Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Van 2-0 achterstand naar een 3-2 overwinning. Niet zonder slag of stoot – wel met strijdlust, een gele kaart voor de coach en een spraakverbod voor de speelsters.

Na een (te) eenvoudige 4-0 winst (25-13, 25-14, 25-6, 25-13) op TweeVV D3 op zaterdag 19 november, was het tijd voor meer spanning en sensatie tegen de nummer 4 van de lijst. Een veel te gladde vloer, dimlicht met verblindende spot voor de spelverdeler en een zeer licht ontvlambare scheidsrechter vormden de rekwisieten van het strijdtoneel tegen Setash D1 in Huissen.

Ondanks het voornemen om te domineren vanaf het eerste fluitsignaal, kwam het spel aan Woudenbergse zijde maar moeizaam van de grond. De oorzaak: moeite in de pass en verontwaardiging over de scheidsrechter met een blinde vlek zo groot als de speelzijde van de thuisploeg.

Setash profiteerde gretig van de gecreëerde frustratie en trakteerde Woudenberg op een 2-0 achterstand in sets (25-15 en 25-16), een gele kaart voor de coach en een spraakverbod voor de spelers. In stilte beraamde Vallei Accountants D1 zich dan ook op revanche van iets dat onmogelijk leek maar het zeker niet was. Het team wist namelijk al eerder dit seizoen een flinke setachterstand in wedstrijdwinst om te zetten tegen Aetos D3. Met deze zege in het achterhoofd keerde de strijdlust vanaf het net naar het achterveld terug.

Aan het net werd fanatiek geblokt, de pass lag strakker en zowel de set-ups van eigen spelverdeelsters als de tegenpartij werden genadeloos hard naar de Huissense grond getimmerd. Na Woudenbergse winst in set drie (21-25) en vier (17-25), hikte Setash dan ook tegen een allesbeslissende vijfde set aan die zij niet meer wisten te winnen. Eind goed al goed, want dames 1 keerde mét de winst maar zonder gele kaart terug naar De Camp.

Op naar de volgende wedstrijd: Zaterdag 10 december tegen Aetos D5 in de Camp. Komt u aanmoedigen?