Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag in Soest met 1-3 gewonnen van het thuis nog ongeslagen Sovoco.

Woudenberg startte met Rik Blokhuis als spelverdeler, Pieter Vink en Jan Pieter Kooy waren passer-lopers. Wessel Terpstra speelde diagonaal, Ruben van Holland en Vincent Schotanus speelden op het midden en Ties Haket was libero.

Woudenberg begon erg apathisch tegen een ontketend Sovoco en stond direct al achter met 8-4. Een time-out kon het tij niet keren en Sovoco liep uit naar 15-9. Na een 2e time-out ging Woudenberg beter spelen en kwam via een sterke serviceserie van Jan Pieter Kooy terug tot 18-18. Daarna ontstond er een zeer spannende fase. Beide ploegen knokte voor wat zij waard waren. Sovoco kreeg 4 setpoints en Woudenberg 3, maar beide ploegen wisten het punt niet te maken. Uiteindelijk wist Sovoca haar 5e setpoint wel te benutten; 34-32!

Dit spannende spelverloop van het einde van de 1e set werd in de 2e set voortgezet. Het verschil in punten bedroeg maximaal 2 punten. Een time-out bij 20-18 bracht geen verandering in het punten verschil, maar na de 2e time-out bij een 22-20 achterstand kantelde de set naar Woudenberg. Met Ruben van Holland aan service werd de set netjes uitgespeeld naar 23-25.

Vanaf set 3 was Woudenberg de betere ploeg en stond het ook weer door een sterke serviceserie van Ruben van Holland al snel met 4-10 voor. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven (17-25). De 4e set ging zelfs nog gemakkelijker; 11-25.

“Dit was een hele goede wedstrijd van ons” sprak coach Arnoud Holl na afloop: “Je weet vooraf dat Sovoco revanche wilde nemen op onze 4-0 thuisoverwinning van begin dit seizoen. Daarnaast had Sovoco thuis nog niet verloren. Dat zag je ook terug in hun spel. Daar hadden wij het in het begin van de eerste set moeilijk mee. Maar toen wij beter gingen spelen ontstond er tot aan het einde van de 2e set een zeer goede wedstrijd waar beide teams konden winnen. Uiteindelijk hebben beide ploegen dan 1 set. Daarna waren wij de betere ploeg en werd het 1-3 voor ons. Al met al zeer tevreden”.

Komende zaterdag speelt Woudenberg uit tegen VC Sneek.