Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Woudenbergse supporters laten onvergetelijke indruk achter!

Zaterdag 14 mei 2022 was het zover: Heren 1 van Volleybalvereniging Woudenberg speelde de regionale bekerfinale tegen SV Dynamo Apeldoorn Heren 4. Een wedstrijd waar spelers en supporters lang naar hadden uitgekeken. Vooraf was bekend dat het een zware wedstrijd zou worden: Dynamo heeft namelijk spelers met Eredivisie- en Topdivisie-ervaring in de gelederen. Echter, zoals trainer/coach Erwin Vermeer vooraf aangaf: “mijn mannen voor deze wedstrijd motiveren is niet nodig; als iedereen goed in de wedstrijd zit kunnen we het iedereen lastig maken”.

De bekerfinale werd gespeeld in Neede. Volleybalvereniging Woudenberg had vervoer naar Neede geregeld; om 13:30 uur vertrok Heren 1 zelf als eerste.

 

Het team vlak voor vertrek bij Sporthal de Camp

Om 14:30 uur vertrok de supportersbus gevuld met 60 (1) enthousiaste supporters.

 

De supporters vlak voor vertrek naar Neede

Daarnaast reden er nog mensen met eigen vervoer richting Neede; dat beloofde een volle (en vooral gele) tribune. Deze zaterdag werden alle bekerfinales in Neede gespeeld, dus de kans op een latere start dan verwacht was aanwezig. Bij aankomst in Neede bleek dat erg mee te vallen. Na afloop van de voorgaande bekerfinale namen de Woudenbergse supporters bezit van de tribune. Opvallend genoeg waren er nauwelijks supporters van de tegenstander.

 

Zicht op de tribune gevuld met enthousiast publiek uit Woudenberg

Daarna was het de beurt aan Heren 1. Ga er maar aan staan: spelen voor zoveel eigen publiek, de balans zoeken tussen presteren en genieten, je zenuwen in bedwang houden. Geen eenvoudige opgave. Met het eigen publiek als zevende man werd gestreden voor elk punt, maar uiteindelijk bleek Dynamo een klasse beter en vooral een klasse langer. Eén van de Dynamo-spelers tikte zelfs de 2 met en veertien centimeter aan. Met de setstanden 25-16, 25-21 en 25-20 ging de 3-0 winst naar Dynamo. Enigszins teleurgesteld namen de mannen daarna hun medaille in ontvangst; de trots op het halen van de finale kwam daarna echter al snel weer terug.

 

Het team nadat de medailles waren omgehangen

Naast trots op Heren 1 en de staf is Volleybalvereniging Woudenberg trots op de meegereisde supporters. Het was van begin tot eind feest op de tribune. Van dat feest genoot iedereen zichtbaar, ook de organiserende vereniging, teams die eerder hadden gespeeld en zelfs de tegenstander. We citeren één van hun spelers: “we moesten echt een tandje bij zetten om ons onder druk van jullie publiek uit te spelen”. Een prachtig compliment. Nadat het feestje op het buitenterras nog even door ging (de dames die eerder hun finale wonnen hebben zelfs de Woudenbergse trommel een tijdje geleend) reden de supporters weer terug naar Sporthal de Camp; een tijd later gevolgd door de spelersbus. Bij Sporthal de Camp werden de mannen met een erehaag van supporters ontvangen. Een mooie afsluiting van een onvergetelijke dag!