. “Het is nu aan ons om hiervan te leren en de komende tijd optimaal te gebruiken zodat wij de tweede seizoenshelft beter resultaat neer kunnen zetten.”

Vallei Accountants/Dames 1 gaat nu de winterstop in en zal pas weer op 13 januari in actie komen. Er wordt om 18:30 gespeeld tegen hekkensluiter TweeVV D2 in de Camp. Komt u de dames ook aanmoedigen?