Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

Na het verlies van vorige week tegen koploper Orion moesten de volleyballers van Woudenberg afgelopen zaterdag in sporthal de Camp aantreden tegen het reserve team van SSS. De Barnevelders waren tot nu toe het enige team, naast koploper Orion, waar Woudenberg van verloren had.

Een aantal spelers kende wat lichte blessures, waardoor Frans de Greef uit het tweede team aan de selectie was toegevoegd.

De eerste set ging zeer gelijk op. Na wat slordigheden in het begin kwam Woudenberg beter in haar spel. Beide teams knokte hard en wisten met mooie aanvallende acties punten te vergaren. In de eindfase was Woudenberg de betere partij; 25-22.

Ook de tweede set ging gelijk op, maar Woudenberg ging wel steeds beter serveren. Hierdoor kon Woudenberg een kleine voorsprong nemen en deze werd steeds meer uitgebouwd naar uiteindelijk 25-18.

In set 3 begon SSS met een jong team te spelen en kon Woudenberg naast haar eigen goede spel ook profiteren van de hoge foutenlast aan SSS-zijde. Deze set werd met ruime cijfers gewonnen: 25-15.

Ondanks dat coach Arnoud Holl zijn team gewaarschuwd had om niet te verslappen, gebeurde dit toch. Er werden meer onnodige fouten gemaakt en ook in de communicatie verliep het moeizamer. Hierdoor kon SSS profiteren en werd met 18-25 verloren.

“Al met al een wedstrijd met twee gezichten” vatte coach Arnoud Holl na afloop samen: “We hebben ons zeer goed hersteld na het verlies van vorige week. We hadden vooraf een paar zaken doorgenomen en die werden zeer goed uitgevoerd. Dus zeer tevreden over de eerste 3 sets. Het jammer is dat we dit niet vasthielden in set 4. Dit hebben we volledig aan onszelf te danken. Het blijkt maar weer dat of wij nu tegen de nummer 1 of de nummer 8 spelen, wij moeten gewoon keihard blijven knokken voor onze punten. Dat doen we dit hele seizoen prima, maar je ziet maar weer als we even verslappen wat er dan kan gebeuren. Maar het belangrijkste van deze wedstrijd was de revanche op het verlies van vorige week en de uitwedstrijd in Barneveld”.

Woudenberg blijft op de 2e plaats staan. Komende zaterdag speelt Woudenberg in Arnhem tegen Arvevo.