Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Afgelopen zaterdag moest Woudenberg in de Camp aantreden tegen de nummer 3 Vives uit IJsselstein. Woudenberg had aan 1 punt genoeg om de tweede plek veilig te stellen. Omdat Ruben van Holland nog steeds geblesseerd is, was Koos Jol aan de selectie toegevoegd.

Woudenberg begon niet goed aan de wedstrijd. Door veel persoonlijke fouten werd al snel tegen een kleine achterstand aangekeken. Halverwege de set kwam Woudenberg langszij en kwam zelfs op voorsprong (14-16) en na een time-out van Vives ging Woudenberg beter spelen en wist deze set ruim te winnen met 25-18. Hiermee was de tweede plek direct veilig gesteld. De opdracht was om wel goed te blijven spelen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Woudenberg bleef de hele set tegen een achterstand aankijken en werd met 21-25 verloren.

De derde set werd de mooiste van de wedstrijd. Vives had steeds een kleine voorsprong en Woudenberg kon moeilijk aanklampen, maar boven de twintig kantelde Woudenberg de wedstrijd: Jan Pieter Kooy wist op spectaculaire wijze een foutieve pass voor de achtermuur weg te halen en die rally werd ook gewonnen. Vervolgens scoorde de ingebrachte Wessel Terpstra voor een paar directe blokpunten en Thomas Moraal besliste de set met een service-ace: 27-25.

Door deze setwinst kreeg Woudenberg vleugels. Nu met Koos Jol op de midpositie nam Woudenberg door een paar goede opslagen van Rik Blokhuis direct en voorsprong. Met sterk verdedigen en een aantal spectaculaire aanvallen werd de voorsprong alleen maar ruimer en werd met 25-16 gewonnen.

“Na twee uitnederlagen hebben we ons goed hersteld vandaag” zei coach Arnoud Holl na afloop: “Vives heeft in mijn ogen een sterk team met veel aanvalskracht en in tegenstelling tot ons een ruimere selectie. Ook zij hebben als promovendus een zeer goed seizoen. Ik had wel het idee dat zij zichzelf wat uit de wedstrijd speelde door veel te ageren tegen de beslissingen van de scheidsrechter.

Wij kunnen ons nu opmaken voor de promotiewedstrijden. Deze worden op 28 april gespeeld. Volgende week sluiten we de competitie af met een uitwedstrijd tegen BVC in Barchem”.