Thuislocatie: Sporthal De Camp, Bosrand 15-17, 3931 AP, Woudenberg info@volleybalwoudenberg.nl

In de laatste competitiewedstrijd hebben volleybalheren afgelopen zaterdag met 3-1 verloren van de nummer 7 BVC’73 uit Barchem. Het was voor beide ploegen een aparte wedstrijd. Voor BVC stonde deze wedstrijd in het teken van afscheid nemen van diverse spelers en coach. Voor Woudenberg stond er ook niets meer op het spel aangezien vorige week de 2e plek al was veilig gesteld.

De eerste set kende een spannend verloop. De hele set door was er maximaal een verschil van 2 punten. Bij een stand van 27-27 trok Woudenberg aan het langste eind (27-29). Ondanks dat Woudenberg in de 2e set met 14-18 heeft voorgestaan werd deze set in de eindfase uit handen gegeven: 25-23. Ook in de 3e set kwam Woudenberg door goed serveren van Rik Blokhuis en Jan Pieter Kooy, al snel op een ruime voorsprong. Maar ook deze kon niet worden vastgehouden (28-26). De vierde set was qua puntenverloop gelijk aan de eerste set. Het verschil was wel dat het niveau steeds minder werd en dat BVC in de eindfase net iets beter was; 25-23.

“Toch een beetje een aparte wedstrijd” zei coach Arnoud Holl na afloop: Deze wedstrijd past in het beeld van het hele jaar. Wij moeten tegen elke ploeg vol gaan, of het nu de nummer 3 is of de nummer 9, dat maakt niet uit. Als je dan de hele competitie bekijkt dan was Orion de beste ploeg en zijn wij ondanks onze smalle selectie de meest stabiele ploeg geweest en daarom terecht 2e geworden met 11 punten voorsprong op de nummer 3. Volgende week spelen we de promotiewedstrijden in Soest. Daarin treffen wij Sovoco uit Soest en VC Sneek. Dit kan een mooie afsluiting worden van weer een heel mooi seizoen. Locatie en tijdstip zijn nu nog niet bekend”.