Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

De volleyballers van Woudenberg mochten, na een competitie stop van ruim 6 maanden, zaterdag thuis aantreden tegen Setash. Na een goede voorbereiding beschikte coach Erwin Vermeer over een nagenoeg fitte selectie.

Er werd gestart met Yannick Bruggink, Vincent Schotanus, Koos Jol, Christian den Ouden, Marnix de Bruin, Sander Wildeman en libero Jitse van Grunderbeek. Met een flitsende start werd al snel duidelijk dat er voor Setash weinig te halen viel in Woudenberg. Via een goede servicebeurt van Vincent stond het al snel 6-1 voor de thuisploeg. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De set werd gewonnen met 25-16.

De tweede set verliep toch echt een stuk moeizamer. Door onder andere 2 service fouten aan Woudenbergse kant, en een discutabele beslissing van het verder prima fluitende arbitrale duo, kwam Setash iets meer in de wedstrijd. Na een 4-4 stand werd Woudenberg nauwkeuriger en begon Setash meer fouten te maken. Dit resulteerde na twee “kill blocks” van Sander en Yannick in een 13-17 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de set eindigde in een 25-20 winst.

In set 3 maakte Jochem Koetsier zijn rentree bij Woudenberg. Hij verving de prima spelende Marnix. Het was een set die bol stond van fouten aan weerskanten, maar die toch ook eenvoudig met 25-18 naar Woudenbergse kant ging.

De belangrijke vierde set moest nog wel worden gewonnen. De eindstand van 25-17 werd, mede door een goede service serie van Yannick en een prima invalbeurt van Bertil van de Vliert als debuterende spelverdeler, binnen gehaald.

Een prima resultaat van de Focus4U mannen.

Aanstaande vrijdag speelt Woudenberg de uitwedstrijd tegen Waho uit Wageningen.