Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

De volleyballers van Woudenberg hebben afgelopen zaterdag met 4-0 verloren van Apollo in Borne. Vooraf wist Woudenberg dat het een lastige wedstrijd zou worden. Zowel Ruben van Holland als Wessel Terpstra hadden verplichtingen vanuit hun werk. Daarom was Marnix de Bruin vanuit heren 2 aan de selectie toegevoegd.

Al snel werd duidelijk dat het Woudenberg veel moeite kostte om in hun ritme te komen. Apollo daarentegen kon makkelijk zijn punten scoren. Dit was het beeld van vrijwel de gehele wedstrijd. Uitzondering hierop was de tweede set. Na een stroeve start dwong Woudenberg Apollo in die set tot het maken van fouten, maar bij een stand van 11-16 werd de diagonaal speler van Apollo gewisseld. Hierna krabbelde de tegenstander steeds verder terug en ontstond een spannende eindfase, waarbij Woudenberg helaas het setpoint niet kon benutten. Twee fouten aan Woudenbergse zijde zorgden ervoor dat de setwinst toch naar de thuisploeg ging.

Set 3 en 4 werden met ruime cijfers verloren. Via de setstanden 25-19, 26-24 en twee keer 25-16 keerde Woudenberg zonder punten naar huis.

Te veel fouten
“Achteraf denk je natuurlijk altijd hoe de wedstrijd zou zijn verlopen als Wessel en Ruben er wel bij waren geweest, maar dat heeft natuurlijk weinig zin” relativeerde coach Arnoud Holl na afloop. “Vandaag konden we het met de spelers die er wel waren niet brengen wat we vaak wel kunnen brengen. Veel persoonlijke fouten en ballen die te makkelijk op de grond vielen was een beetje de tendens in deze wedstrijd. Met uitzondering van de tweede set maakte Apollo hier dankbaar gebruik van en zij konden hiermee hun matige seizoenstart goedmaken.

Komende zaterdag is Woudenberg vrij.